Keistenybių meistrai

Nuomonės

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ar pamenate, kaip pernai iš Klaipėdos gatvių netikėtai buvo dingę maršrutiniai taksi? Jie ir vėl netruko sugrįžti į gatves ir tikriausiai nemaža dalis klaipėdiečių net pamiršo, kad taip buvo nutikę. Tačiau šios istorijos atgarsiai skamba ir toliau. Tik jau teismuose.

Regionų apygardos teismo Klaipėdos rūmai nagrinėja skundus, kuriais du Savivaldybės administracijos tarnautojai – Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda ir Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus – padavė į teismą savo šefą Saulių Budiną ir prašo panaikinti jiems skirtus papeikimus. Būtent šie du vyrai buvo įvardinti kalčiausiais – esą dėl to, kad jie tinkamai neatliko pareigų, miestiečiai ir liko kurį laiką be vadinamųjų mikriukų.

Tačiau yra ir manančiųjų, kad minėtieji tarnautojai tapo iešmininkais, nes dėl totalaus fiasko turėjo atsakyti kur kas aukštesnės galvos.

Tad kai dabar abiejose bylose prabilta apie taikos sutartis, klostosi gana keista situacija. Jei Savivaldybės administracijos direktorius sutiks panaikinti savo įsakymus dėl papeikimų, tai kas gi liks atsakingas už tai, kad miestiečiai kurį laiką buvo palikti be jiems reikalingos paslaugos? O kur dar aplinkybė, kad iš miesto, t.y. visų mūsų mokesčių mokėtojų suneštų pinigų reikėtų atlyginti minėtiesiems tarnautojams bent dalį bylinėjimosi išlaidų?

Dar viena, gal net kur kas keistesnė situacija mūsų mieste susiklostė dėl sunkiai prognozuojamos centrinės valdžios veiksmų.

Trūksta net žodžių apibūdinti situacijai, kai privatus, niekada į mokslo darbų finansavimą iš valstybės nepretendavęs, po visų vertinimų procedūrų  2022 metų akredituotas tarptautinis LCC universitetas tik iš žiniasklaidos sužino, kad nuo šio rugsėjo nebegalės priimti studentų nė į vieną savo studijų programą. Nes biurokratai iš įstaigos, pasivadinusios Studijų kokybės vertinimo centru, sugalvojo naujus vertinimo kriterijus ir nusprendė, kad universitetas staiga nebemoka tinkamai mokyti studentų.

Net jei tai būtų ir tiesa, kurių velnių reikia lįsti prie įstaigos, kuri neprašo nė cento iš valstybės ir dar privilioja ne taip jau ir mažai užsieniečių dėstytojų ir studentų, kurie čia, Lietuvoje, Klaipėdoje palieka iš svetur atsivežtus pinigus, išleidžiamus maistui, pramogoms ir visiems kitiems poreikiams tenkinti?

Sunku patikėti, kad kuris nors sveiko proto žmogus nieko neverčiamas mokėtų nemenkus pinigus už itin prastos kokybės studijas. Tad turime dar vieną akivaizdų valstietiškos politikos pavyzdį, kai ši valdžia demonstruoja, jog ji kur kas geriau žino ne tik nuo kada ir kuriuo metu kiekvienas suaugęs pilietis turi teisę nusipirkti alkoholio, kur rūkyti, kokiomis sumomis apsidrausti, bet ir kur studijuoti bei kokias specialybes rinktis.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=Ac5JUqzj-II” align=”center”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Transportas

Planuoja keisti mokesčius už automobilių parkavimą

Nors vidutiniškai 7 proc. didinant viešojo transporto paslaugų kainas pernai metų pabaigoje buvo kalbama, kad proporcingai bus didinama ir vietinė ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This