Premjeras apie LCC: „Ieškoma sprendimų”

Svarbu, Švietimas

Uostamiestyje besilankantis premjeras Saulius Skvernelis, „Atviros Klaipėdos” paprašytas išsakyti nuomonę dėl situacijos, susiklosčiusios LCC tarptautiniame universitete, tikino, kad „galutinis taškas dar nepadėtas”.

„Mane ministrė informavo, kad ten galbūt nėra taip tragiška, kaip buvo įvardinta”, – apie situaciją LCC universitete teigė premjeras. Martyno Vainoriaus nuotr.

Žinia, LCC universiteto steigėjai ir valdyba jau kreipėsi į teismą dėl Švietimo ir mokslo ministerijos nustatytos naujos studijų akreditavimo tvarkos. Pagal ją visos LCC dėstomų kursų studijų programos būtų akredituotos su ribojimais. Tai reiškia, kad universitetas nebeturėtų teisės priimti naujų studentų.

Praėjusią savaitę jie oficialiu raštu kreipėsi į prezidentę, premjerą bei į švietimo ir mokslo ministrę, prašydami įvertinti situaciją, susidariusią paskelbus apie Mokslo ir studijų įstatymo aiškinimo ir taikymo pokyčius. Panašiu laišku į aukščiausius šalies vadovus kreipėsi ir universiteto alumnai.

O Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai raštu kreipėsi į Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininką Eugenijų Jovaišą bei į švietimo ir mokslo ministrę.

„Mane ministrė informavo, kad ten galbūt nėra taip tragiška, kaip buvo įvardinta. Tačiau nesvarbu, kur kokį išsilavinimą begautų žmogus, kokybė turi būti pirmoje vietoje. Jeigu studijų programa tenkina ir atlieka tuos kokybinius kriterijus, jos gali būti vykdomos. Mes negalime leisti mūsų studentams, kad ir privačioje įstaigoje, jei jiems nėra garantuotas kokybiškas išsilavinimas. Bet kiek mane informavo, ieškoma sprendimo būdų ir nėra galutinio taško padėta”, – apie šią situaciją atsakydamas į „Atviros Klaipėdos” klausimą penktadienį sakė premjeras.

Miesto tarybos Kolegijos posėdžio metu, atsakydamas į vicemerės Juditos Simonavičiūtės klausimą, S. Skvernelis pasisakė ir dėl Klaipėdos universiteto likimo.

„Aš esu už šį universitetą, bet ne už pastatą su užrašu „universitetas”, – teigė jis ir akcentavo, kad viskas esą priklausys nuo to, kaip Klaipėdos universitetas atliks savo „namų darbus”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Turizmo verslui - galimybė gauti ES paramą

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai kartu su partneriais iš Italijos, Danijos, Portugalijos ir Slovėnijos dalyvauja Europos Sąjungos (ES) finansuojamame ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Švietimas

„Vėtrungės“ gimnazijoje - unikali paroda

Minint Pasaulinę žemės dieną, trečiadienį Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje pristatyta Klaipėdos universiteto (KU) Jūros tyrimų instituto parengta paroda „Pažintis su nematoma ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This