Sąjūdžio parke – pirmieji nuostoliai

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Vos prieš dvi savaites, per Klaipėdos gimtadienį iškilmingai atidarytas Sąjūdžio parkas jau skaičiuoja pirmuosius nuostolius.

Vietoj sūpynių neįgaliems vaikams – tik ženklu pažymėti strypai. Palmiros Mart nuotr.

Su „Atvira Klaipėda” susisiekusi Laukininkų g. gyvenanti Danguolė, auginanti judėjimo negalią turintį sūnų, sakė patyrusi šoką, kai trečiadienio rytą naujojoje vaikų žaidimo aikštelėje neberado jau sūnaus spėtų pamėgti specialiai neįgaliems vaikams skirtų sūpynių.

„Jų tiesiog neliko, kažkur dingo, išgaravo”, –  susijaudinusi sakė moteris, paraginusi žurnalistę pačią ateiti tuo įsitikinti.

Deja, bet moteris pasirodė esanti teisi – čia apsilankiusi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė aptiko tik konstrukcijas, pažymėtas neįgaliųjų ženklu, tačiau jokių sūpynių matyti nebuvo.

Žaidimo aikštelėje užkalbintos mamos viena per kitą ėmė pasakoti, jog prieš kelias diena kažkas esą sūpynes laikančius stiebus nupjovė.

„Matyt, dėl saugumo pašalino ir pačias sūpynes”, – samprotavo viena iš aikštelėje žaidžiančių vaikų mamų.

Kita sakė, kad aikštelė stebima vaizdo kameromis ir vylėsi, kad vandalus, taip pasielgusius, turėtų surasti. „Aišku, jei tos kameros veikia”, – pridūrė ji.

Dar gerokai prieš  Sąjūdžio parko atidarymą „Atvira Klaipėda” rašė apie kai kurių gyventojų nepasitenkinimą tam tikrais parko projektuotojų sprendiniais.

Piktintasi, kad vaikams skirti vadinamieji muzikiniai instrumentai įkurdinti visai šalia gyvenamųjų namų, nors antroji žaidimų aikštelė, esanti parko viršuje, yra gerai toliau nuo gyvenamojo rajono. Socialiniai tinklai irgi mirgėjo nuo panašių pasisakymų.

Buvo lyg ir pažadėta muzikinius žaislus perkelti į kitą vietą, tačiau to padaryta, pasirodo, nebuvo: trečiadienį vaikučiai smagiai jais „grojo” visai šalia gyvenamojo namo. Kad jų garsas sklinda pakankamai toli, žurnalistė įsitikino savo ausimis.

Klaipėdos savivaldybės pranešime, skirtame Sąjūdžio parko atidarymui, be kito ko, teigta, kad „pagal sutartį rangovai dar turi baigti sutvarkyti žolynus, kurie dėl oro sąlygų kol kas nėra sužaliavę, atlikti kitus smulkius darbus”.

Paaiškėjo, jog po lietus „žolynai”, t. y. piktžolės jau čia sužaliavo ir subujojo visu gražumu, suteikdamos naujai poilsio zonai toli gražu ne patį estetiškiausią vaizdą.

Kartu siūlome ir keletą nuotraukų iš „Atviros Klaipėdos” archyvo, kurios rodo, kaip visgi radikaliai pasikeitė ši vieta nuo tada, kai ji tik buvo tik pradėta tvarkyti.

Palmiros Mart nuotr.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”44510,44511,44512,44513,44514,44515,44516,44517,6934,6116,6114,6113,6110,6109,6107,6074,6115″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

1 Comment

  1. Stasys

    Keisti tie žmonės. Jiems trukdo kažkokie vaikų žaislų garsai.’ Juk naktimis tai negroja. Esam zirzalių ir bambeklių tauta. Vis kažkuo tai nepatenkini, vis vaikštom susiraukę. Kalbu apie tuos, kurie turi, o kai kurie nemažai. .. Va, benamiai, ieškantys kažko tai šiukšliadėžėse, tai tylūs, ramūs, nei jis burbuliuoja, nei ką nors keiksnoja. Kai nieko neturi, tai ir nereikia nieko …. Dėl to parko, tai girdėjau nusiskundimų. Vakar sutikau vieną jauną tėvelį vežantį neįgalaus vežimėlyje savo 7,8 metų dukrelę. Sakė tame parke į kažkokią skylę jos koja pakliuvo, jai ji ir lūžo. Dabar kurį laiką ji bus neįgali. Nemanau, kad kažkas piktybiškai tas sūpynes nupjovė. Gali būti, kad kažkam prireikė jų savo sode. Juk tokių atvejų, kai imama kas reikalinga iš viešų vietų ir tempiama į savo namus. Tai yra anų 50 metų laikų palikimas, kada visi kažką tai tempė, nes daug ko nebuvo. Dabar ta mada įsisiurbusį į kraują ir gali būti kelioms kartoms …

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Vyks bendruomenės šventė „Būkime kartu“

Jau šį šeštadienį, 11-14 val., Klaipėdos Sąjūdžio parke (Laukininkų g. 30) vyks tradicine tapusi kasmetinė Klaipėdos miesto bendruomenės šventė „Būkime ...
2023-09-21
Skaityti daugiau

Miestas

Vandalams užkliuvo ukrainiečių geranoriškumo ženklas

Vandalai sudaužė Sąjūdžio parke pastatytą informacinę lentelę, liudijusią apie čia pernai birželį karo pabėgėlių iš Ukrainos surengtą gerumo akciją. Daugiau ...
2023-07-31
Skaityti daugiau

Kultūra

Sąjūdžio parke - lauko skaitykla

Jau keletą metų vasaromis Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka miesto parkuose ar paplūdimiuose įkuria lauko skaityklas. Šiais metais tokia ...
2023-07-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This