Klaipėda sulaukė pirmųjų džiazo žvaigždžių

Kultūra

Į uostamiestį trečiadienį atvyko pirmosios 24-ojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio žvaigždės – irakietis Furat Qaddouri ir tunisietis Nabil Khemir.

Organizatorių nuotr.

Tik nusileidę Klaipėdos viešbučio „Amberton“ sraigtasparnių aikštelėje, svečiai džiaugėsi būdami Klaipėdoje bei teigė esantys kupini jėgų, nusiteikę puikiai bei nekantraudami laukiantys savo pasirodymų festivalio scenoje.

F. Qaddouri ir N. Khemir į Klaipėdą atskrido „Amberton Air“ sraigtasparniu H120, kuris yra lengvųjų „AIRBUS Helicopters“ orlaivių šeimos narys. Jis pasižymi išskirtiniu komforto lygiu, galimybe stebėti panoraminius vaizdus iš orlaivio kabinos, nepaprastai tyliu veikimu, patikimumu, greičiu ir saugumu. Jo naudojimo patirtis yra ilga ir sėkminga komerciniais, privačiais ar net kariniais tikslais daugiau nei 50-yje pasaulio šalių.

Šeštadienį festivalio scenoje pasirodysiančios jungtinės F. Qaddouri ir jį lydinčių muzikantų grupės pajėgos iš Irako, Egipto ir Libano pakvies pasimėgauti tikra arabiškų naktų romantika.

Arabų styginio muzikos instrumento kanūno vituozas F. Qaddouri Klaipėdoje pristatys programą „Baghdadi Jazz“. Tai įstabaus grožio Bagdado deivių meilės istorijoms dedikuotas unikalių, tradicinės arabų muzikos ir džiazo mišiniu pagardintų melodijų rinkinys, kupinas paslaptingų vilionių ir arabiškų naktų svaigulio. Festivalio scenoje F. Qaddouri ir jo muzikantų grupė pasirodys drauge su Klaipėdos kameriniu orkestru.

Daugiau apie festivalį  – čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas

Vėliava kilo džiazo ritmu

Penktadienio vakarą, antrąją XXIV Klaipėdos pilies džiazo festivalio dieną tradiciškai piliavietėje buvo  iškilmingai pakelta Klaipėdos miesto vėliava.
2018-06-08
Skaityti daugiau

Sveikata

Muzika gydė

Penktadienį Šv. Pranciškaus onkologijos centre skambėjo gydanti muzika. Čia 24-asis Klaipėdos pilies džiazo festivalis pristatė unikalų ir nemokamą muzikos terapijos ...
2018-06-08
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Pirmoji džiazo festivalio diena: subalansuota

Temperamentingoji Sandra iš jungtinio Lietuvos, Italijos ir Ispanijos kolektyvo „Sabor Latino“, filosofiškasis tunisietis Nabil Khemir ir aukščiausio lygio vokalistai iš novergiškojo „Nordic blue“: pirmoji 24-ojo Klaipėdos Pilies džiazo festivalio diena buvo skoninga ir muzikaliai subalansuota.
2018-06-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This