Déjà vu: vėl skęsta „Ole Willassen“

Miestas

Nors spalio pradžioje Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas lrt.lt tikino, kad tris kartus Dangėje skendęs laivas „Ole Willassen“ bus išplukdytas, tokia operacija taip ir neįvyko, o trečiadienio rytą laivas ėmė skęsti ketvirtą kartą.

Skaitytojo nuotr.

Vietoje besidarbuojantys ugniagesiai gelbėtojai sakė, kad tarša nefiksuota, sprendžiama, kokių sprendimų toliau imtis.

Dangės krantinių koncesininko – AB „Klaipėdos laivų remontas” – vadovas Alvydas Butkus teigė, jog buvo gautas Uosto direkcijos leidimas traukti šį etatinį skenduolį, tačiau paaiškėjo, kad jo negalima judinti iš vietos. Tik jį pajudinus, laivas iškart ima grimzti.

Tad, pasak A. Butkaus, laivo savininkai norvegai priėmė sprendimą jį utilizuoti vietoje. Tokie darbai esą turėtų būti pradėti jau artimiausiu metu.

„Ole Willassen” – šio laivo pavadinimas jau tapo savotišku keiksmažodžiu klaipėdiečiams. Jo skendimo Danės upėje istorija verta atskiros istorijos ir kone vietos Gineso rekordo knygoje – daugkartinis skendimas toje pačioje vietoje. Bandant buksyruoti jį į jau suderintą vietą, tik pajudinus jis ir vėl pradėjo grimzti, o tai labai aiškus signalas apie tikrąją jo būklę… Šiandien toje istorijoje paaiškėjo galutinis sprendimas – tik ką kalbėjau su Danės krantinių operatoriumi ir sutarta dėl to, kad pačiu artimiausiu metu jis bus utilizuojamas vietoje, ką jau seniau buvau siūlęs ne kartą. Tad toks liūdnokas, bet neišvengiamas šio daugiaserijinio trilerio finalas”, – savo paskyroje „Facebook” paskyroje jau po ketvirtojo incidento trečiadienį rašė V. Grubliauskas.

Trečiadienį popiet laivas ant vandens laikėsi stabiliai, jis buvo apjuostas apsauginėmis bonomis.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Ole Willassen“ yra solidaus amžiaus – pastatytas 1948 m.

7 Comments

  1. O

    Idomu kiek mokesčiu sumokejo tie norvegai už krantine ar čia buvo nemokama šiukšlyne

    Reply
  2. Virgis

    Reiks lėkt pažiūrėti kaip utilizuos vietoje nejudindami, turėtų būti kažkas unikalaus

    Reply
  3. TAI GALĖTŲ BŪTI UNIKALI MARINISTINĖS KLAIPĖDOS FIŠKĖ

    Nereikia to profesionalaus skenduolio niekur tampyti, nei, juo labiau, utilizuoti. Reikia ištraukti, „atkačalinti” ir vėl pastatyti jam patogioje skendimo vietoje. Skendimus reikia įteisinti ir juos vykdyti reguliariai pagal šalia iškabintą to laivelio skendimo grafiką po porą kartų į dieną. Panašiai kaip su pasukamu tilteliu: yra grafikas, yra tvarka, visi žino, kada tiltelis bus pasukamas ir atvirkščiai. Savaitgaliais skendimų skaičių reiktų sutankinti bent porą kartų. Taip Klaipėda įsitaisytų dar vieną demisezoninį nuolat veikiantį marinistinį turistų ir miestelėnų traukos tašką senamiestyje. Žiū, taip step by step ir atgaivintume ir senamiestį, ir vyyysą Klaipėdą. Turėtų patikti.

    Reply
  4. Dalia Ž.

    Greičiau reikia ne juoktis, bet …verkti…
    Gerb. mūsų miesto mere, kas atsitiko kad per 30 m., jau ne pirmi metai, kai savivaldybė ne saugoja miesto aplinkos, Dangės nuo taršos?
    Kodėl nevykdote Savivaldybės tarybos narių PRIESAIKOS, kuria Jūs prisiekite.? Gal pamiršote ? Priminsiu ką Jūs sakėte:
    „…..PRISIEKIU gerbti ir vykdyti LR Konstituciją ir įstatymus, sąžiningai atlikti VISAS savivaldybės tarybos nario pareigas ir susilaikyti nuo veiksmų, pažeidžiančių gyventojų teises ir viešuosius interesus.”
    Primenu, kad ir miestiečiai irgi turi savo teises , kurias numato LR vietos savivaldos įstatymas.
    Šiuo atveju , dėl nesibaigiančios mūsų Dangės taršos, savivaldybės tarnautojų neatsakingo tarnavimo miestiečiams ir Gamtai, tariu Jums : AR NE GĖDA?

    Reply
  5. Pastebejimas

    Šis laivas tai Klaipėdos savivaldybės veidrodis.
    Neįgalumo veidrodis:)

    Reply
    • Pritariu

      Tikrai taip, deja…

    • Taip

      Sunku ką ir bepridurt! … taikliai pasakyta diagnozė.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This