„Laimės žiburys“ Jono kalnelyje nesužibs

Miestas, Svarbu

Prieš keletą metų Smiltynėje ant kalvos, netoli Senosios perkėlos tarpukariu buvusios smuklės vietoje pastatyti apžvalgos bokštą siūlęs Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro dailininkas Jonas Sabaitis Klaipėdos miesto įvaizdžio komisijai pristatė naują savo sumanymą – „Laimės žiburį” Jono kalnelyje.

Martyno Vainoriaus nuotr.

J. Sabaitis kalnelio saloje siūlė pastatyti visą įvairių objektų kompleksą – ir švyturius, nuo kurių švenčių metu būtų galima šaudyti fejerverkus, ir fontaną, ir gėlių klombas, o centrinė tokio komplekso dalimi turėtų būti skulptūra „Laimės žiburys”, kuriame degtų ugnis.

Tačiau minėtosios komisijos narys, Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktorius Jonas Genys iškart pareiškė, jog net nediskutuojant apie tokio siūlymo meninę išraišką „net kalbos negali būti”, kad jis galėtų atsirasti ant ravelino, miesto fortifikacinių įrenginių.

„Net prie geriausių norų. Pirmiausia su Kultūros paveldo departamentu reikėjo kalbėti. Tiek daug darbo įdėjote, o nepasidomėjote. Tas pat, kaip ant piliavietės būtumėte pasiūlęs viską statyti”, – sakė J. Genys.

Komisijos pirmininkė, Savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė priminė, kad Kultūros paveldo departamentas šiuo metu jau rekonstruojamo Jono kalnelio šlaituose neleido įrengti net sėdėjimui skirtų laiptų.

„Tai šventa vieta paveldo požiūriu”, – teigė ji.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Komisija J. Sabaičiui pasiūlė idėją pristatyti Anykščiams, kuriuose jau yra taip pavadintas antkapinis paminklas rašytojui Jonui Biliūnui, pastatytas pagal taip pavadintą jo kūrinį.

2 Comments

  1. C7

    Kada išmoksime išnaudoti potenciala savo miesto žmoniu?
    Kada savivaldybė iš biurokratu taps tikrais miestiečiu atstovais?
    Pietinė miesto dalis meno požiūriu tuščia ir nyki. Ar dailininko pasiūlytas komoleksas nesuteiktu sielos vienam iš beveidžiu dėžučiu apsuptyje esančiu skveru?

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      Atsiprašau, gal tokį kičą jūs pasiimkite į savo sodybą? Veltui neimčiau. Beje, labai jau mandagiai siūlytojui atsakė, būtų galėję ir paaiškinti, kas yra menas, jei pats nesupranta.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Kultūra, Svarbu

Kultūrinė krizė: ministras žada kalbėtis su savivalda

Nuo praėjusio pavasario Klaipėdą valdantiems politikams nusprendus kardinaliai pakeisti kultūrinių projektų finansavimo tvarką ir taip sukėlus dalies kultūros bendruomenės nepasitenkinimą, ...
2024-01-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This