Metų mokytoja: „Pirmiausia reikia tikėti mokiniu“

Fotoreportažai, Svarbu, Švietimas

Ketvirtadienio popietę Klaipėdos piliavietės kurtinoje surengto tradicinio Mokytojų dienai skirto renginio metu buvo pagerbti nusipelnę pedagogai bei paskelbta Metų mokytoja. Ja šiemet tapo Hermano Zudermano gimnazijos vokiečių kalbos mokytoja ekspertė Jovita Ežerinskienė.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Būkite tvirti ir galingi pilėnai”, – pedagogams linkėjo Klaipėdos savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Už pasiekimus kelios dešimtys pedagogų buvo apdovanoti Švietimo skyriaus, Klaipėdos mero, švietimo, mokslo ir sporto ministrės padėkos raštais.

Už išskirtines iniciatyvas buvo apdovanotos septynių įstaigų bendruomenės: darželis „Alksniukas“ pagerbtas už ugdymo kokybės iniciatyvas, „Žuvėdra“ – už ugdymo aplinkų puoselėjimą, „Ąžuolyno“ gimnazija apdovanota už akademinius pasiekimus, „Varpo“ gimnazija – už pilietinį mokinių ugdymą, „Vyturio“ progimnazija už naujų edukacinių erdvių kūrimą, Prano Mašioto progimnazija – už ugdymo proceso tobulinimą, o Klaipėdos moksleivių saviraiškos centras – už medijų kūrimą mokiniams.

Metų mokytojas Klaipėdoje renkamas nuo 2001-ųjų. 22-asis toks titulas šiemet atiteko Hermano Zudermano gimnazijos vokiečių kalbos mokytojai ekspertė Jovitai Ežerinskienei.

„Šokas, sukrėtimas gerąją prasme. Stoviu ir galvoju, kuo aš čia ypatingai nusipelniau. Mes visi čia esame verti užlipti ant tos scenos, nes niekas kitas nežino, koks tikrai nelengvas šis darbas yra, bet mes nė vienas nekeistume to darbo į jokį kitą dėl tos galimybės prisiliesti prie jauno žmogaus ugdymo, stebėti, kaip jie virsta suaugusiais, kaip keičiasi jų mąstysena. Tas virsmo etapas ir suteikia darbui prasmę. Priimu tai mūsų mokyklos bendruomenės vardu kaip ženklą, kad mes einama teisingu keliu“, – iškart po apdovanojimo įteikimo sakė Metų mokytoja.

Vėliau jau, kalbėdama su žurnalistais, ji teigė nesitikėjusi tokio apdovanojimo ir jaučiasi labai pagerbta.

„Pirmiausia reikia tikėti mokiniu ir suteikti jam tokią aplinką, kad jis jaustųsi komfortabiliai, atsipalaidavęs, bet kad ir neužmigtų tuo pačiu“, – atsakydama į klausimą, ko reikia norint būti geru mokytoju, sakė J. Ežerinskienė.

Pasak jos, dabartinė mokinių karta yra tobula ir viskas su ja yra puikiai, tik ji kitokia.

„Jei juos priimi tokius, kokie yra, jei atsiveria kaip žiedas ir būna atviri“, – sakė pašnekovė, mokytoja dirbanti nuo 1999-ųjų.

J. Ežerinskienė teigė, jog buvo pusantrų metų išėjusi dirbti į banką, bet suprato, jog tai visiškai ne jai, o Hermano Zudermano gimnazija yra „jos namai“. Ši mokykla, anot mokytojos, bene paskutinė užuovėja vokiečių kalbai, nes ji yra paskutinė mokykla Baltijos šalyse, kurioje šios kalbos mokoma nuo 1 iki 12 klasės.

„Gyvenime nenorėčiau keisti to darbo. Tai mano pašaukimas, aš tai supratau. Man yra gera, tikrai jaučiu pilnatvę. Taip, tai yra sunkus darbas, taisymas darbų, vaikų motyvavimas, bet rezultatai ir vaikų šviečiančios akys, kad ir kaip galbūt banaliai skambėtų, atperka viską“, – sakė Metų mokytoja.

1 Comment

  1. E

    Šaunuolė ❤️

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Pradinių klasių mokytojai gilinosi į gamtos mokslų ir visuomeninio ugdymo turinio naujoves

Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centro pradinio ugdymo programos mokytojų metodinės tarybos ir Prano Mašioto progimnazijos mokytojų iniciatyva Klaipėdos ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Švietimas

Pilotinis projektas - mero bendražygės vadovaujamoje gimnazijoje

Uostamiesčio savivaldybė skelbia, jog atlieka Klaipėdos Hermano Zudermano gimnazijos kapitalinį remontą norinčių atlikti bendrovių pasiūlymų vertinimą. Darbus, jei bus pasirašyta ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Švietimas

Hermano Zudermano gimnazija sulauks kapitalinio remonto

Klaipėdos savivaldybė paskelbė Hermano Zudermano gimnazijos pastato kapitalinio remonto darbų viešojo pirkimo konkursą. Rangovų pasiūlymų tikimasi sulaukti per mėnesį, o ...
2024-01-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This