Savivaldybės administraciją – į teismą?

Miestas, Svarbu

Kad Klaipėdoje socialines paslaugas teikiančių darbuotojų bei kitų vadinamųjų biudžetininkų atlyginimai yra vieni mažiausių šalyje, „Atvira Klaipėda” rašė jau ne kartą.

Prieš kurį laiką Klaipėdos miesto Socialinės paramos centro direktorė Diana Stankaitienė dėl to išsiuntė raštą Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai.

Socialiniai darbuotojai prie Savivaldybės protestavo jau kelis kartus, tačiau administracijos vadovų tai, panašu, nejaudina. Martyno Vainoriaus nuotr.

Iš ministerijos gautas atsakymas tik iš dalies paguodė direktorę: viceministrė Eglė Radišauskienė, išaiškinusi biudžetinių darbuotojų darbo apmokėjimo tvarką, teisybės pirmiausia ieškoti patarė toje pačioje Klaipėdos savivaldybėje, nors kartu nurodė ir būdą, kaip galima pakeisti situaciją.

Gautame rašte, be kita ko, sakoma: „Tuo atveju, jeigu Klaipėdos miesto savivaldybės administracija ir toliau atsisakys vykdyti Apmokėjimo įstatymo, Nutarimo Nr. 280 ir Metodikos nuostatas, susijusias su darbuotojų darbo užmokesčio fondo apskaičiavimu, siūlome su skundu kreiptis į Vyriausybės atstovą arba Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos sprendimą /neveikimą ginčyti Lietuvos Respublikos administracinės teisenos bylų įstatymo nustatyta tvarka”.

Kitaip tariant, viceministrė direktorei patarė Savivaldybės administraciją paduoti į teismą, jei ji pati nesutiks pakeisti šiuo metu biudžetininkams taikomos darbo apmokėjimo metodikos.

„Būtent dėl to, kad Klaipėdos savivaldybės administracija dėl sunkiai paaiškinamų priežasčių atsisako biudžetinių įstaigų darbuotojų užmokestį planuoti pagal koeficientų vidurkį, Klaipėdoje yra gėdingai maži ne tik mūsų, socialinių paslaugų įstaigų darbuotojų, bet ir kitų biudžetinių įstaigų darbuotojų atlyginimai”, – „Atvirai Klaipėdai” sakė D. Stankaitienė.

Dabar Socialinės paramos centre trūksta 2 socialinių darbuotojų, psichologo, kuris dirbtų puse etato, ir 3 socialinio darbuotojo arba slaugytojo padėjėjų.

„Jauni žmonės apskritai nebeateina net pasiteirauti, ar mes ieškome darbuotojų. Vyresni atėję padirba mėnesį – du ir vėl išeina, pamatę, kokie čia darbo krūviai ir koks neadekvatus tiems krūviams atlyginimas”, –  sakė direktorė. Šiuo metu socialiniai darbuotojai ir slaugytojai į rankas gauna apie 500 eurų, o padėjėjai – vos 400 eurų.

D. Stankaitienės teigimu, klaipėdiečių socialinių darbuotojų atlyginimai yra net 40 proc. mažesni nei jų kolegų Vilniuje. „O tuo atveju, jei biudžetinio sektoriaus darbo užmokesčio fondas būtų planuojamas pagal įstatyme numatytą vidurkį, darbuotojų atlyginimai didėtų apie 100 – 120 eurų” , – paaiškino Socialinės paramos centro direktorė.

Paklausta, ar centras neketina Savivaldybės administracijos paduoti į teismą, kaip patarė viceministrė, D. Stankaitienė atsakė, jog šiuo metu dėl to kaip tik tariamasi su advokatais.

1 Comment

  1. Buvus darbuotoja

    Gėda valdžiai, kuri taško pinigus socialiniam daugiabučiui už 2 mln (40 butui), vienai mokyklai uz 12 mln (galima 5 maziausiai pastatyti), planuoja estakadas ir Bastionu tiltus, bet kartu negerbia net savo darbuotoju – tokia alga pasityciojimas, siulau visiems mesti toki darba ir iseiti i darbo birza!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Buvusiai Socialinės paramos centro vadovei - tūkstantinė sąskaita 

Antrosios instancijos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs uostamiesčio savivaldybės skundą ginče su jau buvusia Klaipėdos miesto socialinės paramos centro vadove Diana ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Spyglys

Nori gyventi - mokėk vartytis*

Iš pareigų Klaipėdos valdžios išfutbolinta buvusi ilgametė Klaipėdos socialinės paramos centro direktorė Diana Stankaitienė naują savo gyvenimo etapą pradėjo džiugiai ...
2024-02-15
Skaityti daugiau

Spyglys

Paaiškėjo tikroji direktorės atleidimo priežastis*

Spyglys išsiaiškino, jog meras Arvydas Vaitkus atleido iš pareigų Klaipėdos socialinės paramos centro direktorę Dianą Stankaitienę visai ne dėl to, ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This