Miesto Taryboje – nauja frakcija

Politika

Ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu jos narys Vytautas Čepas paskelbė, kad sukurta nauja „Pirmosios nepriklausomos miesto Tarybos narių frakcija”.

Šį darinį įkūrė jis pats, Rimantas Taraškevičius ir Jonas Sąlyga. Prie jų pareiškė prisijungiantis ir Liberalų sąjūdžio frakciją paliekantis Algirdas Grublys, dar pernai sustabdęs narystę šioje partijoje.

Iš kairės: Algirdas Grublys, Rimantas Taraškevičius, Vytautas Čepas ir Jonas Sąlyga. Martyno Vainoriaus nuotr.

V. Čepas ir R. Taraškevičius iki šiol dirbo pozicinėje Socialdemokratų partijos ir rinkimų komiteto „Klaipėda” jungtinėje frakcijoje. J. Sąlyga nepriklausė jokiai frakcijai.

„Toje taryboje nebuvo jokių interesų, tik idealai, bandysime vėl pakelti į tą lygį. Iki šiol buvo labai keistas darinys, viską konsoliduojam”, – sakė frakcijos pirmininku tapęs V. Čepas.

Jis pabrėžė, kad ši frakcija ir toliau vykdys valdančiosios daugumos programą.

A. Grublys, nors ir nepriklausė pirmajai po nepriklausomybės miesto Tarybai, tačiau buvo Sąjūdžio Klaipėdos skyriaus atsakingas sekretorius, organizavo jo rinkimų kampaniją į miesto Tarybą. Jis taip pat buvo keliamas kandidatu į miesto merus, kuris tada iš esmės atliko dabartines Savivaldybės administracijos direktoriaus funkcijas, tačiau, anot jo, persigalvojus Povilui Vasiliauskui atsisakė kandidatuoti.

7 Comments

  1. Rita

    „Griūk negyvas”… Idealų vedini… net supykino. Tai gal Vytautas Čepas pamena , kiek patijų pakeitė, kaip prieš keletą metų virkaudaumas išsimaldavo vicemero postą… O Jonas Sąlyga, ar jis pamena, su kokia partija į šią Tarybą pateko, kaip akordeonu socdemų šventėse griežė? O gal pamiršo, kaip norėjo būti seimo nariu Danės apygardoje ir kodėl taip greita atsiėmė savo kandidatūrą? Gal tuometį premjerą Butkevičių jo melas ir įtikino, tačiau visuomenės, tikrai ne… Raminkitės , ponai, ar Jums dar negana? Didesnė pagarba tikrai Grubliui, tik gaila, kad taip vėlai paliko liberalų „šaiką” O juk jis- senas sąjūdietis, Lietuvos saugumo ilgametis vadas, tikrai žinojo, kaip liberalai atidavė Klaipėdą MG verslui… Ir Rimantui Taraškui jau gana, juk žentas- turtuolių penketuke, tai kokio” monolito” dar reikia? Juk niekas ne amžinas?”Sėskit ant dugno”, ponai, jūs jau užribyje

    Reply
  2. Lingvistinį perlas

    O ką reiškia „pirma nepriklausoma miesto taryba”? Tai buvo ir „antra nepriklausoma”? O trečią? O dar matyt buvo ir „priklausomos miesto tarybos”. O dabartinė kokia ir kelinta? Priklausoma ar nepriklausoma? Ir nuo ko priklausoma/nepriklausoma? Gal koks kalbininkas ar rašytojas Čepas gali pakomentuoti šį lingvistinį perlą (pavadinimą)?

    Reply
  3. V.Partaukas

    Gaila,bet ketvertuką tenka priskirti prie dviveidžių kompanijos.Trūksta Lupeikos ir pavasarį pirmyn į rinkimus,o po to į liberalų parankinius taip cementuojant Klaipėdos bėdą ir gėdą antidemokratinį diktatorinį amžinąjį klaną.Tegyvuoja gudrus liberalų išlikimo projektas!

    Reply
  4. T

    Du socdemai ir du liberalai. Politinės minties – nulis, svarbu būt prie lovio.
    Beveik visi keturi buvo įtariami supainiojus interesus, arba machinacijomis. Tai ir jungia.

    Reply
  5. Kaunas

    Nu šakės!!!!! A da jiems mažai???!! Šitie seni pirdžiai tegu nebejuokina, dar ir savo pencinyką Grubliauskį tegu pasiima ir eina LAUK iš mūsų mylimos Klaipėdos.

    Reply
  6. Anonimas

    Patarčiau jiems eiti pailsėti nieko nepadarė

    Reply
  7. Marijus

    Gal jie užmiršo kiek jiems metų?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Jono Sąlygos paieškos savivaldybei kainavo 4235 eurus*

Už tai, kad prisikviestų žinomą mediką Joną Sąlygą vadovauti Klaipėdos miesto poliklinikai, savivaldybė sumokėjo 4235 eurus. Tiek mokesčių mokėtojams kainavo UAB ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This