Patvirtino trimetį Savivaldybės planą

Miestas

Po beveik tris valandas trukusių svarstymų Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį patvirtino Savivaldybės 2018–2020 metų strateginį veiklos planą.

Dar prieš jo tvirtinimą pasisakiusi seniūnaitė Rasa Arcišauskienė perdavė Paupių bendruomenės, plane pasigedusios šio kvartalo gatvių bei Joniškės-Liepų gatvės sankryžos rekonstrukcijos, „linkėjimus” politikams. Savo kritiką išsakė ir socialiniai darbuotojai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Vis dingsta iš planų

„Nustebome, kad plane nenumatyti Paupio rajono gatvių rekonstrukcijos darbai. Šios rajono viena pagrindinių gatvių – Klemiškės. Ji yra viena pagrindinių gatvių įvažiuojant ar išvažiuojant iš Klaipėdos. Eismas čia labai intensyvus, ypač ryte ir vakare, o šaligatvių nėra, gatvė siaura, todėl gyventojai, dažniausiai vaikai ir garbaus amžiaus, yra priversti eiti važiuojamąja kelio dalimi. Šalikelės vietomis čia net nėra, tik iki 2,5 metro gylio griovys. Ne kartą į jį buvo įkritę ir žmonės, ir automobiliai. Skaudi nelaimė – tik laiko klausimas”, – sakė seniūnaitė, kalbėdama iš Klaipėdiečių tribūnos.

Ji taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad Paupio rajonas egzistuoja jau daugiau nei 20 metų, o jame vis dar yra neasfaltuotų gatvių, kurių dauguma net neapšviestos.

„Daugybę kartų buvo kreiptasi į Savivaldybę, tačiau mus maitino tik pažadais, o pasibaigus terminams atsakymas – pritrūko pinigų. Pavyzdžiui, Klemiškės gatvės rekonstrukcija buvo įrašyta į 2013-2020 metų planą, tačiau vėliau iš jo dingo. Panagrinėję 2018-2020 metų strateginį veiklos planą pamatėme, kad atsirado nauji tvarkytini objektai, kuriuose nėra pavojingo eismo – Savanorių gatvė už 1,15 milijonų eurų, Medelyno gyvenamojo rajono infrastruktūros išvystymas skiriant 6,8 milijono eurų. Tad prašome įtraukti į planą Paupių rajono gatvių rekonstrukciją”, – sakė R. Arcišauskienė.

Taip pat ji prašė Joniškės ir Liepų gatvių sankryžos rekonstrukciją vykdyti ne 2023 metais, o 2020-aisiais, nes tokiems darbams statybų leidimas jau išduotas.

Patvirtino nepakeitę

Visgi tiek paupiškių, tiek įvairūs kai kurių opozicijos politikų pasiūlymai bei pastebėjimai liko neįtraukti į planą ir jis buvo patvirtintas toks, koks atkeliavo į posėdį. Valdančiajai daugumai atstovaujantys politikai akcentavo, kad jis gali būti nuolat koreguojamas, kaip kad buvo daroma ir su prieš tai galiojusiu planu.

Beje, tvirtinant planą iš Tarybos salės išėjo konservatorių frakcija, nes buvo atmesti jų teikti pasiūlymai. Į tai reaguodamas liberalas Audrius Vaišvila pareiškė, kad taip jie nepritarė ir plane numatytam biudžetinių įstaigų darbuotojų algų kėlimui 15 proc.

Ką darys?

Miesto tarybai pritarus šiam planui Savivaldybės administracija išplatino pranešimą, kuriame tikino, kad „dokumente iškelti ambicingi tikslai”.

„Viešosios erdvės keisis visame mieste: bus tvarkomas Jono kalnelis, Atgimimo aikštė, Danės skveras ir greta esančios krantinės, Turgaus aikštė, Ąžuolyno giraitė, Malūno parkas, Vingio mikrorajono aikštė. Daugelyje objektų darbai prasidės jau šiemet. Šiais metais taip pat tęsis darbai Klaipėdos piliavietėje, bus baigtas tvarkyti Gedminų takas, tęsiama kiemų programa, pagal kurią prie daugiabučių jau bus statomi ne tik šviestuvai, bet ir įrengiamos papildomos vietos automobiliams“, – pranešime cituojamas meras Vytautas Grubliauskas.

Kaip vienas iš didesnių suplanuotų darbų minimas Statybininkų prospekto tęsinio tiesimas, taip pat bus rekonstruojamas vadinamasis Mokyklos žiedas bei projektuojama Šilutės plento ir Baltijos prospekto žiedinės sankryžos estakada, kurios įrengimui tikimasi sulaukti ir valstybės finansavimo.

„Aktyvaus laisvalaikio gerbėjai šiemet jau galės naudotis ir riedučių, riedlenčių ir  BMX dviračių parku, toliau bus vystomi dviračių takai ir formuojamas magistralinis takas – žaliakelis, besidriekiantis per visą miestą. Prasidės Klaipėdos futbolo mokyklos konversija, Irklavimo bazės rekonstrukcija, bus projektuojama nauja sporto salė bei rengiama dokumentacija, reikalinga Sporto ir laisvalaikio komplekso statybos koncesininkui parinkti. Šiame komplekse turėtų būti įrengta ir ledo arena, ir kitų sporto šakų aikštelės. 2018-aisiais taip pat startuos mokyklų sporto aikštynų sutvarkymo programa, pagal kurią per penkerius metus ketinama sutvarkyti visų švietimo įstaigų stadionus”, – vardijama pranešime.

Tarp numatytų darbų yra ir naujas Klaipėdos miesto bendrasis planas, ir ekonominės plėtros strategija, kurią Savivaldybė rengia su uosto, mokslo ir verslo atstovais.

„Šiemet šiaurinėje Klaipėdos dalyje bus pradėta statyti nauja mokykla, kiti švietimo įstaigų pastatai ir toliau bus palaipsniui modernizuojami. Naują vaidmenį siekiama suteikti miesto bibliotekoms – norima, kad jose būtų teikiamos ne tik bibliotekos paslaugos, bet ir veiktų bendruomenės namai, kurie būtų kuriami modernizuojant esamus pastatus Melnragėje bei Kauno gatvėje, o pietinėje miesto dalyje numatoma naujo pastato statyba. Taip pat bus tvarkomas fachverkinės architektūros pastatų kompleksas senamiestyje, planuojami tolimesni žingsniai siekiant perimti ir įveiklinti buvusį policijos pastatą Jūros gatvėje”, – rašo Savivaldybė.

Primena, kad į Klaipėdą artimiausiais metais vėl ruošiamasi pritraukti tokius tarptautinius renginius kaip „The Tall Ships Races“ bei „Europeade“.

Sveikatos priežiūros įstaigų pastatuose planuojama įrengti liftus, pastatyti naują vaikų konsultacinės poliklinikos pastatą. Rekonstravus ir pritaikius atsilaisvinusį pastatą Melnragėje, planuojama jame įkurti senyvo amžiaus asmenų globos namus. Per trejus metus žadama įrengti mažiausiai 15 dabartines higienos normas atitinkančių vaikų žaidimo aikštelių.

Skaičiuojama, kad strateginiam veiklos planui įgyvendinti šiemet reikės 212,3 mln. eurų, didžiąją dalį sudarys savivaldybės lėšos. Panašios sumos turės būti numatomos ir 2019 bei 2020 metais.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This