„Fortum Klaipėda” turės sumokėti 52 tūkst. eurų

Verslas

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK), išnagrinėjusi AB „Klaipėdos energija” ir jai šilumą tiekiančios UAB „Fortum Klaipėda” ginčą, nusprendė, jog pastaroji turės sumokėti Savivaldybės kontroliuojamai įmonei 52 584 Eur.

Ginčas tarp įmonių kilo dėl to, kad pernai lapkritį du kartus sugedus atliekų deginimo jėgainei,”Fortum Klaipėda” nepatiekė žadėto šilumos kiekio, o „Klaipėdos energija” dėl to turėjo užkurti dujas deginančius katilus ir patyrė vadinamąsias balansavimo sąnaudas, įvertintas minėta suma.

„Fortum Klaipėda” jėgainė pernai lapkritį dėl gedimų buvo sustojusi du kartu ir iš viso nedirbo daugiau nei 62 valandas. „Fortum” nuotr.

„Klaipėdos energija” prašė jas atlyginti motyvuodama tuo, kad šie gedimai nėra priskirti prie avarijų šilumos įrenginiuose. „Fortum Klaipėda” laikėsi priešingos pozicijos.

VKEKK, išnagrinėjusi šį ginčą, pripažino, kad „Klaipėdos energija” teisėtai ir pagrįstai reikalauja atlyginti balansavimo sąnaudas ir įpareigojo „Fortum Klaipėda” sumokėti šią sumą.

Šis ginčas tarp „Klaipėdos energijos” (19,47 proc. jos akcijų valdo UAB „Fortum Heat Lietuva“) ir „Fortum Klaipėda” (10 proc. jos akcijų priklauso „Klaipėdos energijai”) pastaruoju metu jau ne pirmasis. „Atvira Klaipėda” rašė ir apie susikirtimą dėl „Klaipėdos energijos” investicijų į Lypkių katilinės biokuro katilą, ir apie peripetijas skiriant „Fortum Klaipėda” valdybos narius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Kovą - mažesnės sąskaitos už šildymą

AB „Klaipėdos energija“ skelbia jau paruošusi sąskaitas už kovo mėnesio šildymą, kurių dalis jau pasiekė uostamiesčio ir rajono gyventojus. Šių ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Verslas

Balandį Klaipėdoje šiluma kainuos vos ne mažiausiai visoje Lietuvoje (atnaujinta)

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos energija“ skelbia, kad balandį centralizuotos šilumos kaina Klaipėdos ir Gargždų gyventojams bus beveik 18 proc. ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Naujoji energetikų kadrų politika*

Spyglys nesistebi, kad naujoji savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energijos“ šluota, pagaminta šio krašto baldų fabrike, smarkiai šluoja, panašiai kaip ir ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This