Rodys papildomą „Sapnų ir kaktusų” spektaklį

Kultūra

Publikos pageidavimu balandžio 6 d., kitą ketvirtadienį, 18.30 val., Klaipėdos Žvejų rūmuose bus pristatytas papildomas šokio spektaklis „Sapnai ir kaktusai“, nes į trečiąją premjerą kovo 31 d. bilietų jau nėra, o publikos susidomėjimas pasaulinio garso pastatymu tik didėja girdint susižavėjimo kupinus atsiliepimus. 

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro šokio spektaklis „Sapnai ir kaktusai”, kur greta Alexanderio Ekmano (Švedija) „Cacti“ (Kaktusai) pristatomos ir Roberto Bondaros (Lenkija) choreografinės kompozicijos „Žagsulys“ (Hiccup) bei „8m68“ sulaukė didžiulio ne tik šalies, bet užsienio šokio gerbėjų susidomėjimo.  

Baleto kritikė Skaidra Baranskaja sako, kad tiek darniai judančių, bet individualiai besireiškiančių žmonių scenoje retokai gali pamatyti.

„Neįtikėtinas Klaipėdos baleto trupės įdirbis. Lengva ranka A. Ekmanas mestelėjo pasauliui 27 minučių šedevrą „Cacti“ ir jam nepatinka, kai kažkas iš savo varpinės bando aprašinėti per pasaulį sklendžiantį fenomeną. Tiesiog džiugu, kad „Kaktusai“ sudygo ir Lietuvoje“, – akcentuoja ji. 

„Klaipėdoje atgimusių choreografinių darbų pagrindinis stebuklas – tikslus atlikimas, žavintis savo laisve ir choreografinio piešinio vaizduote. Surinkti skirtingų mokyklų šokėjai parengti taip akademiškai, jog šokio visuma tapo lengvai sklindančia plastine jėga, leidžiančia šokamiems siužetams virsti gilesnių apmąstymu šaltiniu“, – džiaugiasi teatrologė Daiva Šabasevičienė. 

Anot teatro kritikės, šokio dramaturgės Sigitos Ivaškaitės, „Kaktusai“ gali būti apie viską, apie nieką ir apie ką nori kiekvienam iš mūsų, nes jų tikslas yra scenoje parodyti kūrybos ir samprotavimų apie ją susidūrimą, taip išryškinant absurdiškumą.

„Juk visi be išimties meną patiriame skirtingai“, – rašo ji. 

Šiame spektaklyje A. Ekmanas pirmąkart kūrė ir repetavo choreografiją drauge su muzikos atlikėjais.

„Man tai buvo nauja. Susikūrėme ritminį žaidimą, kuriame šokėjai ritmiškai sąveikauja su styginių kvarteto muzikantais – tai ir tapo kūrinio partitūra“, – pranešime cituojamas choreografas.

Toną ir tempą šiai partitūrai užduoda Franco Šuberto styginių kvarteto d-moll (žinomo pavadinimu „Mirtis ir mergelė“) finalas presto. Spektaklio
metu taip pat skamba ištraukos iš Jozefo Haidno ir Ludviko van Bethoveno kūrinių, ritminės improvizacijos ir „užkadrinio balso“ sakomi tekstai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Pirmasis repertuarinis spektaklis atnaujintame teatre - „Sapnai ir kaktusai“

Balandžio 27-ąją, 18.30 val., Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro didžiojoje salėje „Jūra“ bus galima išvysti „Auksinį scenos kryžių“ kaip geriausiam šalies ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Kultūra

„Metamorfozės" režisierius: „Teatrą pirmiausia matau kaip vizualųjį meną“

Kovo 20 d. Klaipėdos žiūrovai turės galimybę pamatyti vieną naujausių Lietuvos nacionalini dramos teatro spektaklių pagal Franzo Kafkos „Metamorfozę”. Jį ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

Kultūra

Bilietai su nuolaida į kultūros renginius – ir Klaipėdos rajono gyventojams

Klaipėdos miesto ir Klaipėdos rajono savivaldybės sutarė bendradarbiauti dar vienoje – kultūros – srityje. Klaipėdos miesto taryba pritarė sutarties dėl ...
2024-02-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This