Palanga netenka skrydžio į Glazgą

Svarbu, Transportas

Pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ paankstino savo dar vasarį paviešintus planus nutraukti skrydį iš Palangos į Glazgą.

Dar maždaug prieš savaitę jos interneto svetainės bilietų rezervavimo sistemoje buvo galima užsisakyti skrydžius šia kryptimi iki spalio pabaigos, o dabar jau nurodoma, kad paskutinis toks skrydis numatytas rugpjūčio 30-ąją.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Bendrovės lėktuvai Škotijos didmiestį ir Lietuvos pajūrio kurortą sujungė 2017 m. pavasarį. Nors šis maršrutas buvo sėkmingas, jį nutarta naikinti dėl bazės uždarymo Glazge. Dėl to vietoj 23 dabartinių „Ryanair“ krypčių iš čia liks vos 3. „Ryanair“ tokiam žingsniui šiemet ryžosi dėl papildomo apmokestinimo, Škotijos oro uostuose taikomo skrydžių bendrovėms.

Tuometinis Palangos oro uosto vadovas Marius Gelžinis pernai vykusio Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų Turizmo komiteto posėdžio metu buvo įvardinęs, kad „Ryanair” už skrydžius į Glazgą 2016 m.  buvo paskirta 200 tūkst. eurų dydžio vadinamoji de minimis parama.

Šiuo metu „Ryanair” iš Palangos dar skraidina į Londono Stanstedo oro uostą.

Be „Ryanair” dar į Palangą ir iš jos dabar skraidina SAS (Kopenhagos kryptis), „NorwegianAirShuttle” (Oslas), „AirBaltic” (Ryga) ir „Wizz Air” (Londono Lutono oro uostas). Vasaros sezonui čia veikia ir Maskvos („Rusline”), Varšuvos („LOT Polish Airlines”) ir Minsko („Belavia”) kryptys.

Balandį Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai buvo sulaukę Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko atsakymo į kreipimąsi dėl verslui aktualių skrydžių krypčių iš Palangos oro uosto, kuriame jis tvirtino, kad  yra vedamos derybos su oro linijų bendrovėmis bei VĮ „Lietuvos oro uostai“ dėl galimybės vykdyti skrydžius Vokietijos kryptimis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This