Dėl „Agrovet” bankroto spręs už uždarų durų

Verslas

Apeliacinio teismo į Klaipėdos apygardos teismą grąžintos bylos, kurioje SEB bankas siekia pradėti bankroto procedūrą Kretingalės mėsos perdirbimo bendrovei „Agrovet”, nagrinėjimas bus neviešas.

Antradienį teisėja Kristina Domarkienė patenkino tokį „Agrovet” byloje atstovaujančios advokatės Gražinos Mauručaitienės prašymą. Esą kitaip būtų paviešinti svarbūs įmonės finansiniai rodikliai ir kiti duomenys, o tai neva turėtų neigiamų pasekmių.

„Agrovet” vadovas Augenijus Gudžiūnas siekia, kad įmonei būtų iškelta restruktūrizacijos, o ne bankroto byla. Tokią poziciją palaiko ir susijusios bendrovės „Kretingalės mėsa” atstovė Justė Gudžiūnaitė (centre). Martyno Vainoriaus nuotr.

Dar iki priimant šį sprendimą restruktūrizacijos siekiančios „Agrovet” vadovas Augenijus Gudžiūnas teismui pareiškė manąs, kad yra kažkoks bankui palankus strateginis investuotojas, kuriam gali būti naudingesnis bankrotas nei restruktūrizacija.

„Jei bankas būtų suinteresuotas išsaugoti darbo vietas, atgauti kreditus, būtų kitoks požiūris, o ne nuolatinis apskundimas sprendimų”, – sakė jis.

Panašiai kalbėjo ir byloje trečiuoju asmeniu esančios bendrovės „Kretingalės mėsa” atstovė Justė Gudžiūnaitė. Esą vieno susitikimo metu banko atstovai ir pačios „Agrovet” surastam investuotojui sakė, kad šis palauktų bankroto, nes jam tai bus naudingiau.

Ji taip pat pabrėžė, kad „Agrovet” surastas strateginis investuotojas „yra labai jautrus viešumui”.

Pernai gruodžio pabaigoje Klaipėdos apygardos teismo teisėja teisėja Alona Romanovienė buvo priėmusi sprendimą „Agrovet“ kelti restruktūrizavimo bylą.  Tačiau vasarį Lietuvos apeliacinis teismas nurodė Klaipėdos apygardos teismui iš naujo svarstyti, koks turėtų būti šios Kretingalės mėsos perdirbimo bendrovės likimas – bankrotas ar restruktūrizacija.

SEB bankas siekia „Agrovet” bankroto, nes su juo dar 2001 m. įmonė buvo sudariusi kreditavimo sutartį, kuri 2014 m. pasibaigė ir nuo tada likusi 8,186 mln. dydžio skola su palūkanomis iki šiol yra negrąžinta.

INFORMACIJA

„Sodros“ duomenimis, „Agrovet“ kovą dirbo 54 žmonės. Vidutinis atlyginimas siekė 530,45 Eur. Bendrovė pernai vis turėdavo 100 tūks. eurų viršijančių skolų „Sodrai“, tačiau kovo pradžioje šį įsiskolinimą visiškai panaikino. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Išdaužė teismo langą

Policija pranešė, kad pirmadienį, apie 13.34 val., buvo pastebėta, jog išdaužtas Klaipėdos apygardos teismo pastato langas. Martyno Vainoriaus nuotr. Pradėtas ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Egidijui Šakaliui nepadėjo ir Aukščiausiasis Teismas

Ir teismų praktiką formuojanti aukščiausia instancija konstatavo, jog Neringos savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Šakalys buvo nepagrįstai praturtėjęs buvusios darbovietės – ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This