HBH byla persikelia į Aukščiausiąjį Teismą

Kriminalai ir nelaimės

Pernai metų balandį Kretingos apylinkės teismui priėmus nuosprendį pramogų komplekso HBH byloje, prokuratūra jį apskundė Klaipėdos apygardos teismui, tačiau prokuroro skundas buvo atmestas ir priimtas dar švelnesnis nuosprendis.

Po apygardos teismo sprendimo HBH vadovė Rada Matulevičienė (vidury raudonu švarkeliu) neslėpė džiaugsmo, tačiau neilgai trukus jai ir vėl gali tekti varstyti teismų duris, Palmiros Mart nuotr.

Po nuosprendžio prokuroras Linas Kiaurakis buvo nekalbus, teigė nežinąs, ar skųs sprendimą, o dabar paaiškėjo, kad jo vadovas pateikė kasacinį skundą  – dar sausį kreipėsi į Lietuvos Aukščiausiąjį Teismą (LAT) dėl esminių baudžiamojo proceso kodekso pažeidimų ir netinkamai pritaikyto baudžiamojo įstatymo, praneša prokuratūra.

2017 m. balandžio 7 d. Kretingos rajono apylinkės teismas priėmė nuosprendį, kuriuo visos 4 kaltinamosios – Rada Matulevičienė, Dalia Aušrienė, Kristina Gedvilienė ir Daiva Rudavičienė – dėl finansinių machinacijų, algų mokėjimo vokeliuose bei apgaulingo apskaitos tvarkymo, siekiant išvengti mokesčių HBH pramogų komplekse, nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleistos pagal laidavimą, baudžiamoji byla jų atžvilgiu buvo nutraukta, o juridinis asmuo – bendrovė – buvo pripažinta kalta, jai paskirta 150 tūkstančių eurų siekianti bauda.

Su tokiu teismo nuosprendžiu nesutiko nei prokuratūra, nei nuteistos įmonės atstovai. Kretingos teismo nuosprendį apskundęs prokuroras prašė pripažinti visas kaltinamąsias kaltomis ir skirti joms bei bendrovei baudas.

Tačiau Klaipėdos apygardos teismas 2017 m. lapkričio 2 d. prokuroro skundą atmetė, o į nuteistos įmonės atstovų skundą atsižvelgė – įmonei baudą sumažino trečdaliu, iki 105 tūkstančių eurų.

Šį sprendimą apskundė Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Jevgenijus Michailovskis. Jis kasaciniu skundu kreipėsi į Lietuvos Aukščiausiąjį Teismą, teigdamas, kad Klaipėdos apygardos teismas, nagrinėdamas bylą apeliacine tvarka, padarė esminių baudžiamojo proceso kodekso pažeidimų: nepilnai išnagrinėjo prokuratūros apeliacinį skundą ir netinkamai pritaikė baudžiamąjį įstatymą.

LAT prokuratūra prašo panaikinti 2017 m. lapkričio 2 d. Klaipėdos apygardos teismo nuosprendį ir bylą perduoti nagrinėti apeliacine tvarka iš naujo.

Tad R. Matulevičienei gali tekti dar ilgai minti teismų slenksčius – ji dar ir civiline tvarka bylinėjasi su buvusiu vyru dėl turto.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Žibininkų kaime - 10 m aukščio Jėzaus statula

Kretingos rajone, Žibininkų kaime, šalia HBH komplekso esančiame skulptūrų parke iškilo 10 metrų aukščio Jėzaus statula. „Skulptūrų parkas atidarytas daugiau ...
2024-01-08
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Dėl galimo muitininkų aplaidumo - tyrimas prieš Latvijos gyventojus

Dvejus metus Klaipėdos teisėsaugininkai dėl galimo muitininkų žioplumo dirbo išsijuosę, siekdami įrodyti ne jų, o dviejų Latvijos gyventojų kaltę. Tačiau ...
2023-03-31
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Moterų konfliktą nagrinės ir apeliacinė instancija

Nors pirmos instancijos teismas išteisino palangiškę Gintarę Albrechtienę dėl smurto prieš buvusią žurnalistę, klaipėdietę Rasą Pangonienę, teismų karuselė tęsis toliau, ...
2023-03-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This