Šimtukininkų pagerbimo renginys – Atgimimo aikštėje

Švietimas

Klaipėdos abiturientai, sėkmingiausiai išlaikę valstybinius brandos egzaminus – gavę vieną ir daugiau aukščiausių įvertinimų (šimtukų), rugpjūčio 6 dieną, 14 valandą, kviečiami į simbolinį pagerbimo renginį. Kasmet rengiamas miesto mero priėmimas abiturientams pirmą kartą bus atviras visuomenei – vyks miesto centre esančioje Atgimimo aikštėje, kuri šiemet tapo neoficialia Europos jaunimo sostinės 2021 ambasada.

Jei planus sujauktų nenuspėjamas pajūrio oras, renginys būtų perkeltas į greta Atgimimo aikštės esančią Juozo Karoso muzikos mokyklą.

„Netrukus egzaminus išlaikę abiturientai kaip pabirę vėrinio perlai pasklis po įvairiausius kraštus. Tikiuosi, kad šis simbolinis abiturientų pasveikinimo, o tuo pačiu – ir atsisveikinimo renginys visiems svarbų etapą pabaigusiems jauniems žmonėms bus žinutė apie tai, kaip jais didžiuojamės, ir priminimas, kad čia, Klaipėdoje, yra gimtasis jų uostas, kuris visada lauks sugrįžtančių“, – pranešime cituojamas Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Į renginį kviečiami visi miesto šimtukininkai, kurių šiemet užderėjo net 118. Uostamiesčio abiturientai šiemet iš viso gavo 184 šimtukus. Daugiausia jų, kaip ir praėjusiais metais, šiemet pelnė „Ąžuolyno“ gimnazijos abiturientai. Šios mokymo įstaigos įskaitoje – 101 šimtukas (valstybinius brandos egzaminus laikė 143 abiturientai).

Įspūdingi ir dar vienos uostamiesčio švietimo įstaigos – Klaipėdos licėjaus – abiturientų pasiekimai: 35 valstybinius brandos egzaminus laikę abiturientai pelnė net 39 šimtukus. 10 šimtukų gavo Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijos abiturientai, 7 šimtukus pelnė Vydūno, po 6 – Vytauto Didžiojo ir „Vėtrungės“, 4 –„Žemynos“ gimnazijos moksleiviai. Šimtukininkų užderėjo ir kitose miesto gimnazijose: „Varpo“ (3), „Aitvaro“ ir Stasio Šimkaus konservatorijoje – po 2, „Aukuro“, „Baltijos“, Hermano Zudermano, Jūrinio sektoriaus darbuotojų rengimo centre – po vieną.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės rekonstrukcija: iš teismo kliūčių nebus

Ir Apeliacinis teismas patvirtino, kad vienos iš abejones dėl Atgimimo aikštės konkurso sąlygų kėlusių bendrovių pretenzijos yra nepagrįstos. Trečią kartą ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This