Pirmokų priėmimas: ar mokyklos susitars?

Svarbu, Švietimas

„Verdenės” progimnazijos vadovybė atšaukė ketvirtadienį planuotą susirinkimą su būsimais pirmokais turėjusių tapti vaikų tėvais, kurio metu planuota pasirašyti ir ugdymo sutartis, nes vis dar laukiama galutinio Klaipėdos miesto savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklų komisijos sprendimo.

Tuo metu greta esančios „Žemynos” gimnazijos, kurioje svarstoma galimybė įkurdinti papildomą „Verdenės” pirmokų klasę, direktorė Rita Podoliankienė, ketvirtadienio rytą sulaukusi minėtosios komisijos vizito, neslėpė, kad nėra sužavėta tokiais planais.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Mokyklos patalpas komisijai aprodžiusi „Žemynos” direktorė tikino, kad čia esą nebūtų galimybės priimti „Verdenės” pirmokų. R. Podoliankienės nuomone, „Verdenė” subalansuodama savo penktokų-aštuntokų migravimą po kabinetus turėtų galimybę įkurdinti dar vieną pirmokų klasę. O jos vadovaujama mokykla esą geriausiu atveju galėtų priimti kurią nors penktą-aštuntą „Verdenės” klasę.

Tuo metu „Verdenės” direktorė Rima Bėčiuvienė, sulaukusi komisijos, jai tvirtino, kad šios įstaigos pastato galimybės yra išsemtos.

Komisijos narė, Klaipėdos vicemerė Judita Simonavičiūtė teigė, kad komisija negali priverstinai nurodyti, tačiau abi direktorės turi susitikti ir surasti bendrą sprendimą, kuris būtų naudingas ir įstaigoms, ir miestiečiams. O komisija galutinį sprendimą dėl priėmimo rezultatų turėtų skelbti vėliausiai pirmadienį.

Jos nariams galvas dabar tenka sukti dėl to, kad nors Klaipėdos savivaldybė nuolat tvirtino, jog iki vasario 19 d. paštu atsiųsti prašymai priimti į mokyklas šiemet turėjo būti registruojami kaip atsiųsti būtent 19 dieną, tačiau „Verdenės“ ir Tauralaukio vadovai pripažino, kad laiško išsiuntimo data visgi buvo reikšminga sprendžiant, kas pateks į šias mokyklas.

J. Simonavičiūtė taip pat minėjo, kad kol Žolynų kvartale bus pastatyta naujoji Šimtmečio mokykla, laikinai problemą būtų galima spręsti Talino pavyzdžiu, kur, anot jos, šalia poreikio negalinčių patenkinti mokyklų yra pastatomi šiuolaikiški su visais inžineriniais tinklais įrengti konteineriniai moduliai, kuriuose veikia jaukios klasės.

R. Bėčiuvienė sakė mananti, kad toks modulis tikrai tilptų mokyklos teritorijoje, šalia būsimo mokyklos sporto komplekso, kuris iškils apleisto stadiono vietoje.

2 Comments

  1. Anonimas

    Gal reiketu savivaldybei rupintis savo vyventojais o ne pagal panauda 18 m. atiduoti puikias patalpas Kretingos g. privaciam verslui klaipedos licejui. I sias patalpas tilptu visos Verdenes pradines klases. Kazkaip visi tyli, o gyventojai kencia del savivaldybes interesu.

    Reply
    • mama

      Licėjuje irgi vaikai mokosi, juos irgi kažkur reikėtų sukišti…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

„Meilės eliksyras“ keliauja per uostamiesčio mokyklas

Gruodžio 2 ir 3 dienomis Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras (KVMT) publikai pristatys dviejų veiksmų Gaetano Donizetti komiškos operos „Meilės eliksyras“ ...
2023-09-29
Skaityti daugiau

Regionas

Klaipėdos rajono pirmokams – būtiniausių priemonių krepšeliai

Jau antrus metus iš eilės rugsėjo 1-ąją Klaipėdos rajono pirmokų lauks būtiniausių kanceliarinių priemonių krepšeliai. Tad tėveliai, kurių mažieji tik ...
2023-06-08
Skaityti daugiau

Švietimas

Keturioms Klaipėdos mokykloms perkama nauja sporto įranga

Klaipėdos miesto savivaldybė nusprendė nauja sporto įranga aprūpinti  „Verdenės“ „Smeltės”, Liudviko Stulpino progimnazijas bei „Varpo“ gimnaziją.  Šios ugdymo įstaigoms bus ...
2023-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This