Gaudys mobiliaisiais kalbančius vairuotojus

Transportas

Policija pranešė, kad nuo antradienio iki vasario 28 dienos bus vykdoma sustiprinta vairuotojų kontrolė, atkreipiant dėmesį į mobiliojo ryšio priemonių naudojimą rankomis, kurį draudžia Kelių eismo taisyklės.

Kelių policijos duomenimis, pagrindinės trys eismo įvykių priežastys yra nepasirinktas saugus arba viršytas leistinas važiavimo greitis, vairuotojų pažeidimai pėsčiųjų atžvilgiu ir įvažiavimas į priešpriešinio eismo juostą. Teigiama, kad šiuos pažeidimus dažnai lemia vairuotojo išsiblaškymas ir nuo vairavimo nukreiptas dėmesys. Tačiau vienareikšmiškai atsakyti į klausimą, kiek eismo įvykių buvo sukelta dėl vairuotojų veiksmų, nesusijusių su vairavimu, gana sudėtinga, nes retas prisipažįsta tai daręs.

Policijos pareigūnai informuoja, kad šių metų pirmąjį pusmetį tokių nusižengimų nustatymas bus vienas iš pagrindinių prioritetų.

Už naudojimąsi mobiliojo ryšio priemonėmis rankomis (išskyrus atvejus, kai stovinčios transporto priemonės variklis yra išjungtas) yra numatyta bauda vairuotojams nuo 60 iki 90 eurų. Už šį nusižengimą gali būti ir atimta teisė vairuoti nuo 1 iki 6 mėnesių. Keith Ballard (U.S. Air Force) nuotr.

Kelių eismo taisyklių 20 punkte nurodyta, kad motorinių transporto priemonių, traktorių, savaeigių mašinų vairuotojams draudžiama naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis, jeigu jomis naudojamasi rankomis, išskyrus tuos atvejus, kai stovinčios transporto priemonės variklis išjungtas. Tai reiškia, kad kalbėti mobiliuoju telefonu, naršyti internete, rašyti trumpąsias žinutes ar kitaip naudotis mobiliojo ryšio priemone rankomis galima tik saugiai sustojus leistinoje vietoje ir išjungus vairuojamo automobilio variklį.

Taip pat Kelių eismo taisyklėse nurodyta, tad vairuotojas turi vengti bet kokių su transporto priemonės vairavimu nesusijusių veiksmų. Lietuvos Respublikos saugaus eismo automobilių keliais įstatyme apibrėža, kad vairavimas – tai veiksmai, kuriais valdoma transporto priemonė. Taigi, vairuojant negalima nei valgyti, nei gerti, nei užsiimti kokia nors kita veikla.

Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodeksas už naudojimąsi mobiliojo ryšio priemonėmis rankomis (išskyrus atvejus, kai stovinčios transporto priemonės variklis yra išjungtas) numato baudą vairuotojams nuo 60 iki 90 eurų. Už šį nusižengimą gali būti ir atimta teisė vairuoti nuo 1 iki 6 mėnesių.

Kelių policijos pareigūnai praėjusiais metais nustatė 16 329 tokius pažeidimus. Šiais metais pareigūnai jau nubaudė daugiau negu 2 tūkstančius mobiliojo ryšio priemonėmis besinaudojusių vairuotojus, dešimtys vairuotojų neteko teisės vairuoti.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Jauniems vairuotojams - ne tik piniginės baudos, bet ir teisės vairuoti netekimas

Sausio 18 ir 19 d. Klaipėdos kelių policijos skyriaus pareigūnai vykdė tikslinę priemonę, skirtą pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolei. Per ...
2024-01-23
Skaityti daugiau

Veidai

Klaipėdos apskrities Kelių policijai vadovaus Aurelijus Jankauskas

Klaipėdos policija praneša, jog skelbtą atranką į Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus viršininko pareigas laimėjo šio skyriaus ...
2023-12-21
Skaityti daugiau

ELTA

Vyriausybė pritarė KET pakeitimams, įtvirtinantiems reikalavimus el. paspirtukų vairuotojams

Trečiadienį Vyriausybė pritarė Susisiekimo ministerijos inicijuotiems kelių eismo taisyklių (KET) pakeitimams, įtvirtinantiems elektrinių paspirtukų ir kitų mikrojudumo priemonių vairuotojams taikomus ...
2023-12-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This