Prokuroras siekia Mios vyrą patupdyti už grotų

Kriminalai ir nelaimės

Vos prieš savaitę Klaipėdos miesto apylinkės teisme paskelbtas švelnus nuosprendis sukčių gaujai, kuriai, kaip įtariama, vadovavo žinomos dainininkės Mios vyras Nerijus Antanavičius, netenkina prokuroro: Klaipėdos apygardos prokuroras Saulius Galminas penktadienį Klaipėdos apygardos teismui apskundė šį nuosprendį dėl netinkamai pritaikyto baudžiamojo įstatymo ir neteisingai paskirtos bausmės. Prokuroras prašo lygtine bausme nuteistam N. Antanavičiui skirti realią 3 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Asociatyvi nuotr. iš prokuratūros feisbuko

Griežčiau bausti prokuroras siekia tik jį vieną, o Artūrui Jonui Venslauskui skirta reali 5 metų laisvės atėmimo bausmė bei lygtinės, skirtos palangiškiams Simonui Paulauskui ir Dariui Petručiui, jį tenkina.

Apeliaciniame skunde teigiama, kad pirmos instancijos teismas, skirdamas lygtinę bausmę N. Antanavičiui, turėjo atsižvelgti į tai, kad vyras dar 2016 metų spalį Vilniaus miesto apylinkės teismo buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės kaltininkui ir nukentėjusiajam susitaikius. Tačiau nepraėjus nė metams, jis ir vėl pakliuvo į teisėsaugos akiratį, tad šių metų kovą Vilniaus miesto apylinkės teismo priimtu baudžiamuoju įsakymu jis buvo pripažintas kaltu dėl aplaidaus apskaitos tvarkymo ir jam skirta 753 eurų bauda, kurią įpareigota sumokėti per du mėnesius. Kadangi šios bausmės jis tinkamai neįvykdė, šių metų liepą Vilniaus miesto apylinkės teismas baudžiamąjį įsakymą perdavė vykdyti antstoliui.

Prokuroro skunde taip pat teigiama, kad dar nuo 2014 metų vasaros paskirtų ir kitų baudų N. Antanavičius nėra sumokėjęs iki šiol. 

„Tik paskyrus realią laisvės atėmimo bausmę, mano nuomone, bus pasiekta baudžiamosios teisės esmė ir paskirtis. Tokio pobūdžio bausmė neleis formuoti nebaudžiamumo nuotaikų, nepagarbos įstatymui ar ignoruoti nukentėjusiųjų teisėtų interesų“,– prokuratūros pranešime cituojamas S. Galminas.

Bylos esmė

Pasiskirstę vaidmenimis keturi kaltinamieji 2017 m. įsigijo veikiančios įmonės akcijas, o vėliau perėmė buhalterinius dokumentus ir elektroninį kortelių skaitytuvą, nors žinojo, kad jokios realios veiklos, susijusios su įmone, nevykdys. Vyrai, pasinaudoję elektroninių kortelių skaitytuvu, siekė užvaldyti beveik 200 tūkstančių eurų, priklausančių vienam iš Lietuvoje veikiančių bankų. Organizuota grupė, sukūrusi nusikaltimo mechanizmą, bankui įtikinti naudojo fiktyvias sutartis su išgalvotais užsakovais bei neteisėtai įgytus užsienio piliečiams išduotų mokėjimo kortelių duomenis, siekė pralobti. Suklaidinusi banką, grupuotė į įmonės sąskaitą gavo kiek daugiau nei 8 tūkstančius eurų, kuriuos įtariamieji išgrynino dar tą pačią dieną.

Banko darbuotojams kilus abejonių dėl operacijų teisėtumo, įmonės sąskaitos buvo užblokuotos ir planas tokiu veiklos mechanizmu įgyti dar beveik 190 tūkstančių eurų buvo sustabdytas. Tokį patį planą, tik su kitu banku, organizuota grupė bandė įgyvendinti dar kartą. Suklaidinusi banką, grupuotė į įmonės sąskaitą gavo beveik 5 tūkstančius eurų, nors iš viso siekė įgyti beveik 38 tūkstančius eurų.

Kaltinamieji buvo teisiami dėl neteisėto elektroninių mokėjimo priemonių ar jų duomenų panaudojimo, veikiant organizuotoje grupėje ir už tai, kad apgaule siekė įgyti didelės vertės svetimą turtą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Buvusiam prokurorui išvengti teistumo nepavyko, tyrimas prieš žmoną nutrauktas pagal laidavimą (papildyta)

Ir Lietuvos apeliacinis teismas nepasigailėjo prieš žmoną smurtavusio buvusio Klaipėdos apygardos prokuroro Sauliaus Galmino: atmetęs jo ir žmonos Aušros skundus, ...
2022-11-16
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Eksprokuroras - kaltas dėl smurto, žmonai - nauji nemalonumai

Uždaruose posėdžiuose dar pernai kovą iš pareigų atleisto buvusio Klaipėdos apygardos prokuroro Sauliaus Galmino bylą dėl smurto artimoje aplinkoje išnagrinėjęs ...
2022-02-23
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Eksprokuroro šeimos dramą nagrinės už uždarų durų

Klaipėdos apygardos teismas trečiadienį atvertė dar kovą iš pareigų atleisto buvusio Klaipėdos apygardos prokuroro Sauliaus Galmino bylą dėl smurto artimoje ...
2021-09-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This