Išėjusiems į tylą

Kultūra

Antradienį, spalio 24 d., 17.30 val. Klaipėdos etnokultūros centras kviečia į tradicinių giedojimų vakarą „Išėjusiems į tylą“… rožančiaus giedojimas. Renginyje dalyvaus giedotojai iš Suvalkijos Asta Blažaitienė ir Linas Penkaitis. Renginį ves kun. doc. dr. Saulius Stumbra.

Palmiros Mart nuotr.

Šermenys, mirusiųjų minėjimai Lietuvos etnografiniuose regionuose labai skirtingi. Žemaitija garsėja Kalnų giesmėmis ir triūbomis, Dzūkija – raudomis, o štai Aukštaitija ir vidurio Lietuva gieda Švč. Jėzaus vardo rožančių ir Švč. Jėzaus Širdies litaniją. Rožinis tai – tradicinė, gili ir graži malda, nors šią maldą įmanoma sukalbėti per 15 min., tačiau tik sukalbėjimas nėra malda. Rožinio prasmė – kontempliacija, intencija.

Iš Vilkaviškio rajono atvyksiantys Asta Blažaitienė ir Linas Penkaitis – kaimynystėje drauge užaugę giedotojai. Astos ir Lino tėvai taip pat giedoriai, tačiau jie tradicines giesmes išmoko iš jaunesnės kartos giesmininkų, todėl žodžiai ir melodijos vingiai yra patobulinti.

Klaipėdiečiai maloniai kviečiami antradienio vakarą praleisti Klaipėdos etnokultūros centre (Daržų g. 10).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Giedos šv. Marijai

Gegužės 8 d., 17.30 val., Klaipėdos etnokultūros centras kviečia į nemokamą Tradicinių giedojimų vakarą „Švč. Mergelė Marija krikščionių tradicijoje ir ...
2018-05-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This