Pirmokų klausimą spręs politikai

Svarbu, Švietimas

Šią savaitę vyksiančio miesto Tarybos posėdžio darbotvarkės papildomų klausimų sąraše jau yra siūlymas papildomai formuoti tris pirmokų klases „Smeltės“, Vitės ir „Verdenės“ progimnazijose.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklų komisijos narės, vicemerės Juditos Simonavičiūtės, toks sprendimo projektas teikiamas, nes „Verdenės“ progimnazijos ir „Žemynos“ gimnazijos vadovės susitarė dėl galimybės mažiausiai metus pastarojoje mokykloje mokytis vienai „Verdenės“ pirmokų klasei.

„O per tiek laiko galbūt jau ir pavyktų „Verdenėje“ įrengti papildomą klasę pagal estišką pavyzdį – moderniame konteineriniame modulyje“, – sakė ji.

Paklausta, koks buvo sprendimas dėl to, kad „Verdenės“ ir Tauralaukio mokyklose iki vasario 19-osios išsiųstų prašymų data visgi buvo reikšminga sprendžiant, kas pateks į šias mokyklas, J. Simonavičiūtė sakė, jog buvo apsispręsta tobulinti tvarką.

„Susipažinome su visa argumentacija. Tikrai nebuvo tik taip, kad vien mokyklos ar vien Savivaldybės administracija kalta. Mokyklos tikrino ir faktus dėl gyvenamosios vietos, tačiau būtina detaliau reglamentuoti, kaip elgtis su tos pačios datos prašymais. Tad dabar norint patenkinti visus iki vasario 19-osios atsiųstus prašymus ir buvo nuspręsta siūlyti formuoti papildomas klases. Jei tėvai rinktųsi Vitės mokyklą, būtų sprendžiamas ir vaikų pavežėjimo klausimas“, – sakė vicemerė.

Pasak jos, komisija taip pat galutinai apsisprendė siūlyti kitąmet pakoreguoti „Verdenei“ priskirtos teritorijos ribas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Nepriklausomybės dienai - moksleivių 3x3 krepšinio turnyras

Ketvirtadienį Klaipėdos „Versmės“ progimnazijoje įvyko 3×3 krepšinio turnyras, skirtas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Neseniai atnaujiną mokyklos sporto salę užplūdo ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

ELTA

Tarp apdovanotų pedagogų - ir šilutiškė bei klaipėdietis

Penktadienį apdovanojimų „Lietuvos mokytojas 2024“ nugalėtojais paskelbti devyni švietimo srities profesionalai, jie įvertinti už išskirtines pastangas ir atsidavimą mokytojo pašaukimui, ...
2024-03-02
Skaityti daugiau

Švietimas

Šešios uostamiesčio mokyklos įgyvendins Tūkstantmečio mokyklų programą

Klaipėdos miesto savivaldybė netrukus pradės įgyvendinti Tūkstantmečio mokyklų programą. Jau parengtas pažangos planas, artimiausiu metu bus pasirašoma bendradarbiavimo sutartis. Šalyje ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This