Akcija dėl buvusio komisariato pastato – sekmadienį

Miestas

Asociacija „Klaipėdos kultūros bendruomenė“ apsisprendė protesto akciją, kuria siekiama Vyriausybei parodyti, jog klaipėdiečiai nori buvusį policijos komisariato pastatą paversti kultūros objektu, surengti šį sekmadienį, lapkričio 11-ąją.

Tądien, 14 val., klaipėdiečiai raginami rinktis prie buvusio komisariato ir susikibus rankomis apjuosti jį gyva grandine. Akcija pavadinta „Už gyvą ir kuriančią Klaipėdą”.

Asociacijos nariai buvo apskaičiavę, kad norint apjuosti šį pastatų kompleksą reikia apie 400-500 žmonių.  Martyno Vainoriaus nuotr.

„Klaipėda – uostamiestis šalia Kuršių nerijos, kuri įtraukta į UNESCO pasaulinio kultūros paveldo sąrašą. Klaipėda turi vokiečių kultūros palikimą, kurį gali panaudoti kaip istorinės traukos objektą tiek telkiant vietines bendruomenes, tiek pristatant miestą turistams, kurių kiekvienais metais atplaukia vis didesni srautai. Klaipėdos policijos pastatų komplekso, kuris jau treji metai yra niokojamas gaisrų ir vandalų, pritaikymas kultūros ir bendruomenės reikmėms būtų didelis ir drąsus žingsnis į ateitį. Mes parodytume, kad norime būti kultūros uostu, o ne toksiškai užkrėsta pramonine zona. Lietuvos valstybė ateities planuose yra numačiusi, kad Klaipėda bus apjuosta juodu pramonės lanku. Pramonės efektyviam darbui reikalingas tik siauros specializacijos personalas, todėl meno mokyklos, universitetai bus po truputį uždarinėjami, kas vyksta jau dabar”, – rašo akcijos organizatoriai.

Asociacijos nariai buvo apskaičiavę, kad norint apjuosti šį pastatų kompleksą, reikia apie 400-500 žmonių.

Vyriausybės Spaudos tarnyba „Atvirai Klaipėdai” praėjusią savaitę teigė, jog terminų, iki kada bus priimtas sprendimas dėl buvusio komisariato pastato, „nėra nustatyta“. Tuo metu Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis BNS prieš keletą dienų sakė, kad galutinai nuspręsta bus per šį mėnesį.

Rugsėjo 28-ąją Klaipėdoje lankęsis A. Stončaitis „Atviros Klaipėdos“ žurnalistui teigė, kad sprendimas bus priimtas „vėliausiai per mėnesį“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Turto bankas vėl parduoda buvusį teismo ir kalėjimo pastatų kompleksą

Turto bankas vėl paskelbė buvusio Klaipėdos teismo ir kalėjimo pastatų komplekso aukcioną – objekto pradinė kaina siekia 2,21 mln. eurų. ...
2023-07-18
Skaityti daugiau

Mums rašo

Dėl kultūros priemonių įtraukties į koalicijos sutartį*

Kūrybiškumo skatinimas yra viena iš Europos Sąjungos (ES) ir Lietuvos švietimo politikos krypčių – ES taryba jį apibrėžia kaip procesą, ...
2023-03-17
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Buvusio policijos komisariato pastatus aukcione parduos dalimis? (atnaujinta)

Jūros gatvėje esančius senuosius Klaipėdos teismo rūmus, vėliau tapusius policijos komisariatu, Turto bankas vėl ruošiasi parduoti aukcione. Pastatų kompleksas gali būti ...
2023-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This