Kalviai nukalė pano Klaipėdos uostui

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Lietuvos kalvių sąjunga nepasidavė pirminiam pesimizmui, kai Kultūros rėmimo fondas šiemet nusprendė nebeskirti paramos tradiciniam kalvystės simpoziumui „Keturi vėjai”, ir vėl sukvietė šio amato meistrus į Klaipėdą.

Nors ir mažiau atvyko kalvių nei įprastai, nebuvo ir be reginio miestiečiams, tačiau šio amato meistrai ir vėl paliko dovaną Klaipėdai – pano „Klaipėdos uostas”.

Tiesa, renginio organizatorius, Lietuvos kalvių sąjungos pirmininkas Linas Lesčiauskas juokauja, kad šįkart ir patys pailsės, ir leis pailsėti visiems kritikams – kūrinys turėtų papuošti ne kurią nors miesto erdvę, o simpoziumą parėmusios Uosto direkcijos interjerą.

Lietuvos kalvių sąjunga tokį simpoziumą surengė jau dvyliktą kartą. Šiemet ir vėl ketinta jį surengti miesto erdvėse, kad būtų šventė ir klaipėdiečiams. Deja, Kultūros rėmimo fondo ekspertai šįkart renginį įvertino 84,4 balo ir finansavimui skirti pritrūko 0,35 balo.

Susidarius tokiai situacijai, Lietuvos kalvių sąjunga birželį jau buvo pranešusi, kad tradicinis renginys neįvyks, tačiau surengė mažesnę kalvių šventę.

„Atvyko gerokai mažiau kolegų nei anksčiau, berods, 15, nes jau negalėjome pasirūpinti jų apgyvendinimu. Tai visgi svarbi aplinkybė, nes ne visi išgali sau tai leisti – dalyvaudami šiame simpoziume jie negauna jokio atlygio. Visgi sulaukėme kalvių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Baltarusijos, Ukrainos. Susirinkome jau ne mieste, o kamerinėje aplinkoje, mano dirbtuvėse, esančiose Ginduliuose”, – pasakojo L. Lesčiauskas.

Pasak jo, paramą renginiui skyrė nuolatinė rėmėja Uosto direkcija, tad buvo nuspręstą jai atsidėkoti ir sukurti pano „Klaipėdos uostas”, kuriame yra įkomponuotas ir šios įmonės ženklas. Šis pano turėtų papuošti Uosto direkcijos interjerą.

„Nusprendėme ir patys atsipūsti, ir leisti atsipūsti visiems mūsų kritikams”, – juokavo L. Lesčiauskas, turėdamas omenyje, kiek aistrų sukeldavo ankstesnės kalvių simpoziumų metu nukaltų ir miestui dovanojamu kūrinių vietų paieškos.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”44441,44442,44443,44444,44445,44446,44447,44448,44449,44450,44451,44452,44453,44454,44455,44456,44457,44458″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pradėta Uosto direkcijos laivyno bazės statyba

Pietinėje Klaipėdos uosto dalyje, Marių gatvėje, prasidėjo Uosto direkcijos laivyno bazės statyba. Darbų pradžia paženklinta kapsulės su laišku ateities kartoms ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Planuojami ir mobilieji vandenilio pilstymo punktai

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija paskelbė konkursą dėl viešųjų vandenilio pildymo punktų įrengimo Klaipėdos mieste. Sunkiasvoriam ir lengvajam transportui skirti ...
2024-03-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This