Traukiniu į Tilžę

Transportas

Dar antrąją Kalėdų dieną, gruodžio 26 –ąją, „Atvira Klaipėda“ pirmoji Lietuvoje pranešė apie naują planuojamą maršrutą Kaliningradas – Klaipėda su persėdimu Sovetske (Tilžėje).

„Lietuvos geležinkelių” nuotr.

Penktadienį, gruodžio 29 d., pranešimą apie tai išplatino ir „Lietuvos geležinkeliai“.

Jame sakoma, kad  pirmąjį 2018-ųjų savaitgalį, sausio 5-7 dienomis, „Lietuvos geležinkeliai” išbandys naują traukinių maršrutą Klaipėda-Sovetskas-Klaipėda, kuriuo neva kvies turistus iš Lietuvos atrasti buvusią Mažosios Lietuvos sostinę – Tilžę.

„Lietuvos geležinkelių” generalinio direktoriaus pavaduotojas, Keleivių vežimo direkcijos direktorius Linas Baužys sako, kad reguliarus maršrutas galėtų būti patrauklus keliautojams iš Lietuvos, ieškantiems pramogų savaitgaliais, taip pat paskatintų atvykstamąjį turizmą į Lietuvos pajūrį.

„Kitais metais „Lietuvos geležinkeliai” pristatys ne vieną naują tarptautinį maršrutą – vešime keleivius į Daugpilį, o Klaipėdos regiono gyventojams pasiūlysime savaitgalinę pramogą – atrasti Mažąją Lietuvą. Keliaujantiems į užsienį traukiniai yra itin patraukli transporto priemonė ne tik dėl komforto, bet ir todėl, kad nereikia stovėti spūstyse prie pasienio patikros punktų”, – pranešime cituojamas L. Baužys.

Nurodoma, kad ekonominės klasės bilietas maršrutu Klaipėda-Sovetskas kainuos 15 EUR, verslo klasės – 20 EUR. Į verslo klasės bilieto kainą įskaičiuoti užkandžiai ir gėrimai. Ekonominės klasės keleiviai jų visos kelionės metu įsigyti galės už papildomą mokestį.

Traukinys išvyks sausio 5 bei 7 dienomis: iš Klaipėdos į Sovetską 12.25 val., iš Sovetsko į Klaipėdą – 16.20 val. Kelionė truks apie 2 val.

Atvykę į Sovetską lietuviai, persėdę į kitą traukinį, galės pasiekti Kaliningradą, sakoma pranešime. Pirmieji reisai yra bandomieji ir, pasak „Lietuvos  geležinkelių”, nuo jų rezultatų priklausys, ar ateityje atsiras reguliarūs maršrutai.

„Lietuvos geležinkelių“ pranešime neužsimenama, kad šis  maršrutas – sudėtinė Kaliningradas – Klaipėda maršruto dalis, kurio iniciatorius yra Rusijos vežėjas – Kaliningrado priemiestinė keleivių kompanija.

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA, Fotoreportažai

Potvynis pajūryje: vienur slūgsta, kitur - stichinis įvykis

Antradienį Kretingoje kilęs ir Karteną bei Klaipėdą pasiekęs potvynis slūgsta. Pasak Klaipėdos mero Arvydo Vaitkaus, situacija stabilizavosi jau ketvirtadienį po ...
2023-11-10
Skaityti daugiau

Politikų tribūna

Taupote mūsų pinigus? O kas jūsų prašė?

Pastarajame Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos posėdyje buvo priimti sprendimai dėl miesto strateginio plano pakeitimo. Sutinku, skamba labai biurokratiškai ir nuobodžiai, ...
2023-11-07
Skaityti daugiau

Kultūra

Muzikinio teatro premjeroje atgims ir Taravos Anikė

Minint Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-metį, Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro (KVMT) istorijų operos „Klaipėda“ premjeroje šį penktadienį, 21.30 val., ...
2023-08-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This