Įtariamasis apsaugininko žmogžudyste stos prieš teismą

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apygardos prokuroras Jurijus Petuchovas kartu su kriminalistais baigė kiek daugiau nei 3 mėnesius trukusį ikiteisminį tyrimą dėl uostamiesčio „Akropolyje” esančiame prekybos centre „Maxima” dirbusio apsaugos darbuotojo nužudymo ir bylą su kaltinamuoju aktu penktadienį perdavė nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, šių metų sausio 5 dieną, apie 19 valandą, 29-erių klaipėdietis buvo sulaikytas ir nuvestas į apsaugos postą, įtarus jį sukčiaujant savitarnos kasoje.

Prokuratūros pranešime rašoma, kad siekdamas nuo apsaugos darbuotojų pabėgti, kaltinamasis jiems keletą kartų smogė peiliu. Vienam jų buvo padaryti paviršiniai durtiniai-pjautiniai sužalojimai įvairiose kūno vietose, o kitas apsaugos darbuotojas dėl peilio dūrių į kaklą buvo sužalotas mirtinai.

Po mirtimi pasibaigusio įvykio įtariamasis iš apsaugos posto ir prekybos centro pasišalino. Keletą valandų jo ieškojusios policijos pareigūnų pajėgos vyrą sulaikė jo motinos bute. Jos įkalbėtas klaipėdietis pasidavė pats.

Anksčiau neteistam vyrui kaltinimai pareikšti dėl pasikėsinimo nužudyti du žmones dėl nukentėjusių asmenų tarnybos pareigų vykdymo ir nužudymo dėl nukentėjusiojo asmens tarnybos pareigų vykdymo. Jam gresia laisvės atėmimo bausmė nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Kaltinamasis dėl jam inkriminuojamų nusikalstamų veikų kaltu neprisipažįsta.

Anksčiau „Atviros Klaipėdos” kalbintas prokuroras buvo sakęs,  jog tyrimo perkvalifikuoti į būtinosios ginties ribų peržengimą esą nėra jokios galimybės, nors liudytojai teigė, kad vyras dėl kelių centų neatitikimo apsaugos darbuotojų esą buvęs žiauriai sumuštas ir peiliu dūręs, tik gindamasis nuo jų smurto.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Brutaliais veiksmais siekusieji susigrąžinti skolą turės aiškintis teisme

Klaipėdos apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas, kurio metu išaiškinta įžūliai asmenį užpuolusi ir pinigų reikalavusi trijų vyrų grupė. Du iš ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Konstitucinis Teismas nevertins teisėjų algų

Konstitucinis Teismas (KT) penktadienį nutraukė bylą pagal tris Regionų administracinio teismo prašymus ištirti, ar Konstitucijai neprieštarauja tam tikros Teisėjų atlyginimų ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

Miestas

Sulaukta penkių pasiūlymų Atgimimo aikštei rekonstruoti

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog ketvirtadienį atplėšti vokai su pasiūlymais konkursui dėl Atgimimo aikštės rekonstrukcijos su požeminės automobilių saugyklos įrengimu: gauti ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This