Jūrininkų prospektą uždarys po Naujųjų

Svarbu, Transportas

Jūrininkų prospektą netoli sankryžos su Šilutės plentu jau penktadienį ketinę uždaryti rangovai, pasirodo, nebuvo spėję eismo schemos suderinti su viešojo transporto organizatoriais. Tad dabar tai numatoma padaryti sausio 2-12 dienomis.

Jūrininkų prospektu iki Rimkų nebus galima nuvažiuoti 10 dienų. Palmiros Mart nuotr.

Savivaldybės Saugaus eismo komisija praėjusį ketvirtadienį sutiko su rangovų – bendrovės KRS – pasiūlyta eismo schema, kad lengvieji automobiliai gruodžio 15-22 dienomis važiuotų Mogiliovo, Vingio, Laukininkų gatvėmis, o sunkiasvoris transportas – Statybininkų prospektu ir per Šilutės plentą išvažiuotų iš miesto.

Tačiau penktadienį paaiškėjo, kad tokia schema, kaip privaloma, nebuvo derinta su VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” (KKT). Jūrininkų prospekto atkarpa, kurią ketinama uždaryti, važiuoja 11A, 11B, 28, 29, 40 maršrutų autobusai.

Bendrovės KRS prpjektų vadovas Justinas Vaičaitis pirmadienį „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad jau suderino naujas prospekto atkarpos uždarymo datas – tai numatoma daryti sausio 2-10 dienomis.

Darbų užsakovo – AB „Klaipėdos vanduo” – generalinis direktorius Leonas Makūnas sakė, kad didelės bėdos dėl tokio atidėjimo esą nebus, tačiau vėliau rangovas gali prašyti pratęsti galutinį darbų atlikimo terminą.

KRS turi nutiesti naują vandens kolektorių nuo Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos, nes nuo jos į Smeltalę atitekantis Kretainio upelis teka ir vamzdžiais, kurie jau baigia atitarnauti.  Naujasis beveik 2 metrų skersmens kolektorius 8 metrų gylyje turės kirsti ir Jūrininkų prospektą. Kolektorių reikia tiesti gana giliai, tad griovys turi būti 15-16 metrų pločio, kad neįgriūtų. Taip pat darbų rangovai negali vykdyti dalimis, kad būtų galima pradžiai uždaryti tik vienos krypties eismą Jūrininkų prospektu.

KKT direktoriaus pavaduotojas Andrius Samuilovas teigė, kad pradėjus darbus reikės keisti 11A, 11B, 28, 29, 40 maršrutų trasas.

„Važiuodami Rimkų kryptimi šie autobusai pasiekę Jūrininkų arba Mogiliovo stoteles apsigręš ir per Smiltelės gatvę išvažiuos į Šilutės plentą ir toliau į Rimkus. Grįždami – atvirkštine tvarka. Toks priverstinis lankstas pailgins kelionę, o tvarkaraščiai gali nebeatitikti realybės. Tačiau Vingio ir Mogiliovo gatvėse esančios stotelės yra itin reikalingos, tad geriausia bus autobusų judėjimą, kai prasidės statybos darbai, sekti internete”, – sakė A. Samuilovas.

1 Comment

  1. G

    „Savaitgalį tikrai nedirbsime. Šventiniu laikotarpiu tikriausiai irgi, tad realiausia, kad eismas pagal suderintą schemą bus organizuojamas jau po Naujųjų” – tai taip išeina, kad būtų užtvėrę kelią ir vistiek nedirbę iki naujųjų metų? O žmonės pakentės ane? Labai lietuviška.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Darbe - ir zujant po prekybcentrį*

Kovidas, žinia, be skaudžių nelaimių atnešė ir vieną gerą dalyką – išmokė net ir tuos, kuriems internetas buvo reikalingas šierinti ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

Paaiškėjo metinio bilieto laimėtojas

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ skelbia, kad ketvirtadienį uostamiesčio viešojo transporto sistemoje buvo pažymėtas 100 000 000-asis bilietas nuo naujosios e-bilieto ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This