Kodėl taip skiriasi dviračių detalių ir taisymo kainos?

Mums rašo

Anądien pastebėjau, kad visai sudilo mano dviračio užpakalinio rato padanga. Ką darysi – matyt, laikas keisti į „žieminę“.

Pirmiausia nuvariau į netoli „Akropolio“ esančią gerai žinomą taisyklą. „Tokios padangos neturime, rinkitės iš tų, kurias turime” .  Pigiausia kainuoja 20 eurų.

Kažkas mane sulaikė – ir kaina didoka pasirodė, ir priėmė mane ne itin svetingai. Sakau, ačiū, dar pagalvosiu. Minu, žiūriu – vos už keliasdešimties metrų, kitoje gatvės pusėje – dar viena dviračių taisykla su parduotuve. Jaunas vyrukas pasitiko svetingai, iškart pats parodė, kokią man padangą siūlo, jos kaina – 10 erų. Ir vos ne atsiprašinėdamas pridūrė: „Bet darbas kainuos 5 eurus, įdėti dėl bėgių bus gana sudėtinga“. Sukirtom rankom, pažadėjo arba tą pačią, arba kitą dieną sutvarkyti. Skambina po kokių 4 val. ir sako: „Galite dviratį atsiimti, tik jame buvo daugiau problemėlių – pakeičiau dar ir galinio rato kamerą, ir galinių stabdžių kaladėles bei du stipinus. Viskas kainuos 25 eurus, ar gerai?“ Vos nenugriuvau iš nuostabos: anoje taisykloje vien už padangą būčiau suplojęs 20 eurų, o čia tiek darbų atliko vos už 25-is! Parlėkiau namo su atnaujintu dviračiu kaip ant sparnų.

Iki šiol negaliu atsistebėti, kaip šitaip kardinaliai gali keistis dviračių detalių bei meistrų paslaugų kainos tame pačiame mieste ir net toje pačioje gatvėje?!

                                                                                                                                                                                        Pranas, klaipėdietis, 54 m.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This