Klaipėda – ne Sankt Peterburgas, bet…

Uostas ir jūra

Neseniai po beveik 30 metų pertraukos Sankt Peterburge apsilankęs Uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus teigė likęs sužavėtas tuo, kaip šis Rusijos miestas išgražėjęs ir puikiai susitvarkęs.

Ir nors Klaipėda, kaip kruizinis turistinis miestas, vargu ar kada nors galės konkuruoti su Sankt Peterburgu, visgi, pasak A. Vaitkaus, pasistengti pritraukti kuo daugiau kruizinių laivų į mūsų miestą turi visi, ne tik Uosto direkcija.

Spalio 20 d. į Klaipėdą atplaukė paskutinis kruizinis laivas šį sezoną. Palmiros Mart nuotr.

Jis priminė šį sezoną sėkmingai Klaipėdoje įdiegtą audio gidą, kurį, pasak uosto vadovo, šalia anglų ir vokiečių kalbų reiktų įgarsinti ir rusų kalba, bei informavo, jog planuojama perstatyti 21-ąjį ir 22-ąjį pirsus, kad galima būtų įrengti papildomą kruizinę krantinę, kadangi didžiųjų švenčių metu visų laivų Kruizinių laivų terminalas jau nebesutalpina.

Nors kruizinė laivyba, pasak Uosto direkcijos vadovo, sudaro vos 1,5 proc. visų uosto gaunamų pajamų ir direkcijai yra labiau socialinis nei ekonominis veiksnys, uosto vadovai esą mato bendrą uostamiesčio kontekstą, „ypač sukuriant naują ansamblį Memelio miesto teritorijoje”.

Ketvirtadienį Uosto direkcijoje vykusios spaudos konferencijos metu, kurioje buvo pristatyti šių metų trečiojo ketvirčio uosto veiklos rezultatai, A. Vaitkus pasidžiaugė ir pasibaigusiu kruiziniu sezonu, šiemet atplukdžiusiu rekordinį – beveik 70 000  – turistų skaičių bei padėkojo smulkiojo verslo atstovams, aptarnaujantiems turistus.

„Mes turime ką parodyti, tačiau mums reikia siekti dar didesnio išskirtinumo, to, ko nėra aplinkiniuose uostuose”, – sakė A. Vaitkus, pripažinęs, kad vargu ar kada nors Klaipėda pasieks Sankt Peterburgo ar Talino lygį. Pavyzdžiui, vien tik į Taliną per praėjusį sezoną atplaukė per 360 laivų, o į Klaipėdą – tik 60, nors tuo labai džiaugiamasi.

Uosto direkcijos vadovas ragino vystyti ne vien tik uostamiesčio, bet ir viso Klaipėdos regiono turizmo infrastruktūrą, pradedant Šilute ir baigiant Kretinga, taip, kad turistų srautas „mus pasiektų ištisus metus, o ne vien tik kruizinio sezono metu”.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This