Advokatas jau be apykojės

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Prieš mėnesį didelio žiniasklaidos dėmesio sulaukęs žinomas uostamiesčio advokatas Aivaras Surblys lieka įtariamuoju ikiteisminiame tyrime dėl neteisėto informacijos apie policijos ir prokuratūros pareigūnus rinkimo bei rengimosi juos sužaloti.

Tačiau tyrimą iš Klaipėdos apygardos prokuratūros perdavus Šiaulių prokurorams, įtariamojo advokato situacija gerokai palengvėjo.

Klaipėdos apylinkės teisme daug žurnalistų dėmesio sulaukęs įtariamasis advokatas Aivaras Surblys gali lengviau atsikvėpti – apykojės jam jau nešioti nebereikia, Palmiros Mart nuotr.

Tyrimui vadovaujantis Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) prokuroras Andrej Mirnyj „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, jog suėjus mėnesiui po A. Surbliui skirtos kardomosios priemonės – apykojės nešiojimo – ji pratęsta nebuvo.

„Įtariamajam buvo skirtos dvi kardomosios priemonės, viena iš jų nepratęsta, liko galioti rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš gyvenamosios vietos”, – komentavo prokuroras. Paklaustas, ar daugiau įtariamųjų, be šiuo metu byloje esančių dviejų, neatsirado, prokuroras buvo lakoniškas ir atsakė vienu žodžiu – „Ne”.

Į klausimą, kiek yra pagrįstos tarp kai kurių uostamiesčio teisininkų sklandančios kalbos, jog netrukus šis tyrimas gali būti apskritai nutrauktas, A. Mirnyj teigė, kad „šioje tyrimo stadijoje šis klausimas nekomentuojamas”.

Klaipėdietis advokatas Aivaras Surblys kartu su dar vienu įtariamuoju, kuris įvardijamas kaip lygtinai nuteistas bedarbis, buvo sulaikyti šių metų balandžio 11 d. Sulaikant įtariamuosius, buvo pasitelktos didelės policijos pajėgos, tarp kurių buvo ir antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai.

Jiems, kaip bendrininkams, buvo pareikšti įtarimai neteisėtai rinkus informaciją apie privatų Klaipėdos apygardos prokuratūros ONKTS prokuroro Vitalijaus Gulenkovo bei analogiško Klaipėdos policijos padalinio vadovo gyvenimą bei ketinus prieš juos panaudoti fizinę jėgą.

Balandžio 12 d. Klaipėdos apylinkės teisme laukiant, kol įtariamiesiems bus paskirtos kardomosios priemonės, tada tyrimui vadovavęs Klaipėdos apygardos ONKTS prokuroras Aivaras Velutis žurnalistams sakė, jog „teisininko profesija užsiimantis asmuo kaltinamas šitų veikų rengimu bei vadovavimu, o antrasis įtariamasis yra identifikuotas kaip vykdytojas“.

A. Velučio teigimu, įtariamieji tam tikrus veiksmus jau buvo atlikę, kitus veiksmus tik rengėsi atlikti, bet jiems buvo sutrukdyta. Esą surinkti duomenys rodo, jog buvo planuota stipriai sumušti pareigūnus – šie ketinimai esą buvę rimti ir jei jiems nebūtų buvę sutrukdyta, jie būtų buvę įvykdyti.

Aivaras Siurblys prieš tapdamas advokatu ilgus metus dirbo Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūroje, todėl jo ketinimai susidoroti su buvusiu kolega prokuroru kai kuriems uostamiesčio pareigūnams atrodo sunkiai įtikinami.

Abu įtariamieji neigia savo kaltę ir sako tapę nepalankiai susiklosčiusių aplinkybių aukomis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Garsios žmogžudystės atgarsių byloje – ir tyrėjo savižudybė, ir nužudyto policininko sūnaus pėdsakai

Klaipėdos apygardos teisme toliau nagrinėjama byla, kurioje aiškinamasi, ar iš tiesų prieš beveik 16 metų už uostamiesčio medikės nužudymą buvo ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Mušeiką nuo atsakomybės norėjusi išsukti prokurorė lieka su nuobauda

Klaipėdos apylinkės prokurorei Jolantai Sarpalienei, net ir pasitelkus į pagalbą advokatu tapusį savo kolegą, pirmos instancijos teisme nepavyko panaikinti generalinės ...
2024-02-08
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Prieš šventes - geros žinios „Jakų melagiui”

Dėl Jakuose su statybiniais brokais klaipėdiečių šeimai parduoto namo ir vengimo juos ištaisyti „Jakų melagio” pravardę užsidirbęs Arūnas Einingis penktadienį sulaukė ...
2023-12-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This