Šalia „Titov ir teisingumas“ – „Rusakalbė Klaipėda“

Politika, Svarbu

Vos prasidėjusi savivaldybių tarybų rinkimų kampanija jau žeria vieną intrigą po kitos: retėja ne tik Klaipėdos liberalų gretos, bet tarpusavyje sunkiai kalbą randa ir uostamiesčio rusakalbiai politikai.

Šalia ką tik įsteigto Rusų sąjungos atstovo Viačeslavo Titovo rinkimų komiteto„Titov ir teisingumas“ apie savo ketinimus dalyvauti rinkimuose socialiniame tinkle „Facebook” pranešė dar vienas komitetas, pasivadinęs „Rusakalbė Klaipėda“ („Русскоговорящая Клайпеда“).

J. Daugininkienė ir S. Baracevičienė. „Русскоговорящая Клайпеда“ Facebook nuotr.

Jo steigėjomis skelbiasi dvi žinomos uostamiesčio moterys – buvusi ilgametė Klaipėdos autobusų parko vadovė, buvusi Rusų sąjungos narė Jelizaveta Daugininkienė ir advokatė Svetlana Baracevičienė. Abi moterys prieš gerą dešimtmetį jau yra dirbusios miesto Taryboje.

Ne mažesnė intriga ir ta, kad tarp minėto komiteto steigėjų, kaip skelbiama, yra ir dabartinė V. Titovo advokatė Natalja Fočenkova, anksčiau politikoje apskritai nedalyvavusi.

Moterų teigimu, jos komitetą nusprendė steigti ir dėl to, kad miesto Taryboje esą netinkamai atstovaujami Klaipėdos rusakalbių interesai, o komiteto pavadinimas „Rusakalbė Klaipėda“ reiškia, jog jis jungia ne tik rusų tautybės žmones, bet visus tuos, kuriems yra artima rusų kalba.

„Mes neskirstome žmonių pagal tautybes, mes nekuriame eilinės partijos etniniu pagrindu, o kviečiame visus, kurie gali, nori ir moka bendrauti rusų kalba, kuriems rusų kalba nėra svetima“, – „Facebook” paskyroje cituojama J. Daugininkienė.

Be to, netiesiogiai duodama suprasti, kodėl jiems yra nepriimtinas V. Titovo komitetas.

Pasak J. Daugininkienės, kai kurios politinės jėgos į save dėmesį stengiasi atkreipti kurdamos vaidmenį aukos, kurią kiti skriaudžia, persekioja ir kt.

„Jie tuo grindžia savo politinius lozungus“, –  sako J.Daugininkienė, tikindama esą jiems su tokiais veikėjais – ne pakeliui. Jų pagrindinis tikslas esąs ne politikavimas, o ūkinių, socialinių, švietimo ir kt. miesto problemų sprendimas, kas esą yra aktualu bet kokios tautybės klaipėdiečiams.

Teigiama, jog rinkimų komitetui įkurti būtinus 62 narius „Rusakalbė Klaipėda“ jau turi.

Apie tai, ar naujasis komitetas kels ir savo kandidatūrą į mero postą, kol kas nepranešama. Neužsimenama ir, ar šiame komitete bus kitos nemažos uostamiesčio rusakalbių politinės partijos – Rusų aljanso – atstovų, šiuo metu esančių tarp miesto valdančiųjų.

Išsamų „Rusakalbės Klaipėdos” prisistatymą galite rasti jų „Facebook” paskyroje.

6 Comments

  1. au

    Sojuz russkih, Russkij aljans , dabar dar kazkoks komitetas . Nesamone! Seskit geriau visi ir tarp save raskit bendra kalba. bet taip ne bus , del to kad jus visi norite vaduovauti , J.D nori atrasti silta vieta savo dukrai , kiti dar savo norus. Pageidavimas- ilsekitetes pensijoje ir ne sukite gava zmonems , je ir pati zino uz ka balsuoti . J.D su dukrele megino jau pralisti i Mesto taryba is ivairiu partiju , bet neko jems neisejo , zmones mato visur jos pavardes. Nejaugi galvoja kad dabar prajeis. Svajokit!

    Reply
  2. Rima

    Neįtikėtina,kad Jelizaveta Daugininkienė gali būti kuom nors nepatenkinta gyvendama Lietuvoje? Buvo ir gerbiama, ir daugybę metų buvo Autobuso parko gen,. direktorė. Ten ir jos dukrai šilta vietelė buvo. Pati J.D. pralobo. Atrodo buvo soti ir laimingi ji ir jos šeima…Ir staiga teigia kad per mažai dėmesio rusakalbiams ?! Tai iš tikrųjų kvepia jos J.D. veidmainiškumu, melu ir pn. Aš jos vietoje mėgaučiausi prabangiu pensininkės gyvenimu , padėčiau tautinių mažumų draugystei o ne intrigų tarp jų kėlimu…

    Reply
  3. atmintis

    Tvirtos, lietuvių sutuoktinių nenutautintos. ” Geriausiai žinančios”, ko mums, lietuviams, savoje Tėvynėje reikia, su kuo ir kaip mums draugauti …Pasikeitė tik pavadinimas, nebeliko „jedinstvos”. O visa kita- tas pats.

    Reply
    • peloruss

      Ну, в Клайпеде ты – оккупант.Может самому пора на родину.Из какой ты деревни?Залупенай.Так вперёд, сельское хозяйство восстанавливать

  4. Joris

    Mažulės, gražuolės jūs mūsų, ar nesinorėtų į tėvynę grįžti? Ten rusakalbių gerokai daugiau, tad ir darbo nepalyginamai, ir prasmė jūsų gyvenimo tikroji.

    Reply
    • peloruss

      ну похвастался отсутствием мозгов, дальше ,что?Сам на родину не собираешься?А то вымирает твоя деревня

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

„Karo dievo“ byloje prabilo apie advokačių darytą spaudimą

Klaipėdos apygardos teisme tęsiant baudžiamosios bylos dėl esą neteisėto tarpininkavimo perduodant karinę įrangą Pusiaujo Gvinėjai bei galimo pinigų plovimo nagrinėjimą ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

„Rusakalbė Klaipėda” pranešė, ką palaikys rinkimuose

Nors kovo 5 dieną vyksiančiuose savivaldos ir mero rinkimuose rusakalbius Klaipėdos gyventojus atstovaujančios organizacijos pirmą kartą tiesiogiai nedalyvaus, tačiau agituoja, ...
2023-01-10
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Rusų aljansas rinkimuose nebedalyvaus

Politinė partija Rusų aljansas kitų metų kovą vyksiančiuose merų ir savivaldybių tarybų rinkimuose savo kandidatų Klaipėdos mieste nekels. Partijos vadovė Tamara Lochankina, ...
2022-11-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This