O ką dabar daryti man?

Veidai

„O ką dabar daryti man?!”-  su daina iš 8 numeriu pažymėto miesto autobuso iššoka garbaus amžiaus, tačiau labai guvi skrybėlėta, tokia, sakyčiau, smetoninė moteriukė ir tiesiu taikymu skrieja prie manęs.

O aš tuo tarpu sėdžiu ant suoliuko stotelėje ir laukiu, kol atvažiuos mano autobusas.

„Na, tai ką dabar daryti man?” – atsistoja priešais mane ir šįkart, jau žiūrėdama tiesiai į akis, šypsodamasi dainuoja skrybėlėtoji.

“Na, nežinau… – sutrikusi atsakau. –  O koks klausimas jums kelia nerimą?”

„Man neramu, ką man daryti su savo kojomis? Visai nebevykus esu! Įsivaizduokite, sėdėjau autobuse, o kai reikėjo atsistoti, kojos buvo sustingusios, vos atplėšiau nuo grindų, kad išlipčiau”, – vis taip pat linksmai man, lyg kokiai šimtą metų pažįstamai pasakoja daina virtusią problemą moteris.

„Na, bet jūs puikiai vaikštote, man tikrai atrodo, kad ji labai guvi moteris”.

„Taip, žinoma, vaikštau, bet problema, kad visai nebe taip, anksčiau. Buvau pripratusi lakstyti, skraidyti, visą laiką buvau labai judri ir aktyvi, o dabar jau turiu būti lėtesnė, nors taip nesinori”, – pasakoja mano netikėta pašnekovė.

„O kiek jums metų?” – išdrįstu paklausti.

„Oi, 85-eri, – atsako kvatodama ir vėl užtraukia „o ką dabar daryti man…”

„Ar galiu jus nufotografuoti?” – paklausiu, nes jau labai knieti pasidalinti šiuo optimizmo pavyzdžiu, jog patikėtumėte, kad tai neišgalvotas personažas.

„Žinoma! Tik būtinai fotografuokite mano kojas, kurios man trukdo judėti greičiau, nei noriu”, – juokdamasi atsako mano naujoji bičiulė.

Bet štai atvažiuoja mano autobusas. Nebespėju paklausti šios žavios senjorės nei vardo, nei telefono, kad galėčiau pas ją siųsti visus, kam trūksta įkvėpimo džiaugtis gyvenimu.

Tik matau, kaip „o ką dabar daryti man” moja ranka man, atsisveikindama.

O aš moju jai, galvodama, kad dejonės ir senatvė gali būti visokios… Ir kad senatvė – viso gyvenimo rezultatas, kuris gali būti toks įkvepiantis kitus…

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje rudenį vyks senjorų festivalis

Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga Palangoje pirmąsyk bus organizuojamas festivalis „Senjorų savaitė“. Rugsėjo 29 d. – spalio 4 d. Palanga ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Sveikata

Išgyventi vasarą: „Eurovaistinė“ konsultuos senjorus

Kai vasaros Lietuvoje vis dažniau lepina karštais orais, ne vienas susiduria su sveikatos sutrikimais – padidėjęs kraujospūdis, silpnumas, galvos svaigimas, ...
2023-07-05
Skaityti daugiau

Mums rašo

Senjorai smagiai palydėjo senuosius metus

Klaipėdos miesto pagyvenusių žmonių asociacija (KMPŽA) vienija keturiolika įvairių muzikos sričių ir žanrų meno mėgėjų kolektyvų: liaudiškų šokių kolektyvą „Sidabrinė ...
2023-01-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This