NAMOPI kvies namopi

Kultūra

Lapkričio 6 d. Klaipėdos etnokultūros centre (Daržų g. 10) trys jaunos atlikėjos – Emilija Vaiginytė, Adelė Vaiginytė ir Milda Morkūnaitė – pristatys nedidelę, bet įspūdingą dalį kompozitoriaus Juozo Tallat-Kelpšos surinktų liaudies dainų.

Šios dainos bei jų rankraščiai, saugomi Lietuvos literatūros ir meno archyve, yra įdomūs ir mįslingi. Spėjama, jog rankraščiai siekia maždaug 1907–1916 metus, kuomet J. Tallat-Kelpša vasaromis grįždavo iš mokslų Sankt Peterburge ir itin aktyviai keliaudamas po Lietuvą rinkdavo dainas iš senųjų kaimo žmonių. Grupė pristatys liaudies dainas, kilusias iš Navininkų (Punsko raj.), Dusmenų (Trakų raj.) bei Palangos krašto.

Renginys nemokamas. Dalyvių skaičius ribotas. Būtina registracija tel. (8 46) 312113.

Šis koncertas yra vienas iš projekto „Etnoreidas“ renginių. Projektas ,,Etnoreidas“ – įvairių etnokultūrinių renginių ciklas, pristatantis autentiško ir modernaus folkloro projektus, įdomius naujus atlikėjus, kūrybiškas idėjas, iniciatyvas ar kitas etnoraiškas. Projektą ,,Etnoreidas“ iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Primenama, kad organizatorių patalpose vykstančių renginių metu privaloma laikytis Vyriausybės nustatytų sveikatos saugos taisyklių ir rekomendacijų.

Renginys gali būti fotografuojamas ir filmuojamas, todėl informuojama, kad klausytojai gali matomi renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This