Kontrolė verta papildomo etato?

Politika, Svarbu

Šiandien, ketvirtadienį, vyksiančio miesto Tarybos posėdžio metu politikai turės apsispręsti, ar leisti įsteigti naują etatą Savivaldybės kontrolės ir audito tarnyboje.

Tarnybos vadovė Daiva Čeporiūtė tikina, kad pati visada yra prieš biurokratinių darbo vietų didinimą, bet prašomos pareigybės esą tikrai reikia. Juolab kad dabar šiek tiek sutaupoma pinigų kitaip perdėliojus esamus etatus.

„Nors dažnai būna ir pasipriešinimas, tačiau į mūsų rekomendacijas ir nurodymus reaguojama”, – tikina Savivaldybės kontrolierių tarnybai vadovaujanti Daiva Čeporiūtė. Valdo Pryšmanto nuotr.

Naujo etato prašoma, kad šioje tarnyboje, kuri yra atskira biudžetinė įstaiga, pagaliau atsirastų darbuotojas, atsakingas už dokumentų tvarkymą ir kitas pagalbines funkcijas.

„Dabar tai darau ir aš pati, ir kontrolierės, nors vietoje to galėtume efektyviau atlikti tiesiogines pareigas ir savo darbu teikti konkrečią naudą. Savivaldybėje net departamentai turi savo sekretores. Mes gal per mažai kalbame viešai apie tai, bet tikrai esame tarp lyderių.  Pavyko persivilioti labai patyrusią darbuotoją iš Valstybės kontrolės. Atėjo ir moteris, 16 metų dirbusi Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyboje. Reikia leisti kontrolierėms koncentruotis į pagrindinį darbą, kad būtų užtikrinta audito kokybė”, – sakė D. Čeporiūtė.

Ji taip pat akcentavo, kad išėjus iš darbo vienai darbuotojai buvo panaikintas pavaduotojo etatas, vietoje jo buvo įkurtas šiek tiek žemesnės kategorijos etatas, kad atsirastų kontrolierius ir dar liko sutaupyta suma pinigų. Sprendimo projekte rašoma, kad naujai darbo vietai per metus reikėtų skirti 11 000 eurų, papildomai dar reikėtų apie 950 eurų baldams ir kompiuteriui.

D. Čeporiūtė tikino, kad jos vadovaujama institucija tikrai demonstruoja gerus savo darbo rezultatus. Pasak jos, yra identifikuota keletas viešų ir privačių interesų supainiojimo atvejų, artimiausiu metu esą bus prašoma prokuratūros pradėti vieną tyrimą.

„Nors dažnai būna ir pasipriešinimas, tačiau į mūsų rekomendacijas ir nurodymus reaguojama. Dabar, pavyzdžiui, nelabai norima inventorizuoti visą Savivaldybės turtą, tačiau tai turės būti padaryta. Jei yra pagrindas, turime įgaliojimus kreiptis ir į teismą”, – sakė pašnekovė.

Beje, miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komitetui svarstant ir šį, ir turto inventorizavimo klausimą Savivaldybės administracijos Finansų ir turto departamento direktorė Aldona Špučienė tarstelėjo, kad „greitai kontroliuojančiųjų bus tiek pat, kiek skaičiuojančiųjų”.

Minėtasis komitetas tokiam papildomui etatui pritarė. Galutinį žodį šiandien tars miesto Taryba.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra, Svarbu

Kultūros projektų finansavimas: lems ir valdančiųjų nuomonė (atnaujinta)

Kultūros ir meno tarybą pakeitusi Klaipėdos kultūros ir meno politikos formavimo darbo grupė, antradienį susirinkusi į pirmą posėdį, didžiausią jo ...
2024-02-21
Skaityti daugiau

Miestas

Ar pagrįstai padidinta rinkliava už šiukšles?

Netrukus klaipėdiečiai sulauks pranešimų, kad turi sumokėti iki 37 proc. pabrangusią vietinę rinkliavą už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą. O ...
2024-01-11
Skaityti daugiau

Sportas

Siūloma didinti Klaipėdos sporto įstaigų paslaugų kainas

Pagal galiojančius įkainius Klaipėdos savivaldybės sporto mokymo įstaigos už teikiamas atlygintinas paslaugas šiais metais tiksi gauti 61,8 tūkst. eurų pajamų. ...
2023-11-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This