Dėl sunkiojo transporto kreipsis į Vyriausybę

Transportas

Nuo praėjusių metų gruodžio 1 d., kai buvo įkurta tarpžinybinė darbo grupė sunkiojo transporto srautams mieste reguliuoti, mažai kas pasikeitė: po penktadienį vykusio šios grupės narių pasitarimo vicemeras Artūras Šulcas „Atvirai Klaipėdai” vardino tas pačias problemas, kurios vis dar tebesprendžiamos ir kurios, kaip probleminės, jau buvo aptartos gruodžio pradžioje.

Autorės nuotr.

Vienintelis dalykas, kurį išskyrė Savivaldybei atstovaujantis tarpžinybinės grupės narys, esąs faktas, jog „dėl atliktų namų darbų” neva pavyko suvaldyti transporto srautus, kai vieną kartą buvo iškilęs naujas pavojus vėl „užkimšti” Baltijos prospektą. Esą grupės nariai reagavo operatyviai, tarp savęs iškart pasikeitė informacija ir kamščio dėl to pavyko išvengti.

Paprašytas įvardinti vadinamuosius žinybų atliktus namų darbus, A. Šulcas teigė, kad buvo sureguliuoti DFDS Seaways keltų „įplaukimo ir išplaukimo grafikai, Klaipėdos centrinis terminas atsidarė ar tai papildomus vartus, ar dar kažkokių ten techninių priemonių ėmėsi, Savivaldybė baigė Baltijos prospekto asfaltavimo, ženklinimo ir kitus darbus”.

Pasitarime taip pat modeliuota situacija, kaip reiktų elgtis, esant nenumatytiems atvejams, pvz, sustabdžius laivybą ir pan. Vienas iš pasiūlytų variantų buvo nukreipti sunkųjį transportą į Kairių gatvę – vadinamąjį kelią į buvusią Tarptautinę jūrų perkėlą, ten kurį laiką esą sunkusis transportas galėtų pralaukti.

A. Šulcas priminė, jog jau vasario mėnesį Savivaldybė planuoja pasirašyti trijų sankryžų rekonstrukcijos projektavimo sutartį, kurią žada parengti per metus. „Sutarėme, kad kartu ieškosime tam finansavimo”, – sakė vicemeras, pridūręs, kad viena pati Savivaldybė nebus pajėgi finansuoti šio projekto įgyvendinimo.

Taip pat esą ne vienos Savivaldybės jėgoms yra įrengti būtinas sunkiojo transporto laukimo aikšteles miesto prieigose, autostradoje. Sutarta, kad dėl to uosto vadovai kartu su Savivaldybe kreipsis į Vyriausybę, į Susisiekimo ministeriją.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Išpuoliai prieš trispalves tęsiasi

Policija pranešė, kad naktį į pirmadienį, apie 1.50 val., Klaipėdoje, prie Baltijos pr. 36-ojo namo, ant šaligatvio rasta valstybės vėliava. ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Pavogęs automobilį toli nenuvažiavo

Antradienį, apie 14.27 val., policija gavo pranešimą, kad Klaipėdoje, Baltijos pr., iš stovėjimo aikštelės dingo 3000 eurų vertės automobilis „VW ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This