Klaipėdos ženklas: lauks išvadų

Miestas, Svarbu

Klaipėdos miesto tarybos Kontrolės komitetui nusprendus gilintis į naujojo miesto ženklo sukūrimo istoriją, Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas patvirtino, kad gavus Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) užklausimą buvo pateikti duomenys ir dabar laukiama atsakymo.

„Žiūrėsime, koks jis bus. Jei kas padarė nusižengimus, tada spręsime”, – sakė S. Budinas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Tuo metu Savivaldybės administracijos Informavimo ir e. paslaugų skyriaus vedėja Vilija Venckutė-Palaitienė aiškino, kad sutartis su UAB „Alora” buvo pasirašyta dėl to, kad senojo ženklo autoriai – Marius Vaupšas ir Gintaras Lapėnas jau dirbo šioje įmonėje ir būtent taip susitarė.

Pats M. Vaupšas, pasirašęs sutartį, kaip „Aloros” konsultantas, „Atvirai Klaipėdai” irgi buvo sakęs, kad dirba šioje įmonėje.

„Lukrecija“ (M. Vaupšo įmonė – autor. past.) sumažėjo, liko trijų žmonių komanda – aš, Gintas Lapėnas ir Vaidas Bučys, tai mes dėl kaštų ir fiziškai „Aloros“ biure sėdime. Turime ir savo atskirus projektus, bet mums taip iš ekonominės pusės yra paprasčiau. Pagal autorines teises pirminio Klaipėdos savivaldybės ženklo autoriai esame aš ir Gintas Lapėnas. Ir kad tęstume vadinamąjį „liftinimą“, apkalbėjome ir pradėjome tą darbą“, – buvo sakęs M. Vaupšas.

Pasak V. Venckutės-Palaitienės, ženklą suderinti turėjo mero sudaryta Rinkodaros komisijai, bet ji nebuvo suformuota, tad tai padarė Įvaizdžio komisija.

„Buvo keturi ženklų pristatymai. Buvo pristatyta ir strategijos „Klaipėda 2030″ rengėjams. Po šių pasitarimų ir gimė galutinis produktas”, – teigė tarnautoja.

Kontrolės komiteto pirmininkas Arūnas Barbšys klausė, kodėl buvo pasirašyta sutartis su „Alora”, nors ji tuo metu turėjo įsiskolinimų „Sodrai” ir pagal teisės aktų reikalavimus negalėjo dalyvauti viešuosiuose pirkimuose.

„Alora” sutartį su Savivaldybe pasirašė pernai spalio 23 dieną, o „Sodros” pateikiamais duomenimis, jos skola šiai institucijai nuo rugsėjo 17 iki spalio 16 d. siekė 2190 Eur. Vėliau ji porai dienų buvo išaugusi iki 4 390 eurų ir įsiskolinimas iki 35 eurų sumažėjo tik lapkričio 10 d.

V. Venckutė-Palaitienė teigė, jog sudarant sutartį pasitikėjo „kontrasignuojančiais asmenimis”, kad viskas šiuo atžvilgiu buvo padaryta gerai.

Tuo metu komiteto narė Nina Puteikienė atkreipė dėmesį, kad vieną iš strategijos „Klaipėda 2030” sesijų vedė tas pat M. Vaupšas, tad klausė, ar jam nebuvo papildomai sumokėta.

S. Budinas teigė, kad už minėtosios strategijos parengimą buvo mokama konkursą laimėjusiai kompanijai „Ernst & Young Baltic”, o ji jau pati kvietėsi kokius norėjo subrangovus savo nuožiūra ir su jais atsiskaitinėjo.

„Negavau aiškaus atsakymo, kodėl pasirinkta konkreti įmonė, kodėl su skola, kodėl sutartyje buvo suskaidyta suma. Tai – galimi Viešųjų pirkimų įstatymo pažeidimai”, – baigiant svarstyti klausimą sakė A. Barbšys.

Visgi komitetas priėmė sprendimą palaukti VPT išvadų ir tada sugrįžti prie klausimo svarstymo.

1 Comment

  1. Plagiatas

    Tai lur ta mero grupė kurią jis žadėjo? Vėl nėra, vėl Grubliausko pažadai, nejau šitas plagijuotas ženklas nesulauks tinkamo atsako?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino statybų istorija: STT plaunasi rankas 

Nors bylą dėl Klaipėdos baseine palikto broko išnagrinėjęs teismas priėmė atskirą nutartį, kuria Klaipėdos apygardos prokuratūrai pranešė, jog atsakingų asmenų ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This