Muzikinio teatro rekonstrukcijos konkursas tęsis

Miestas, Svarbu

Lietuvos apeliacinis teismas pirmadienį paskelbė Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui palankų sprendimą – nutraukė bendrovės „LitCon“ inicijuotą bylą dėl viešojo konkurso komisijos sprendimo ir pirkimo sąlygų.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos apygardos teismo teisėja Erinija Kazlauskienė lapkričio pabaigoje buvo priėmusi nutartį, kuria iš dalies patenkino bendrovės „LitCon“ ieškinį ir nurodė nutraukti statybos rangovo parinkimo konkursą.

Teatro vadovas Jonas Sakalauskas, iš „Atviros Klaipėdos” žurnalisto sužinojęs apie įstaigai palankų sprendimą, sakė, kad tai jam yra malonus šokas.

„Tikėjome, kad dar Klaipėdos teisme pavyks įrodyti, kad viskas daroma teisingai. Situacija nagrinėjo net keletas nepriklausomų ekspertų ir visi neformaliai buvo pakonsultavęs, kad viskas daroma tvarkingai”, – sakė J. Sakalauskas.

Jis neslėpė, kad buvo ir skaudoka, kad tokia situacija metė šešėlį lyg teatras daro kažką negerai.

Pirkimo komisijai pirmininkaujanti teatro direktoriaus pavaduotoja menui Jurgita Skiotytė-Norvaišienė teigė, kad konkursas į teismą kreipusis „LitCon” buvo sustabdytas tik atplėšus trijų pretendentų vokus ir pradėjus patikrinimo procedūrą, ar pateikti visi reikiami dokumentai.

„Nebuvo spėta baigti net šios procedūros. Dabar ją tęsime”, – sakė ji.

Apeliacinis teismas konstatavo, kad „LitCon“ pretenziją dėl pirkimo sąlygų teisėtumo pateikė praleidusi terminą.  Ji manė, kad kai kurios pirkimo sąlygos dėl ekonominio naudingumo kriterijų taikymų vertinant tiekėjų pasiūlymus yra  neaiškios dėl to neteisėtos ir trukdo pateikti tinkamą pasiūlymą. Tačiau Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras su tuo nesutiko.

Teismas pabrėžė, kad pirkimo objektas yra priskiriamas prie  ypatingos svarbos statinių kategorijos, objektas yra labai didelės apimties, specifinis, sudėtingas bei turintis didelę reikšmę visuomenei. Tad teatras privalo sudaryti sutartį  su tokiu tiekėju, kuris atitinka keliamus reikalavimus.

Pasak teismo pranešime cituojamo bylą nagrinėjusios teisėjų kolegijos pirmininko Artūro Driuko,  apskritai, šalys, dalyvaujančios viešuosiuose pirkimuose, konkursuose, užuot įstatyme numatytais terminais ginčiję, jų manymu, neteisėtas pirkimo sąlygas, dažnai be pagrindo daug kartų prašo sąlygas paaiškinti ir tokiu atveju praleidžia nustatytus ginčo nagrinėjimo terminus.

Pabrėžiama, kad Lietuvoje jau suformuota praktika, kad dalyvaujančios konkursuose bendrovės turi būti operatyvios, atidžios, dėmesingos ir laiku gebėti išsiaiškinti, ko pageidauja tiekėjas, perkančioji organizacija.

Apeliacinis teismas nurodė „LitCon“ apmokėti teatrui beveik 3 tūkst. eurų advokato išlaidoms bei daugiau kaip 2 tūkstančius eurų žyminio mokesčio.

„LitCon” dar gali skųsti tokį sprendimą Aukščiausiajam Teismui. Ar ji tai darys, kol kas sužinoti nepavyko, nes klausimą bendrovės atstovė paprašė atsiųsti raštu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Egidijui Šakaliui nepadėjo ir Aukščiausiasis Teismas

Ir teismų praktiką formuojanti aukščiausia instancija konstatavo, jog Neringos savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Šakalys buvo nepagrįstai praturtėjęs buvusios darbovietės – ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Muzikinis teatras pagerbė geriausius savo kūrėjus

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras jau šeštą kartą Teatro dienos proga įteikė apdovanojimus „Pagauk bangą“, skirtus ambicingiausius kūrybinius iššūkius praėjusiais metais ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Kultūra

Iš prie teatro buvusios akmeninės kompozicijos gimsta skulptūrinės miniatiūros

Prie įėjimo į senąjį Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastatą buvusios akmens kompozicijos buvo atsisakyta, tačiau jos atmintis atgims suvenyruose. Įamžindamas ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This