Jubiliejus: pasirašytas 40-asis susitarimas dėl mokyklos statybos pabrangimo

Miestas, Svarbu

Prie Klaipėdos šturvalo stojus naujai valdžiai tęsiasi prie senosios fiksuota tendencija – pasirašytas 40-asis papildomas susitarimas dėl naujos mokyklos Senvagės gatvėje statybos. Mokyklos statybos kaina jau išaugo iki 18,6 milijono eurų. Su statybų rangovu UAB „Versina” 2019 m. birželį pasirašytos rangos sutarties vertė siekė 10,9 mln. Eur.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Įdomu tai, kad nors 40-asis susitarimas buvo pasirašytas jau pasikeitus savivaldybės vadovams, paskelbtuose dokumentuose nurodoma, jog juos pasirašė administracijos direktorius Gintaras Neniškis, tuo metu jau grįžęs vadovauti VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas”.

Paklaustas, ar jis tikrai pasirašė šiuos susitarimus, G. Neniškis nustebo ir sakė, kad tai tikrai netiesa – greičiausiai čia esama nesusipratimo.

Jubiliejiniame papildomame susitarime susitarta „atlikti papildomus, sutartyje nenumatytus sporto korpuso šildymo, šilumos punkto ir vidaus vandentiekio įrengimo darbus”. 

Įdomu ir tai, kad tą pačią dieną buvo pasirašytas ir 39-asis papildomas susitarimas dėl šio objekto statybos. Jame rašoma, kad susitarta „atlikti papildomus, sutartyje nenumatytus mokomojo korpuso eksploatuojamo stogo detalių EST-1 ir EST-5 įrengimo darbus”.  

Bendra sutarties kaina po šių dviejų susitarimų padidėjo 107 tūkst. eurų.

Viešai abu minėti papildomi susitarimai, sudaryti dar balandžio 24-ąją, buvo paskelbti tik šį trečiadienį, nors pagal įstatymą valstybės ir savivaldybių institucijų sandoriai turi būti paskelbti per 2 savaites po jų sudarymo. Smukesnius galima skelbti palaukus ne daugiau kaip 6 mėnesius.

Gegužės 4 d. mokyklos statybvietėje lankėsi meras Arvydas Vaitkus. Jis neslėpė, kad ima pyktis matant nemažai jam sunkiai suvokiamų ir itin prabangių sprendimų, bet pripažino, jog to pakeisti jau nebegalima ir svarbiausia dabar kuo greičiau užbaigti darbus.

Tą pačią dieną paskelbtame įraše savo „Facebook” paskyroje meras pareiškė, kad „Senvagės mokykla įeis į istoriją kaip didžiausias Klaipėdoje piktybiškos nekompetencijos ir nusikalstamo klaipėdiečių pinigų švaistymo pavyzdys”.

14 Comments

  1. cipolinas

    Kada vaikai galės mokytis ? Penkmečio statybą, įdomu ko truko ar proto ar pinigų?

    Reply
  2. Kur čia kriminalas?

    Tai gal buvęs direktorius ir pasirašė, tik įregistruota sutartis vėliau?

    Reply
  3. Detalė

    maža, bet iškalbinga apie šios statybos betvarkę ir neūkiškumą. Matomai riebūs tie sutarties priedai ir jokio intereso statybininkams taupyti. Užsakovas apmokės papildomą susitarimą. Nuo vėlyvo rudens vienas mokyklos korpusas apstatytas nuomojamais pastoliais. Fasado apdailos darbai , panašu, senai baigti ar bent jau pagal stovėjimo laiką taip turėtų būti , o pastoliai apdangstyti marškomis ir šiandien stovi. Jų nuoma tiksi. Delegacijos atvažiuoja, pasifotografuoja ir išvažiuoja. Ir vėl pasirašomas eilinis „papildomas” susitarimas.

