Ninos Puteikienės vėl neįsileido į Etikos komisiją

Politika

Dauguma Klaipėdos miesto Tarybos narių jau antrą kartą opozicijos atstovei Ninai Puteikienei užtrenkė duris į Etikos komisiją. Šįkart tokį sprendimą inicijavo šios politikės kritikuoto Rusų aljanso atstovai, kuriems užkliuvo tai, kad pati N. Puteikienė buvo svarstyta ir šios komisijos pasmerkta.

Miesto Tarybai ketvirtadienį buvo teikiama svarstyti sprendimo projektas, kuriuo pagal „gautus viešųjų juridinių asmenų siūlymus” į Etikos komisiją siūlyti Klaipėdos žydų bendruomenės pirmininkas Feliksas Puzemskis, Klaipėdos universiteto studentų sąjungos narys Edmundas Jurkaitis, nuo seniūnaičių sueigos – Irena Gailiutė (Brožynų g. seniūnaitė), Rita Borta (Alksnynės g. seniūnaitė), Mindaugas Priaglauskas (Švyturio seniūnaitis), o nuo miesto Tarybos opozicijos ir frakcijoms nepriklausančių narių – N. Puteikienė. Ji siūlyta vietoje mandato atsisakiusios buvusios miesto Tarybos narės Ligitos Girskienės.

Pristačius šį sprendimo projektą Rusų aljanso atstovė Jolanta Skrabulienė pateikė frakcijos siūlymą nepritarti N. Puteikienės kandidatūrai. Esą Etikos komisijos svarstytai ir sprendimo, kad padarė nusižengimą sulaukusiai politikei ten ne vieta.

Reaguodama į tokį siūlymą N. Puteikienė replikavo, kad ten jau ir dabar dirba politikai, svarstyti šios komisijos.

Iki šiol šią komisiją sudarė Vytautas Čepas, Tatjana Fedotova, Aldona Staponkienė, Laisvūnas Kavaliauskas, Saulius Liekis, Jonas Sąlyga ir Lilija Petraitienė. Iš jų šioje komisijoje dėl įvairių skundų buvo svarstyti L. Petraitienė, V. Čepas, L. Kavaliauskas, A. Staponkienė.

Dauguma miesto Tarybos narių palaikė Rusų aljanso siūlymą ir komisiją papildė visais siūlytais kandidatais, išskyrus N. Puteikienę.

Pirmą kartą jai Etikos komisijos durys buvo užtrenktos 2016-ųjų liepą, kai Tarybos dauguma nesutiko, kad ji pakeistų komisijos posėdžių nelankiusį Viačeslavą Titovą.

N. Puteikienė Etikos komisijos buvo pripažinta padariusi pažeidimą, kai teigė, jog „Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicija „Valdemaro Tomaševskio blokas” – atvira antivalstybine jėga, kurią kaip vieną iš grėsmių nacionaliniam saugumui savo ataskaitoje nurodė Valstybes saugumo departamentas”.

 

1 Comment

  1. nesistebiu

    Na, nieko nuostabaus. Puteikienė savo darbštumu, atsidavimu klaipėdiečių reikalams miegančiai daugumai yra kaip rakštis. Gerbiu Liliją Petraitienę, Feliksą Puzemskį, Laisvūną Kavaliauską, manau jie dar turi stuburą ir nepriklauso „Liberalų choro ” grupei.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Arūną Tumą etikos sargai išteisino: interesų nesupainiojo?

Pats pripažinęs, kad yra suinteresuotas ir aktyviai dalyvavęs diskusijose dėl pagalvės mokesčio įvedimo, viešbučių verslą turintis  Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Vicemerę nuo etikos sargų išgelbėjo biurokratija

Tyrimas dėl Klaipėdos miesto savivaldybės vicemerės Linos Šukytės-Korsakės galimo Politikų elgesio kodekso pažeidimo ir pasisakymų „Facebook“ buvo nutrauktas, nes savivaldybės ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This