„Neptūnas” turi naują savininką

Sportas, Svarbu

Pirmadienio rytą Klaipėdos rotušėje surengtos spaudos konferencijos metu informuota, kad krepšinio klubas „Neptūnas” turi naują savininką.

Juo tapo klaipėdietis, žuvies srityje besidarbuojantis verslininkas Sigitas Ambrazevičius.

„Neptūno” krepšinio klubo direktorius Artūras Žalys (kairėje) džiaugiasi permainomis, kurios prasideda atėjus naujam savininkui Sigitui Ambrazevičiui, tačiau neatmeta galimybės palikti savo pareigas, nes turi rūpintis ir savu verslu. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Skatino kiti rėmėjai”

Pastarasis sako, kad šimtaprocentiniu savininku bus tik laikinai. Prie jo turėtų prisijungti 5-6 iki šiol didžiaisiais rėmėjais buvę verslininkai, kurių jis dar neįvardija. Taip pat jis tikisi, kad komandos dalininku taps miestas, taip, kaip yra „Lietuvos ryto” krepšinio klube.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas teigia, jog tai yra ateities politinis klausimas, bet neabejoja, kad jis bus priimtas.

Kol kas faktų apie pasikeitimus klubo dalininkų struktūroje Registrų centre nėra, tačiau S. Ambrazevičius tikina, kad su klubą valdančią asociacija yra visiškai atsiskaityta, visi dokumentai pasirašyti, tik dar nespėta jų pateikti registrui. Tai esą bus padaryta šiandien ar rytoj.

Verslininko teigimu, klubo perėmimas jam atsiėjo 110 tūkst., kurie asociacijos buvo sumokėti už kino Xia Songo jam priklausiusią klubo dalį ir paskolas, kurių suma nevieša.

„Ėmiausi iniciatyvos paskatintas mūsų rėmėjų, didžiausių esamų ir buvusių rėmėjų, noro sutvarkyti komandos valdymą”, – sakė 40-metis S. Ambrazevičius, naudodamasis proga kvietęs grįžti senuosius ir pasitraukusius rėmėjus bei ateiti naujus.

Pats S. Ambrzevičius sakė turintis keletą žuvies verslo įmonių, taip pat ir užsienyje, o „Dauparų žuvis” yra bendrovė, kurioje jam priklauso dalis akcijų.

„Dauparų žuvis” buvo išsipirkusi reklamą „Neptūno” klube, todėl jos logotipai ir matosi”, – teigė verslininkas.

Praeities nenagrinės?

Paklaustas, kaip elgsis su ieškiniais klubui, tarp kurių yra ir byla, kurioje buvęs direktorius Osvaldas Kurauskas bando prisiteisti 15 tūkst. eurų, bei Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybai perduota medžiaga dėl galimai jo padarytos 1,3 mln. eurų žalos, S. Ambrazevičius sakė, jog to „eskaluoti mes nenorime”.

„Kokia ten bebūtų mūsų praeitis, vienoks ar kitoks aspektas, aš pats asmeniškai niekada nesistengiu žiūrėti į praeitį, nes jos mes pakeisti negalime. Tuo labiau tos praeities, kurioje mes patys nedalyvavome. Mes žiūrime tik į ateitį, mes stengsiamės ją kurti ir keisti. Eskaluoti ar ką nors daryti tuo klausimus mes nenorime. Mes norime ramybės ir konstruktyvaus darbo. Šiuo momentu turime keturis ar penkis ieškinius, bet mes praktiškai su visais jau esame apsikalbėję, kažkokius finansinius judesius esame padarę minimalius ir tikimės su visais geranoriškai susitarti, kad ieškiniai būtų kuo greičiau numesti nuo komandos”, – sakė naujasis savininkas.

Gruodžio 12-ąją vykusio tuomet klubą dar valdžiusios asociacijos Klaipėdos miesto krepšinio sporto klubas „Neptūnas“ dalininkų surinkimo metu tuometinis jos prezidentas Artūras Jakubauskas pasidalino prielaida, jog klubą galbūt siekiama perimti dėl to, kad nebebūtų aiškinamasi dėl galimų nusikalstamų buvusio vadovo O. Kurausko veiklų.

„Perims, uždarys šį klubą, atsidarys naują pagal tą pačią licenciją ir dings visi ieškiniai“, – tada sakė jis.

Komanda džiaugiasi

Anot „Neptūno“ klubo direktoriaus Artūro Žalio, padėtis yra stabilizuota, atlyginimai visiems išmokėti, nors klubo pečius ir slegia apie milijono eurų skola.

Dar A. Žalys sako nežinantis, ar liks klubo direktoriumi, tačiau tikina ir ateityje visokeriopai prisidėsiantis prie komandos gerovės.

„Nesakau, kad išeinu iš direktorių, tačiau buriasi nauja komanda, džiugu matyti profesionalius, naujus žmones, kurie turi daug energijos. Esu smulkus verslininkas, man reikia grįžti, uždirbti pinigus, sunku sėdėti ant dviejų kėdžių”, – sakė A. Žalys, pabrėžęs, kad jam buvo „didžiulė garbė buvo būti nors mažu varžteliu pertvarkymo mechanizme”.

„Meluočiau, jei sakyčiau, kad nepaveikė paskutiniai įvykiai klube. Netekom trijų žaidėjų, nukraujavom. Džiugu, kad stabilizuojasi padėtis pačiame klubo valdyme, du žaidėjus į jų vietą jau grąžinome. Jokių įsiskolinimų nėra žaidėjams, viskas padengta, jaučiamės beveik sezono pradžioje – nauji veidai, nauji žaidėjai komandoje. Gerai, kad nepraradome daug taškų per tą periodą, komanda susitelkė. Tikiuosi, kad rezultatai bus geresni nei yra“, – sakė klubo treneris Kazys Maksvytis.

„Neptūno” kapitonas Simas Galdikas sakė, kad nors komanda ir buvo gavusi atlyginimus, tačiau vis tiek nuolat kamuodavo nežinia, o kaip bus toliau.

„Dabar mes žinome, kad atėjo rimti žmonės, kurie turi rimtus, klestinčius verslus. Mes manom, kad čia jiems irgi yra verslas. O nė vienas verslininkas nenori, kad jų verslas žlugtų. Tikimės, kad jie puoselės „Neptūną”, kad jis klestėtų ir galbūt net neštų pelną, nedirbtų į minusą”, – teigė S. Galdikas.

Visgi S. Ambrezevičius patikino, kad klubas liks VšĮ, kurios tikslas negali būti pelno siekimas, bet iš tiesų bus dirbama vadovaujantis verslo logika, siekiant gauti kuo daugiau pajamų ir jas tikslingai išleisti. Anot naujojo savininko, minimalus metinis klubo biudžetas turėtų siekti 1,5 mln. eurų, geras – apie 2 mln., o optimistinis – daugiau nei ši suma.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūno“ pergalių seriją nutraukė kėdainiškiai

Klaipėdos „Neptūnas“ pirmadienio vakarą savo arenoje rezultatu 79:92 (26:24, 20:21, 12:20, 21:27) krito prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“. Šeimininkai pirmieji truktelėjo į ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This