Emigrantai pagaliau sulauks dėmesio?

Politika, Svarbu

Buvusi ilgametė Klaipėdos savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Dalia Žukienė išjudino procesus, kad jos buvusi darbovietė pradėtų skirti dėmesio emigravusiems klaipėdiečiams.

Pirminė jos idėja – vieną Jūros šventės dieną skirti tokiems klaipėdiečiams ir pavadinti ją „Emigrantų diena“ –  transformavosi į miesto Tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto pavedimą Savivaldybės administracijai sudaryti darbo grupę, kuri parengtų atitinkamos darbui su emigrantais skirtos programos projektą,  skirti lėšų specialaus koordinatoriaus etatui ir sukurti specialią skiltį Savivaldybės interneto puslapyje.

„Svarbiausia, kad viskas nebūtų tik dėl paukščiuko”, – pasibaigus klausimo svarstymui sakė Dalia Žukienė. Martyno Vainoriaus nuotr.

Apie savo idėją ir jos svarstymo eigą D. Žukienė, buvusi ir pirmosios po Nepriklausomybės atkūrimo miesto Tarybos nare, „Atviroje Klaipėdoje” aprašė dar balandį.

„Jau geras pusmetis praėjo nuo pasiūlymo pateikimo. Buvome susirinkę, svarstėme. Emigrantų dienai Jūros šventėms metu prieštaravo Romandas Žiubrys (VšĮ „Klaipėdos šventės” vadovas – autor. past.), nes suplanuotas biudžetas į priekį. Tad ta idėja kaip ir atkrenta. Tačiau yra mintis daryti atskirą tokią dieną arba net kelias dienas. Po Klaipėdos gimtadienio yra štilis. Aišku, darbo čia yra daug, reikia užmegzti ryšius. Yra tokių dalykų kaip tinklalapis „Klaipėda kuria”, bet to nepakanka. Pavyzdžiui, reikia labai aiškios informacijos, kaip Klaipėdoje yra su ugdymu anglų kalba ir panašiai. Idėja yra labai gera”, – komiteto posėdžio metu dėstė jo narys Vytautas Čepas.

„Savivaldybė su puse tūkstančio darbuotojų nieko nenuveikė, kad stabdytų emigraciją. Šios problemos sprendimas turi būti numeris vienas. Iki šiol nėra ir jokio interneto puslapio, kuriame būtų visa emigrantams reikalinga informacija. Reikia bent vieno už šią sritį atsakingo žmogaus”, – sakė pati D. Žukienė.

Komiteto nariai vienbalsiai sutarė, kad idėja svarbi ir reikia dirbti šioje srityje. Politikai priėmė protokolinį pavedimą Savivaldybės administracijai sudaryti darbo grupę iš įvairių sričių savivaldybės specialistų, kuri iki rugsėjo 1-osiois parengtų atitinkamos programos projektą. Taip pat pavesta išnagrinėti galimybę skirti lėšų koordinatoriaus etatui ir sukurti specialią skiltį interneto puslapyje klaipeda.lt.

„Svarbiausia, kad viskas nebūtų tik dėl paukščiuko”, – pasibaigus klausimo svarstymui sakė D. Žukienė.

1 Comment

  1. Julius

    Dar vienas etatas, dar viena valdančiųjų „lesykla”, prisidengiant skambiais šūkiais.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Paminėjo Žemės dieną

Tęsiama tradicija pavasario lygiadienį paminėti Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje suburiant gausias uostamiesčio moksleivių gretas. Šįkart jaunimo gamtosauginis forumas kviečia ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This