Simonas Gentvilas siūlo mažinti dvigubą PSD apmokestinimą

Politikų tribūna

Liberalai pateikė siūlymus Sveikatos draudimo įstatymui dėl privalomojo sveikatos draudimo (PSD) pakeitimų. Siūloma mažinti dvigubą ar net trigubą PSD apmokestinimą dirbantiesiems, kurie papildomai užsiima individualia veikla.

„Už pagrindinį darbą jau susimokėjus 9 procentų PSD, antrą kartą užkrauta tokia pati mokestinė prievolė dirbantiesiems yra našta ir nemotyvuoja finansiškai prisidurti papildomu darbu”, – teigia įstatymo pataisos autorius Simonas Gentvilas.

Toks siūlymas grindžiamas argumentu, kad dalis gyventojų negali išgyventi iš darbe gaunamų pajamų ir imasi papildomos individualios veiklos, o už tai yra papildomai apmokestinami PSD.

„Už pagrindinį darbą jau susimokėjus 9 procentų PSD, antrą kartą užkrauta tokia pati mokestinė prievolė dirbantiesiems yra našta ir nemotyvuoja finansiškai prisidurti papildomu darbu. Todėl papildomoms individualioms veikloms, autorinėms ar paslaugų sutartims, siūlome PSD mokestį sumažinti nuo 9% iki 3 %, skaičiuojant nuo minimalios mėnesinės algos“, – partijos pranešime cituojamas pasiūlymo iniciatorius, klaipėdietis Seimo narys Simonas Gentvilas.

Liberalų pasiūlyme taip pat siūloma panaikinti išimtį ūkininkams, kurie nemoka jokio PSD iki tol, kol netampa PVM mokėtojais, t.y. metinės pajamos nepasiekia 45 000 eurų.

„Privalomas sveikatos draudimas yra solidarumo mokestis. Nežinome, kada sušlubuos sveikata, todėl apsidrausdami mokame įmokas visi. Šias draudimo įmokas šiandien privalo mokėti net darbo neturintys asmenys, tuo tarpu ūkininkai iki šiol buvo atleisti nuo PSD įmokų. Todėl, siūlydami mažinti draudimo įmokas papildomomis veiklomis užsiimantiems gyventojams, prašome ūkininkų pradėti solidariai prisidėti prie sveikatos sistemos finansavimo. Taip tikimės subalansuoti Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžetą dėl PSD dvigubo apmokestinimo sumažinimo“, – teigia S. Gentvilas

Pasiūlymai įstatymo projektui bus svarstomi Seimo Sveikatos apsaugos komitete lapkritį.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Šiais metais pievų atkurti ūkininkams nereikės

Europos Sąjungos žemės ūkio ir žuvininkystės ministrų taryba pritarė Europos Komisijos (EK) priimtam deleguotojo reglamento papildymui, pagal kurį šiemet daugiamečių ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Politika

Klaipėdos liberalai išsirinko vienmandatininkus

Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyrius visuotiniame susirinkime sprendė​, kas atstovaus partijai rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose uostamiestyje. Danės, Pajūrio, Baltijos ir Marių ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Artėja laikas sumokėti per karantiną nemokėtas PSD įmokas

Įprastai savarankiškai dirbantys gyventojai, kurie nedirba dar ir samdomo darbo ir nėra draudžiami sveikatos draudimu valstybės lėšomis, kiekvieną mėnesį turi ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This