Mirė gydytojas Petras Bružas

Miestas

Respublikinės Klaipėdos ligoninės kolektyvas su giliu liūdesiu praneša, kad liepos 9 d. šioje ligoninėje po sunkios ligos užgeso gydytojo Petro Bružo gyvybė.

Keturis dešimtmečius gydytojas dirbo Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje, visas jėgas ir žinias skirdamas pacientams.

Gydytojas P. Bružas gimė 1949 m. Pryšmančių kaime, Kretingos rajone. Baigęs tuometį Kauno Medicinos institutą, gydytojo karjerą pradėjo Kretingos ligoninėje, kur greitai tapo gerbiamu ir mylimu chirurgu visame Kretingos rajone. Gydytojas domėjosi ir traumatologija.

Pastebėjus išskirtinius organizacinius P. Bružo gabumus, po kelerių metų jis buvo perkeltas dirbti į Klaipėdos miesto (dabartinė universitetinė) ligoninę. Jam buvo patikėtos ne tik III-čios (dabar Miesto) poliklinikos vyr. gydytojo pareigos, P. Bružas buvo atsakingas ir už III-čios poliklinikos statybų organizavimą. Kartu gydytojas dirbo ir ortopedu-traumatologu.

Nuo 1992 metų gyd. P. Bružas tapo Respublikinės Klaipėdos ligoninės vyr. gydytojo pavaduotoju chirurgijai, o vėliau iki gyvenimo pabaigos dirbo vyr. ordinatoriumi – ortopedu traumatologu Ortopedijos traumatologijos skyriuje.

Gydymo įstaigoje medikas buvo pripažintas puikiu organizatoriumi, profesionaliu drąsiu gydytoju, sugebančiu laiku priimti tinkamus sprendimus.

Gydytojas  P. Bružas nuolat kėlė kvalifikaciją, įgūdžius tobulino Charkovo, Leningrado gydytojų tobulinimosi institutuose. Jis taip pat  buvo tarptautinės ortopedų traumatologų konferencijos Nidoje bei suvažiavimo Klaipėdoje vienas iš organizatorių, dalyvavo įvairiuose tarptautiniuose kongresuose, konferencijose.

„Nesuklysime teigdami, kad Respublikinės Klaipėdos ligoninės Ortopedijos traumatologijos skyrius, operacinė gydytojui P. Bružui buvo lyg antroji jo šeima, vaikai, anūkai, kūnas ir siela. Nebuvo atvejo, kad gydytojas neatvyktų į ligoninę padėti spręsti iškilusių probleminių gydymo klausimų, į pagalbą kolegoms P. Bružas skubėdavo bet kuriuo paros. Dėl nuoširdumo, gerumo, atsidavimo profesijai P. Bružas buvo vertinamas ir kolegų, ir pacientų. Atsakomybė, filosofiškas požiūris į gyvenimą, subtilus humoro jausmas, laisvalaikio pomėgiai padėjo medikui ilgai išlikti žvaliam ir energingam. P. Bružas domėjosi menu, mėgo keliauti, buvo aktyvus medikų klubo narys, Lietuvos ir Klaipėdos krašto Ortopedų traumatologų draugijų narys. Už gerą darbą ir visuomeninę veiklą  gydytojas yra gavęs ne vieną Klaipėdos miesto vadovų bei Klaipėdos ligoninių padėkas ir garbės raštus. Daugelis žinojo apie Petro pomėgį tapyti ir gėrėjosi puikiais jo darbais. Gydytojo nutapytas originalus plaštakos chirurgijos atlasas pasitarnavo ne vienam jaunam kolegai, tačiau jis taip ir liko tik eskizuose”, – rašoma ligoninės užuojautoje.

P. Bružas su žmona Birute, taip pat medike, užaugino dukrą, kuri pasirinko tėvų profesiją.

„Gydytojo P. Bružo netektis – didžiulė, palietusi ne tik artimuosius, kolegas, bet ir pacientus, kuriuos gydytojas gydė iki pat paskutinės akimirkos, kol tik galėjo, kol jo nepalaužė liga. Nuoširdžiai užjaučiame netektį išgyvenančius gydytojo Petro Bružo artimuosius, kolegas”, – teigia jo buvęs kolegos.

Atsisveikinti su velioniu bus galima Šv. Juozapo laidojimo namuose nuo pirmadienio 14 val. iki antradienio 13 val., kur bus pašarvota urna su gydytojo palaikais.

Pirmadienį 18 val. Šv. Juozapo bažnyčioje bus laikomos Šv. mišios.

1 Comment

  1. BENDRAMINTĖ

    jo mylimiausia daina nuo jaunystės – *neišeik neišeik tu iš sodžiaus …. BE TAVĘS VAKARAI BUS NUOBODŪS BE TAVĘS NEBUS SODŽIUJE DAINŲ …*

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Buvusi slaugytoja teisybės ieškos ir Žmogaus Teisių Teisme  

Ir apeliacinės instancijos teismas dviem sprendimais patvirtino, kad Brožynų seniūnaitė Irena Gailiutė nepagrįstai bandė atnaujinti pralaimėtas bylas dėl jos atleidimo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Seniūnaitei atsirūgo bandymas atnaujinti bylą prieš buvusį darbdavį

Brožynų seniūnaitė Irena Gailiutė nesėkmingai bandė atnaujinti dar 2022 metais pralaimėtą bylą dėl jos atleidimo iš Respublikinės Klaipėdos ligoninės. Vietoje ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

Sveikata

Mirė Daiva Grigutienė

Respublikinė Klaipėdos ligoninė praneša, jog netikėtai mirė šios įstaigos Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriaus vyresnioji slaugytoja Daiva Grigutienė. Jai buvo ...
2024-01-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This