    Reply
  4. Pilietė

    Kol nebus baudžiama už tokias „statybas”.Kol nepradės sodinti atsakingus ,tol niekas nesikeis ,o tokių pinigų plovimų tik daugės.Nebaudžiamumas baisus dalykas…

    Reply
    • Pilietis

      Ką jūs! Aš siūlau kreiptis į Popiežių, į Vatikaną su primygtiniu prašymu iš 10 Dievo įsakymų išbraukti „Nevok”- bent jau Marijos žemėje- Lietuvoje tikrai jis neturėtų galioti.

  5. Nojus

    Nedaug beliko ir sulauksime garbingo 50-ojo jubiliejaus. Ruoškime šampaną, fejerverkus- bus tikra miesto šventė, kurios miestelėnai laukia labiau, nei Jūros šventės. Ačiū visiems, prisidėjusiems prie šio istorinio miestui projekto. Beje, labai labai laukiame Tapino- šventė turėtų būti gerokai džiugesnė.

    Reply
  6. Baisu

    Kada bus baigta si afera ir kada bus baudziami sios aferos uzsakovai???????

    Reply
    • Anonimas

      Tada, kada tu eisi balsuoti, o poto jausi atsakomybę už savo pasirinkimą ir ieškosi kaip juos nubausti, o ne klausinėsi kada tai bus padaryta

  7. Nu nebėkit Budino fanai nuo atsakomybės

    kodėl 40 pakeitimų ir tikrai dar nepaskutiniai, dėl to – projektas prastas, ar yra panašių pakeitimų analogų tokiam objektui Lietuvoje, nemanau. Kodėl ilgai stato, dėl to, kad pasirinkta mažiausia kaina, projektas dirbtinai suskaidytas iš konkursinių procedūrų eliminuotas kokybiškas rangovas Eika, o su Verisnom ir pan. visoje Lietuvoje vien ginčai, teismai ir panašūs skandalai. Ir baikite čia tas nesamones rašinėti ant atpirkimo ožiais bandomais padaryti Grubliausko, Neniškio, kaip ir baseino atveju visi esminiai su šių projektų nesėkme susiję sprendimai buvo priimti tuometinio persireikšminusio administracijos vadovo Budino…na prisiimkite dabar viso to garbę ir nemeluokite

    Reply
  8. Mere

    į miesto istoriją įeina ir 1854 m miesto gaisras, ir ką? Ką tai guodžia? Miesto politikų, miesto vadovų, savivaldybės darbuotojų apsileidimas, nekompetencija ir galimai korupcija turi guosti tuos vaikus, jų tėvus kurie rugsėjo 1ą vėl negalės eiti čia į mokyklą ir bus priversti važinėti kažkur ir spaustis jau tankinamose laikinose klasėse ir net vieninteles sporto patalpas verčiant į klases? Tai normalu? Tai nekainuoja? Gal savivaldybėje jau atsirado kitokių? o gal savivaldybėje atsirado statybą išmanantis žmogus kuris kasdien tikrina kaip laikomasi kalendorinio darbų grafiko -susitarimų? Pasirašomas 40-as susitarimas, saulė dangumi ritinėjasi, o statyboje kalnai žemių, statybinių šiukšlių ir niekas negali priversti statybininkų dirbti dviem/trimis pamainomis ir užbaigti darbus nors šiam rugsėjui? Kas trukdo sutvarkyti nors teritoriją, kad ji blizgėtų? Kam tie susitarimai jei nesugebama išsireikalauti ir paviešinti kalendorinio statybos darbų grafiko kuris nebesikeis? Turim dar vieną eilinį miesto vadovą – dejuotoją, žadėtoją ?

    Reply
  9. Tiksliai apie Neniški ir Grubliauska

    Senvagės mokykla įeis į istoriją kaip didžiausias Klaipėdoje piktybiškos nekompetencijos ir nusikalstamo klaipėdiečių pinigų švaistymo pavyzdys”.

    Reply
  10. Anonimas

    Tai gal visgi pripazinkite kad netinkama vieta mokyklai statyti parinkta?

    Reply
    • Anonimas

      gal ne vieta kalta, o užsakovo užduotis projektavimui, objekto programa ir sprendimai

    • KB

      Tai čia reikia padėkoti ponui Sauliui Budinui, kuris visą tą procesą pradėjo 😉 …

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This