Įtarimai V. Titovui iki šiol nepareikšti

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Nors ikiteisminis tyrimas dėl Klaipėdos miesto tarybos nario Viačeslavo Titovo viešų pasisakymų apie partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą prokuratūroje pradėtas daugiau nei prieš du mėnesius, įtarimai dėl mirusiojo atminimo paniekinimo iki šiol jam nėra pareikšti, jis prokuratūroje dar neapklaustas. Taip pat nepriimtas ir sprendimas nutraukti ikiteisminį tyrimą.

Ikiteisminį tyrimą atliekančio Klaipėdos apylinkės prokuroro Simono Genio teigimu, „byla šiuo metu yra darbinėje stadijoje”, o įtarimams pareikšti esą „dar ne laikas”.

„Byla turi būti ištirta išsamiai, nekelti jokių dvejonių”, – sakė S. Genys. Redakcijos archyvo nuotr.

Jo teigimu, byloje yra daug informacijos – esą vien iš kratų metu paimtų V. Titovo kompiuterinių įrenginių informacija sudaro apie 800 GB. Be to, pasak S. Genio, ši byla yra specifinė, jos nereiktų lyginti su vagysčių ar net žmogžudysčių bylomis.

„Taktikos kiekvienoj byloj skiriasi, veiksmas turi būti atliekamas laiku, vietoj ir būti prasmingas. Pirminio įtarimo pareiškimas nieko nepakeis”, –  užsitęsusį tyrimą komentavo prokuroras. Juoba kad, pasak S. Genio, V. Titovo pozicija yra aiški, „jis ją viešai dėsto, ji nėra jokia paslaptis”.

„Be to, tai yra baudžiamasis nusižengimas, kurio pati didžiausia bausmė – areštas. Įtariamasis tikrai niekur nebėgs”, –  kalbėjo prokuroras, prasitaręs, jog tarybos nario apklausą jis jau yra suplanavęs.

Prokuroras kelis kartus pakartojo, jog „ši byla nėra tiriama paprastuoju, formaliuoju būdu, ji yra didelės apimties”. Esą dar negauti atsakymai į paklausimus iš Genocido ir rezistencijos tyrimo centro, Ypatingojo archyvo bei kitų institucijų.

„Byla turi būti ištirta išsamiai, nekelti jokių dvejonių”, – sakė S. Genys, prisipažinęs, jog pats asmeniškai papildomai studijuoja ir istorinę, ir teisinę literatūrą, susijusią ir su A. Ramanausko-Vanago asmenybe, ir su jo teisminiu procesu.

„Žiūrima įvairiais pjūviais, čia nėra tokia byla, kad paėmei ir greitai atidavei į teismą, tiriame labai išsamiai”, – tikino prokuroras, prisipažinęs, jog 100 proc. šiuo metu nėra tikras, kad įtarimai V. Titovui visgi bus pareikšti, tačiau pažadėjęs informuoti visuomenę apie bet kokį priimtą procesinį sprendimą šioje didžiulį atgarsį sukėlusioje byloje.

„Ten yra labai įdomių dalykų”, – paslaptingai kalbėjo S. Genys.

Klaipėdos miesto taryba savo ruožtu dėl V. Titovo apkaltos jau kreipėsi į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Paminėjo išvadavimą, kurio nebuvo

Sekmadienio vidurdienį uostamiestyje, prie sovietinių karių, žuvusių Antrajame pasauliniame kare, perlaidojimo vietos apie trys dešimtys rusakalbių klaipėdiečių paminėjo 79-ąsias Klaipėdos ...
2024-01-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Parašai neblaiviam prokurorui palaikyti nepadėjo - atleido iš pareigų (dar papildyta)

Kaip jau buvo rašyta, praėjusių metų gruodžio 9 d. uostamiestyje ryte per policijos reidą buvo sulaikytas neblaivus asmeninį automobilį „Skoda ...
2023-01-30
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

„Rusakalbė Klaipėda” pranešė, ką palaikys rinkimuose

Nors kovo 5 dieną vyksiančiuose savivaldos ir mero rinkimuose rusakalbius Klaipėdos gyventojus atstovaujančios organizacijos pirmą kartą tiesiogiai nedalyvaus, tačiau agituoja, ...
2023-01-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This