Bronislavui Vyšniauskui – oficialūs policijos įtarimai

Kriminalai ir nelaimės

[vc_row][vc_column][vc_column_text]”Atvirai Klaipėdai” teigęs, jog draudžiamų dopingo preparatų niekam neplatino, o juos naudojo tik savo tikslams, žinomas sunkiaatlečių treneris klaipėdietis Bronius Vyšniauskas sulaukė policijos kirčio.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pirmadienio rytą policijos išplatintame pranešime teigiama, kad Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos atliekamame ikiteisminiame tyrime pranešimas apie įtariamą nusikalstamos veikos padarymu įteiktas Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentui – jis įtariamas neteisėtu disponavimu dopingo medžiagomis, turint tikslą jas platinti.

Skelbiama, jog uostamiesčio teisėsaugininkai ikiteisminį tyrimą pradėjo pagal Lietuvos antidopingo agentūros pareiškimą dėl dopingo medžiagų platinimo Lietuvos sportininkams. Agentūros duomenimis, pastaraisiais metais net penki pas B. Vyšniauską sportavę asmenys sulaukė įvairių sankcijų už draudžiamų medžiagų vartojimą.

Praėjusį ketvirtadienį policijos pareigūnai atliko kratas sporto klube, pas kai kuriuos sportininkus bei jų trenerį. Kratų metu aptiktas didelis kiekis, įtariama, dopingo medžiagų bei psichotropinių vaistų.

Paimtos medžiagos bus perduotos tirti ekspertams, o įtariamajam B. Vyšniauskui paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Už neteisėtą disponavimą dopingo medžiagomis turint tikslą jas platinti numatyta bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Pranešama, kad baudžiamojon atsakomybėn už šį nusikaltimą gali būti patrauktas ir juridinis asmuo, jeigu bus nustatyta, kad vadovaujančias pareigas jame ėjęs fizinis asmuo padarė nusikalstamą veiką juridinio asmens naudai arba interesais.

Istorija

B. Vyšniausko auklėtiniai ne kartą yra susilaukę sankcijų dėl dopingo vartojimo. Ramūno Vyšniausko organizme 1997 metais buvo rasta testosterono, o 2015 m. – dehistochlorometilo.

Sausį Tarptautinė sunkiosios atletikos federacija (IWF) pranešė apie teigiamą Lietuvos sunkiaatlečio, klaipėdiečio Aurimo Didžbalio dopingo testą. 2012 metais jis jau buvo diskvalifikuotas dvejiems metams už dopingo vartojimą ir prarado Europos vicečempiono titulą bei teisę dalyvauti Londono olimpiadoje.

Pernai ketveriems metams diskvalifikuotas ir dar vienas B. Vyšniausko auklėtinis Domantas Kmieliauskas. Jo  organizme buvo aptikta drostanolono ir norandrosterono.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=rhNZ4MCQ5qU”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Lietuvos sunkiajai atletikai – 100 metų: ruošiamas didžiulis turnyras ir šventė

Lietuvos sunkioji atletika švenčia 100 metų sukaktį ir šią progą iškilmingai ruošiamasi paminėti jau šį savaitgalį Klaipėdoje – vyks didžiulis ...
2023-10-12
Skaityti daugiau

Sportas

Klaipėdoje grumsis sunkiaatlečiai

Šeštadienį į Klaipėdą susirinks keturių šalių – Lenkijos, Latvijos, Estijos ir Lietuvos sunkiosios atletikos meistrai. Čia nuo ryto iki vakaro ...
2022-12-16
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

STT: šeši su statybų verslu susiję asmenys įtariami finansinėmis aferomis su ES lėšomis

Europos prokuratūros deleguotasis prokuroras vadovauja Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos atliekamam ikiteisminiam tyrimui dėl įtarimų, siekiant neteisėtai įgyti Europos ...
2022-03-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This