Naujas Klaipėdos lėlių teatro sezonas – naujose patalpose

Kultūra

Rugsėjo viduryje Klaipėdos lėlių teatras pradės tryliktąjį teatrinį sezoną – rugsėjo 15 d. 11.30 vyks sezono atidarymo šventė.

Ceremonija startuos prie fachverkinio namelio Vežėjų g. 4. Iš čia į naujuosius teatro namus Turgaus g. 9 bus nugabentas teatro simbolis arkliukas. Netrukus po to naujuosiuose teatro namuose vyks parodos „Laimė yra lapė“ atidarymas. Po šventinių iškilmių bus rodomas lėlių spektaklis „Nepaprasta Edvardo Tiuleino kelionė“.

Vienas pagrindinių Klaipėdos lėlių teatro įvykių – spalio mėnesį rodysimas premjerinis spektaklis pagal Martos Gusniowskos pjesę „Kad tave žąsis“ (rež. Gintarė Radvilavičiūtė).

Naujajame pastate, lėlėms ir dekoracijoms dailiai nugulus buvusio banko seife ir lentynose, centrinėje pastato erdvėje įrengta daugiafunkcė „juoda dėžutė“, tinkanti tiek jaukiems kameriniams spektakliams, tiek įvairiems netradiciniams teatriniams ir tarpdisciplininiams eksperimentams.

Naujos erdvės mobilumą rugsėjo 21–23 dienomis galės išbandyti ir Lietuvos lėlininkai: čia vyks Klaipėdos lėlių teatro organizuotas festivalis-vitrina „Materia magica LT“. Tai pirmoji nacionalinė lėlių teatro vitrina, kurios metu Klaipėdos gyventojams ir miesto svečiams, prodiuseriams, tarptautinių festivalių programų sudarytojams, kultūros vadybininkams iš Vokietijos, Izraelio, Kroatijos, Kinijos, Šveicarijos, Estijos, Turkijos, Latvijos, Jungtinės Karalystės, Japonijos ir Lenkijos bus pristatyta dvylika lėlių teatro spektaklių.

Vienas pagrindinių Klaipėdos lėlių teatro įvykių – spalio mėnesį rodysimas premjerinis spektaklis pagal Martos Gusniowskos pjesę „Kad tave žąsis“ (rež. Gintarė Radvilavičiūtė). Spektaklyje bus kalbama apie XXI a. jaunų žmonių ligą – depresiją: kaip ją atpažinti, kaip suprasti savo ir artimo žmogaus jausmus, analizuoti liūdesio ir laimės priežastis. Pasak spektaklio kūrėjų, tokiomis temomis svarbu kalbėti ir su mažais vaikais, tiesa, priimtiną kalbėjimo būdą ne visada pavyksta rasti lengvai. Tad spektaklis „Kad tave žąsis“ kvies šeimas paprastai ir šmaikščiai panagrinėti, kodėl mes kartais liūdime, ir kaip tapti laimingais. Spektaklis sukurtas bendradarbiaujant su Lenkijos kultūros institutu.

Šį sezoną tradiciškai rugsėjį duris atvers „Karakumų Asilėlio mokyklėlė“, kviečianti ikimokyklinio amžiaus vaikus kurti, lavėti. Lėlių teatras ir toliau spektaklius rodys kūdikiams, vaikams ir suaugusiesiems.

Šiais metais Klaipėdos lėlių teatras ir toliau aktyviai dalyvaus tarptautiniuose festivaliuose. Artimiausias – 23-asis  Tarptautiniame lėlių teatro festivalyje „Trys – per daug, du – per mažai“ (Bulgarija). Teatras ten pristatys spektaklį „Ieškoma: TEISYBĖ“ pagal Šarlio Pero pasaką „Nykščiukas“ (rež. Vera Rozanova).

Ir toliau vyks bendradarbiavimas su Klaipėdos švietimo įstaigomis, tęstinės edukacinės veiklos bei dalyvavimas tarptautiniame projekte „OFF-Book“, vienijančiame Lietuvos, Rumunijos bei Italijos edukologus ir kūrėjus. Metus pabaigs tradicinis Klaipėdos lėlių teatro projektas „Kalėdų Senelio namelis“.

2019-aisiais numatytas tarptautinis projektas su garsia olandų menininke Nataša Belov, o sezoną pavasarį vainikuos tarptautinis, kas dvejus metus vykstantis festivalis „Materia magica“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Klaipėdos lėlių teatre - šokio premjera suaugusiems

Kovo 21, 22, 23 d. Klaipėdos lėlių teatre vyks šokio ir šešėlių monospektaklio suaugusiesiems premjera „Kontūrai“. Tai – Klaipėdos lėlių ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdos lėlininkus nudžiugino mažųjų vokietukų smalsumas

Praėjusią savaitę Niurnberge (Vokietijoje) vykusiame XIII tarptautiniame vaikų teatrų festivalis „Panoptikum“ dalyvavo Klaipėdos lėlių teatras. Be lietuvių šiemet festivalio programoje ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Kultūra

Savaitgalį klaipėdiečiai kviečiami į Lėlių teatro spektaklius bei parodos atidarymą

Pirmąjį vasario savaitgalį Klaipėdos lėlių teatras kviečia pasitikti drauge. Teatre – ne tik pamėgti repertuariniai spektakliai, bet ir parodos atidarymas. ...
2024-02-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This