Prieš Kūčias – naujos COVID-19 sergamumo aukštumos

Koronavirusas, Svarbu

Statistikos departamento duomenimis, šalyje per trečiadienį ištyrus 13913 mėginių, registruoti 3799 nauji COVID-19 atvejai (antradienį jų buvo iki tol rekordinis skaičius – 3737).

Per savaitę dienos atvejų pokytis padidėjo daugiau nei 20 proc., o sergamumas 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų šovė į neregėtas aukštumas iki 1431,7 (prieš parą buvo 1414,9 atvejo).

1139 iš naujų susirgimų registruoti Vilniaus, 842 – Kauno, 378 – Klaipėdos, 377 – Panevėžio, 290 – Šiaulių, 224 – Utenos apskrityse. Dar 188 infekcijos atvejai patvirtinti Alytaus, 158 – Marijampolės, 99 – Telšių ir 72 Tauragės apskrityse. 32 atvejai ketvirtadienio rytą dar nebuvo priskirti jokiam šalies regionui dėl informacijos trūkumo.

Tarp Klaipėdos apskrities susirgimo židinių minima Klaipėdos metalo apdirbimo įmonė, Klaipėdos jūrininkų ligoninė, Kretingos biodegalų gamybos įmonė bei Gargždų statybos bendrovė.

Klaipėdoje per parą registruota 214 susirgimų (antradienį – 187). Per savaitę atvejų padaugėjo 23 proc. Sergamumo vidurkis, lyginant su visos šalies, čia jau tapo gerokai aukštesniu – per parą šoktelėjo nuo 1388,2 iki 1447,9 atvejo.

Per praėjusią parą šalyje mirė dar 43 žmonės, tarp kurių dar vienas 30-39 metų amžiaus (jau mirė penki tokios amžiaus grupės gyventojai). Klaipėdos apskrityje per parą mirė 8 žmonės, du iš jų – uostamiestyje. Iš viso Klaipėdoje jau mirė 61, šalyje – 1186 žmonės.

Šiuo metu tebeserga 61 553 gyventojai, pasveikusiais laikomi 60 559. Klaipėdoje sega 4202, pasveiko – 3472 (per parą – beveik du šimtai).

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad žmonės, kurie atliks testą koronavirusinei infekcijai nustatyti ir gaus teigiamą atsakymą, NVSC specialistų, savanorių, atliekančių epidemiologinę diagnostiką, skambučių sulauks ir šventinėmis dienomis. Taip pat trumposiomis SMS žinutėmis bus informuojami ir sąlytį, t. y. rizikingą kontaktą, turėję žmonės, kuriems specialistai paskirs izoliaciją.

„Šios šventės mums visiems yra visiškai kitokios, nei esame įpratę. Mūsų specialistai, savanoriai, kariai dirbs visas dienas, nes kito pasirinkimo tiesiog neturime. Privalome stabdyti infekcijos plitimą“, – sako NVSC Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

NVSC primena, kad tais atvejais, kai specialistai, savanoriai, atliekantys epidemiologinį tyrimą, susisiekia su užsikrėtusiu žmogumi, svarbu, kad jis nurodytų visus sąlytį turėjusius asmenis.

Tik tokiu atveju bus galima užtikrinti, kad sąlytį turėję žmonės gaus trumpąją SMS žinutę telefonu, kurioje bus nurodyta, iki kada žmogui privalu izoliuotis, taip pat ras ir nuorodą į anketą, kurią užpildę, pateiks svarbius duomenis specialistams, nurodant, ar izoliacijos laikotarpiui reikalingas nedarbingumas, ar sutinka atlikti tyrimą COVID-19 ligai nustatyti ir ar turi tinkamas sąlygas izoliuotis.

Kartu NVSV pabrėžia, kad dėl to šiomis šventinėmis dienomis užsikrėtusių žmonių informaciją renka visi šios įstaigos darbuotojai, įskaitant ir tuos, kurie iki šiol dirbo su COVID-19 susijusį darbą, bet nevykdė epidemiologinės diagnostikos.

„Tai žmonės, kurių dauguma nėra užkrečiamųjų ligų specialistai. Daugelis jų apklausinėja žmones pirmą kartą, todėl visuomenės prašome supratingumo, konstruktyvaus bendradarbiavimo, kantrybės. Tikrai nevyks viskas taip gretai, kaip tuo atveju, jei skambintų užkrečiamųjų ligų specialistai. Dėl to skambučių žmonės gali sulaukti ir vakare, ir visokių situacijų gali būti. Tačiau tikslas visų vienas ir bendras – kuo greičiau nustatyti kontaktus, juos izoliuoti, taip užkertant kelią tolimesniam infekcijos plitimui“, – sako R. Lingienė.

