Klaipėdiečio kortelė: nuolaidos ir autobusuose, ir baseine

Miestas, Svarbu

Klaipėdiečio kortelės turėtojai galės pigiau važiuoti miesto autobusais bei mažiau mokėti už apsilankymą uostamiesčio muziejuose. Tokia nuolaidų sistema dėliojama rengiamoje Klaipėdiečio kortelės koncepcijoje ir viliamasi, kad ją dar bus galima papildyti ir verslo pasiūlymais.

Klaipėdiečio kortelės turėtojams veikiausiai nebereikės elektroninio viešojo transporto bilieto, nes šis bus integruotas į naują sistemą. Martyno Vainoriaus nuotr.

Apie Klaipėdiečio kortelę, kuri turėtų paskatinti tapti žmones uostamiesčio gyventojais, čia deklaruoti savo gyvenamą vietą, kalbama jau ne vienerius metus, tačiau procesas pagreitį įgavo šį pavasarį, kai Klaipėdos savivaldybėje darbą pradėjo administracijos vyriausiasis patarėjas IT ir inovacijų klausimais Modestas Martišius. Svarbiausias jo kuruojamas projektas ir yra Klaipėdiečio kortelės įdiegimas.

M. Martišius vylėsi, jog ši lojalumo kortelė galėtų pradėti veikti kitų metų rudenį. Klaipėdos savivaldybės strateginiame veiklos plane kitiems metams numatyta 50 tūkst. eurų, kurių reikia įsigyti IT įrankius bei kortelės leidybai. „Visos lėšos realiai yra sistemos ir aplikacijos sukūrimui ir priežiūrai. Kortelių gamybą ir platinimą turėtų padengti patys žmonės, kurie norės jas įsigyti. Tačiau po viešųjų pirkimų žiūrėsime, kokia gali būti suma, kurią turės susimokėti naudotojai. Tikiuosi, kad ji su kortelės pristatymu neviršys 5 eurų“, – skaičiavo M. Martišius.

Numatoma, jog klaipėdiečio kortelė bus tiek virtuali, tiek plastikinė. Pastaroji funkcionuos ir kaip elektroninis viešojo transporto bilietas. Tačiau dabartiniai viešojo transporto bilietai tikrai nebus panaikinti, nes jais naudojasi ne tik klaipėdiečiai. Be to, ir klaipėdiečiai, kurie turi elektroninius viešojo transporto bilietus, nebūtinai įsigis klaipėdiečio korteles.

Klaipėdos savivaldybėje sudaryta darbo grupė jau sudėliojo planą, kokiomis nuolaidomis galėtų naudotis klaipėdiečio kortelės turėtojai. Kol kas numatytos nuolaidos tik Klaipėdos savivaldybei pavaldžiose įstaigose.

Bene didžiausia nauda ta, jog klaipėdiečio kortelės turėtojams metinis viešojo transporto bilietas kainuos 50 eurų pigiau – ne 255 eurus, kaip dabar, o 205 eurus.

Be to, numatoma, kad „Gintaro“ sporto centro abonementas, kuris dabar kainuoja 9 eurus ir suteikia teisę 8 kartus apsilankyti baseine, kainuos tiek pat, bet apsilankymų išaugs iki 11 kartų.

Numatoma ir tai, kad klaipėdiečio kortelės turėtojai Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre, Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje (visuose filialuose), Koncertų salės ir Žvejų rūmų organizuojamuose renginiuose galės lankytis su 25 proc. nuolaida.

„Šis planas dar yra preliminarus. Jį norime pateikti politikams, pirmiausia – miesto tarybos kolegijai. Jei ji pritars, tada rengsime miesto tarybos sprendimo projektą, nes vis tiek galutinį sprendimą dėl klaipėdiečio kortelės nuolaidų priims politikai“, – tvirtino M. Martišius.

Jis teigė, kad artimiausią mėnesį bus siekiama ieškoti uostamiesčio verslų, kurie klaipėdiečio kortelės turėtojams taip pat norėtų suteikti nuolaidų. „Tikimės, kad tikrai bus norinčiųjų dalyvauti tokioje lojalumo programoje. Be to, tas nuolaidų sąrašas yra aktyvus – verslas iš jo bet kada gali pasitraukti, bet kada gali į jį patekti. Manau, kad rugpjūtį jau žinosime, kokie verslai klaipėdiečiams yra pasiryžę pasiūlyti nuolaidų“, – planais dalijosi pašnekovas.

Klaipėdiečio kortelės koncepciją kurianti darbo grupė analizavo ir kitų miestų patirtį. Pavyzdžiui, Vilniuje ir Kaune galioja tik tų miestų svečio korteles, kurias įsigiję žmonės gali pigiau apsilankyti įvairiuose muziejuose, galerijose, o bene geriausiai tokia lojalumo kortelė veikia Palangoje. Palangiškio kortelę turi dauguma šio miesto gyventojų. Neabejojama, kad ji palangiškiams patraukli todėl, kad ši kortelė suteikia teisė Palangos baseine apsilankyti su 30-50 proc. nuolaida. „Ši nuolaida yra kortelės flagmanas. Klaipėdos baseinas savivaldybei nepriklauso, bet bandome ieškoti klaipėdiečiams patrauklių nuolaidų“, – tikino M. Martišius.

Klaipėdiečio kortelę galės įsigyti tik uostamiestyje gyvenamąją vietą deklaravę žmonės. „Gyventojų skaičius skaičiuojamas paskutiniąją kiekvienų metų dieną, tad ir mes laikysime, kad gruodžio 31 dieną savo gyvenamąją vietą Klaipėdoje deklaravęs asmuo visus kitus metus yra klaipėdietis, o kitų metų gruodžio 31 dieną sistema patikrins, ar duomenys nepasikeitė. Jei asmuo gyvenamąją vietą bus deklaravęs jau kitoje savivaldybėje, jo klaipėdiečio kortelė bus deaktyvuota ir ja nebebus galima naudotis“, – aiškino M. Martišius.

Jis vylėsi, jog klaipėdiečio kortelę įsigis bent 15 tūkst. miestiečių. Toks skaičius esą būtų puikus startas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Miestas

Vėl ieškos ES pinigų didžiajam pilies bokštui įveiklinti

Klaipėdos savivaldybė jau antrą kartą teikia paraišką Europos  Sąjungos (ES) struktūrinių fondų finansinei paramai gauti. Šįkart – projektui „Klaipėdos pilies ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This