Atsiras lengvata naujoms mažoms įmonėms

Svarbu, Verslas

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį patvirtino nekilnojamojo turto (NT), žemės mokesčio ir verslo liudijimų mokesčių tarifus 2019 metams.

Kitąmet Klaipėdoje įsisteigsiančioms mažoms ir labai mažoms įmonėms reikės mokėti 0,3 procentinio punkto mažesnį nekilnojamojo turto mokesčio tarifą. Martyno Vainoriaus nuotr.

Visi jie buvo patvirtini tokie, kokius siūlė Savivaldybės administracija ir palaimino Tarybos komitetai, tik dar papildomai buvo patvirtina Liberalų sąjūdžio pasiūlyta NT mokesčio lengvata kitąmet įsisteigsiančioms mažoms ir labai mažoms įmonėms. Joms bus taikomas ne „standartinis” 0,8, o 0,5 proc. tarifas.

Pasak šią idėją posėdyje pristačiusios Liberalų sąjūdžio frakcijos pirmininkės Vaidos Žvikienės, toks siūlymas siejasi ir su Mėlynojo proveržio strategijoje numatytu siekiu kurti naujas darbo vietas.

2019-aisiais Klaipėdoje išduodamiems verslo liudijimams bus taikomi tokie pat mokesčiai kaip ir šiemet. Taip pat paliktos tokios pat, Mokesčių inspekcijos rekomenduojamos lengvatos.

NT mokesčio tarifai taip pat palikti tokie pat, kaip galiojantys šiemet – 0,8 proc. visam NT, o maksimalus galimas – 3 proc. – netvarkomam arba apleistam, arba nenaudojamam, arba ne pagal paskirtį naudojamam NT. 0,5 proc. lengvatinis tarifas be jau minėtosios naujovės dar  bus taikomas naujiems, 100 proc. baigtumo daugiabučių gyvenamųjų namų statytojams priklausantiems butams. Jis bus taikomas tik metus laiko nuo statybos baigimo įregistravimo fakto Registrų centre.

Žemės mokesčio tarifai irgi palikti tokie pat, tik beveik tris kartus padidintas mokestis sodų paskirties žemei – nuo 0,045 iki 0,12 proc.

1 Comment

  1. O

    Kaip įdomu! O kas tai trukdė tokiai liberaliai valdžiai padaryti prieš 10 metų? Trūko strategijų ar noro?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

G. Skaistė: klausimas dėl GPM įstatymo pokyčių dar nebaigtas

Finansų ministrė Gintarė Skaistė tvirtina, kad prie Gyventojų pajamų mokesčio (GPM) įstatymo pokyčių, kurie numatyti mokesčių reformoje, bus grįžta po ...
2023-10-09
Skaityti daugiau

ELTA

Pirmuosius siūlymus mokesčių reformai pateikė Andrius Bagdonas

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys, neringiškis Andrius Bagdonas registravo pirmuosius siūlymus šią savaitę pateiktam mokesčių reformos paketui. Parlamentaras norėtų trijų ...
2023-07-02
Skaityti daugiau

Verslas

LEZ investuotojų sumokėti mokesčiai pernai viršijo 100 mln. eurų

Daugiau kaip 40-ies Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikiančių investuotojų sumokėti GPM, PVM ir „Sodros” mokesčiai praėjusiais metais sudarė 107,3 ...
2023-06-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This