Valdančioje daugumoje kyla įtampa?

Politika, Svarbu

Iki savivaldos rinkimų likus šiek tiek daugiau nei pusmečiui daugėja ženklų, kad darbas miesto Tarybos valdančioje daugumoje tampa vis sunkesnis.

Paskutinio posėdžio metu buvo nuspręsta pakeisti Ekonomikos ir finansų bei Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto sudėtis. Abiem šiems komitetams vadovauja gegužę įkurtos, valdančiosios daugumo programą palaikančios „Pirmosios nepriklausomos miesto Tarybos narių frakcijos“ atstovai – Rimantas Taraškevičius ir Algirdas Grublys, dar pernai rudenį sustabdęs narystę Liberalų Sąjūdžio partijoje ir atsiradus minėtajai frakcijai iškart prisijungęs prie jos.

Po Klaipėdos ženklu miesto Tarybos salėje vis daugiau intrigų. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atviros Klaipėdos” duomenimis, A. Grubliui iškart po sprendimo sustabdyti narystę Liberalų Sąjūdyje buvo daromas spaudimas atsisakyti komiteto bei Jūrinių ir vidaus reikalų komisijos pirmininko pareigų, tačiau jam atsisakius tai daryti nepavyko suorganizuoti tokios politinės dėlionės, kuri nuverstų jį iš šių postų.

Tačiau tarp papildomų praėjusio miesto Tarybos posėdžio klausimų atsirado sprendimo projektas, pagal kurį vietomis minėtuose komitetuose susikeičia liberalai Judita Simonavičiūtė ir Vygantas Vareikis (iki šiol dirbo Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitete).

„Lėmė asmeninės priežastys. Dalyvavau kuriant proveržio strategiją 2030 ir manau, kad turiu pakankamai žinių, kuriomis galėčiau šitame komitete pasinaudoti. Toks mano motyvas. Proveržio strategijoje vienas iš esminių dalykų yra tai, kad ji pradėtų veikti ir šitas komitetas savo darbotvarkėse turėtų rimtai svarstyti, kokios problemos iškyla. Manyčiau, sutiksite, kad mano kompetencija šioje srityje yra nemaža ir aš tiesiog pati prašausi į šį komitetą ir nereikėtų Vyganto Vareikio varyti į kampą. Sudėtis šio komiteto yra labai kompetentinga, bet manau, kad ir mano žinios ten pravers”, – motyvus aiškino vicemerė J. Simonavičiūtė.

„Pagal reglamentą motyvus nebūtina išdėstyti, tačiau man veikla naujame komitete, jei patvirtinsite šį sprendimo projektą, bus įdomi. Manyčiau, kad sugebėsiu jame dirbti”, – teigė V. Vareikis.

„Labai įdomiai, kai liko keli mėnesiai iki kadencijos pabaigos, staigiai kažkaip prasprūdo nežaboti norai įsilieti į kažkokius kitus komitetus. Jūs tiesiai šviesiai pasakykit, jums paranoja jau prasidėjo ar baigėsi”, – replikavo „Pirmosios nepriklausomos miesto Tarybos narių frakcijos“ pirmininkas Vytautas Čepas.

„Gerbiamas Vytautai, jei jau kalbėsime apie paranoją, tai nepamirškime, kad vyksta visokių piliečių komitetų būrimai likus pusmečiui iki rinkimų. Žinote, yra tokia anglų patarlė, kad neverta mėtytis akmenimis, jei gyveni stikliname name”, – teigė V. Vareikis, kurio pasisakymą V. Čepas palydėjo replika „gėda”.

Tuo metu opozicijoje esantis konservatorius Rimantas Didžiokas teigė, kad tokie pasikeitimai rodo nepasitikėjimą A. Grubliu ir jis negali pritarti tokiam sprendimo projektui.

Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitete dirbanti birželį susikūrusios, taip pat valdančiosios daugumo programą palaikančios Jungtinės tarybos narių frakcijos pirmininkė Aldona Staponkienė teigė, kad tokie pasikeitimai ir pasisakymai „užgavo dūšią”.

„Atrodo, kad komiteto nariai yra nekompetentingi ir juos reikia sustiprinti. Iki šio laiko mums nebuvo teikiami klausimai, kurie net pagal reglamentą priklausė šio komiteto kompetencijai ir aš per koaliciją kreipiausi, kad šį klausimą reikia pagaliau spręsti”, – teigė ji.

Visgi tokią rokiruotę miesto Taryba patvirtino – už balsavo 17 jos narių (taip pat ir V. Čepas bei A. Staponkienė), prieš balsavo tik R. Didžiokas, o 5 susilaikė (Arūnas Barbšys, Laisvūnas Kavaliauskas, Tomas Meškinis, Nina Puteikienė ir Alfonsas Vildžiūnas). A. Grublys balsavimui nesiregistravo, nors tuo metu buvo salėje.

Po posėdžio V. Čepas juokaudamas „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad dabar J. Simonavičiūtė komitete atliks zampolito vaidmenį, o V. Grublys teigė, jog taip liberalai pasielgė tiesiog chamiškai, nes apie sprendimo projektą net nebuvo teiktasi informuoti.

3 Comments

  1. Kęstutis

    A. Grubliui prikaišioti galima viską, bet rašyti, kad „jam prie ruso gerai buvo”, nesąžininga.

    Reply
  2. Kurgi ne

    nuskes jums Grublys..:D).Tokie, kaip žinome, neskęsta:D).Jam prie ruso gerai buvo, prie sąjūdžio gerai buvo ir prie liberalų – gerai..Kai pajaučia kad negerai tuoj pat pabėga ten kur gali būti gerai. Jei blogai orentoujatės kokią kepurę užsidėti, kuomet valdžia keičiasi, žiūrėkit ka daro Grublys.

    Reply
    • klaipėdietė

      I DEŠIMTUKĄ SURAŠYTA

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Istorinės Klaipėdos pėdos, Svarbu

Kaip Klaipėdos kraštas buvo prijungtas prie Lietuvos

Po Pirmojo pasaulinio karo Klaipėdos kraštą laikinai valdė jį laimėjusios sąjunginės valstybės. Nuo 1920 m. pradžios šis laikinumas užsitęsė trejus ...
2023-12-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This