Taip pat NVSC prašo ir žmonių, kurie įmonėse, organizacijose, įstaigose yra atsakingi už COVID-19 ligos valdymą, atsiliepti į skambučius, kuo operatyviau specialistams pateikti sąlytį turėjusių darbovietėse kontaktus – vardą, pavardę, telefono numerį. Jeigu darbovietėse žinoma apie tai, kad užsikrėtė darbuotojai, atsakingų žmonių prašoma tokią informaciją paruošti iš anksto, dar iki specialistų iš NVSC skambučio.

9 Comments

  1. audrius

    Žmonės būkite protingi visus su šv. Kalėdom

    Reply
  2. Darius

    Absoliutus melas. Visi esate finansuojami prota praradusios vyriausybes ir tikslas tik vienas numarinti kuo daugiau zmoniu vardan dideliu pinigu ,kurie ne vienam uztemde prota ir ateme sazine.

    Reply
    • W

      Žmones pandemija ir karantinas veikia skirtingai. Tavo diagnozė aiški.

    • Irena

      Galvok ką rašai, saugok save ir savo artimuosius. Sveikų šventų Kalėdų.

  3. Alfredas

    Kaš čia daros miestose jokio judėjimo o mušam rekordus beveikia maisto parduotuves o mes rekordininkai gal kiti ligoniai kurie negauna pagalbos ir nurašomi kaip kovidininkai dalis tiesos ir tik del kovido dagiau nieko negauna kitaip tarent aukos negavusios pagalbos.Kažin kiek ir kitokiu ligoniu reikės paukoti dar per mėnesi.

    Reply
  4. Nekliedėkit

    Valdžiažmogiai pridarė nedovanotinų klaidų: pirma vis dar nėra nuotolinio balsavimo per rinkimus, jau 10 metų kalbam, bet nėra, antra bobučių apsikabinimai lapkričio 1-2 dienomis, trečia masiniai eglių žiebimai Vilniuje ir Kaune, ketvirta neuždaryti darželiai ir mokyklos,- covidas plinta per vaikus. Štai todėl yra dabar tokia situacija, daug susirgusių ir daug mirčių. Dabar belieka griebtis šiaudo, uždrausti skrydžius, uždaryti eismą ir kažin ar tai duos bent kiek geresnį rezultatą. Vienintelis būdas išvengti pandemijos – skiepai. Bent čia nesusimaukite. Neleiskite reikštis antivakseriams, nes šitiems bailiams reikia psichiatrų pagalbos. Jie neigia virusą nes paniškai bijo. O bijo nes nesupranta, nesidomi ir dar tuo nemokšiškumu didžiuojasi. Taip elgiasi ne tik paprasti žmonės, bet ir politikai. Didelė gėda.

    Reply
    • Zemaitis

      Is kur tu nevisproti vakseri islindai su savo propaganda net veida bijai parodyti tokie ir skleidzia ta kivida su savo ppaganda.ro

    • Lina

      Paaiškink ką esi supratęs apie skiepus,apie jų šalutinį poveikį taip pat,apie atokesnį rezultatą irgi,apie modifikuotų nukleotidų poveikį organizmui.Jei sugebėsi paaiškinti,tuomet pagirtina.Ir tai dar ne viskas

  5. Zita

    BŪKIME LAIMINGI .Skauda netenkame givybių , ir svarbiausieji reikalai turi būti labai svarbus .Ne tik išskirtiniams atvejams bet ir visiems Šios planetos gyventojams ….Ypatingas budrūmas ramybė susitaikymas ir isiklausymas i kiekviena gyvenanti pasaulio gyvybe turi būti teisinga ir surandama toji šviesa tunelio gale .Realybė yra ji niekur nedings iš niekur niekas , be priežasties neatsiranda ir niekas be priežasties neišnyksta .iš vienos energijos virsta i kitą.išlikime ramus .ir Virusas ilgam išnyks atnešdamas kuo mažesnės mirčių skaičius .Tešviečia ir saulė ir mėnulis .ir viose galaktikose iš tamsos i šviesa .Linkiy stiprybės …..

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Palanga prisijungė prie nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį šalyje, kaip ir trečiadienį, patvirtinti vos 8 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje susirgo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nuliniais COVID-19 rodikliais jau džiaugiasi 19 šalies savivaldybių

Antradienį šalyje buvo patvirtinta 15 naujų COVID-19 atvejų, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje pirmą kartą susirgo vienas ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This