Derasi dėl skrydžių į Vokietiją

Transportas

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai (KPPAR) informavo, jog buvo gautas Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko atsakymas į kreipimąsi dėl verslui aktualių skrydžių krypčių iš Palangos oro uosto.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Atsakyme teigiama, kad su skrydžių plėtra Palangos oro uoste susijusius klausimus koordinuoja asociacija „Klaipėdos regionas”, yra vedamos derybos su oro linijų bendrovėmis bei VĮ „Lietuvos oro uostai” dėl galimybės vykdyti skrydžius Vokietijos kryptimis.

Mero rašte teigiama, jog Klaipėdos regiono savivaldybės siekia pritraukti naują – visoms pusėms (verslininkams, investuotojams ir turistams) optimalią – skrydžių kryptį ir numato šios programos rinkodaros priemonėms įgyvendinti bendrą 200 000 Eur sumą. Kartu akcentuojama, kad ši suma dar nėra patvirtinta ir galutinė, dar tik bus siūloma Klaipėdos regiono savivaldybių taryboms pritarti šiai sumai.

KPPAR vasarį surengta verslininkų apklausa patvirtino, jog verslui būtinos skrydžių kryptys iš Palangos į Vokietiją (Frankfurtą, Hamburgą, Berlyną) ir Nyderlandus – Amsterdamą, nes iš jų sulaukiama daugiausia partnerių ir turistų, taip pat įmonės bendradarbiauja su partneriais, investuotojais ir klientais tose šalyse. Apklausoje dalyvavusieji verslininkai taip pat manė, kad būtina didinti skrydžių skaičių, vystyti kryptis į Helsinkį, Stokholmą, Varšuvą, Kijevą ir Minską.

Šiuo metu iš Palangos „Ryanair“ skraidina į Glazgą ir Londono Stanstedo oro uostą, dar skraido SAS (Kopenhagos kryptis), „Norwegian Air Shuttle“ (Oslas), „AirBaltic“ (Ryga) ir „Wizz Air“ (Londono Lutono oro uostas). Tačiau, anot BBC pranešimo, Glazgo krypties gali nebelikti, nes „Ryanair“ paskelbė uždarysianti ten esančią savo bazę. Nuo gegužės 2 d. iki rugsėjo 29 d. „LOT Polish Airlines” vėl skraidins į Varšuvą, o nuo birželio 14 d. iki rugsėjo 2 d. „Belavia” vykdys skrydžius į Minską.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Verslas

Turizmo verslui - galimybė gauti ES paramą

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai kartu su partneriais iš Italijos, Danijos, Portugalijos ir Slovėnijos dalyvauja Europos Sąjungos (ES) finansuojamame ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This